Ahoj holky na valentýna mi řekly že mám roztroušenou sklerozu a kuli nasazené léčbě nesmím minimálně rok otěhotnět a pak se s nimi musím poradit.prý není problém mít ještě děti budu mi 23 a chtěla bych ještě aspon jedno miminko mám doma 2letou holčičku tak bych ráda ještě chlapečka.máte s tím někdo nějakou zkušenost??
Ahojky, tak já mám tuhle nemoc taky. Zjistili mi to v roce 2005, v roce 2009 se nám narodil syneček, teďka jsem zase užívala cca 3roky injekce a od minulého týdne se snažíme o druhé mimi 😉 Tak doufám, že to nám i Vám brzo klapne a dobře to zvládneme 😉
Ahojky a měla si v průběhu nějakou ataku já od té první ne.
První jsem měla tu v roce 2005, kdy mi to zjistili, pak druhou v roce 2007 a od té doby ( ťuk ťuk ) je klid 😉
tak to je fajn.tak držím palečky my ted kupujeme domeček tak mám zas nějaké rozptýlení.tak na miminko nebudu tolik myslet.
JJ, děkujeme a jsme na tom s domečkem skoro stejně, my jsme prodaly byt, teď se stěhujeme na chvíly k našim a stavíme domeček 😉
Ahoj @ivanky02 @hanousek a ostatní těhulky, maminky 🙂
Mohly byste se podělit o své zkušenosti s Roztroušenou sklerózou do naší Wiki knihovničky Modrého Koníka, kterou si tady s maminkami společně tvoříme? 🙂
Tím, že svou zkušenost vložíte do https://www.modrykonik.cz/roztrousena-skleroza/ pomůžete ostatním těhulkám nebo maminkám, které to právě řeší a na MK hledají Vaše cenné rady, tipy, zkušenosti.
Děkuji Vám, že pomáháte a přeji Vám hezký den! 🙂
Janča
PS: Přispět a nebo napsat nový článek do Wiki může úplně každý. Knihovnička je otevřená všem, kdykoli! A pokud toto není téma, do kterého chcete přispět, můžete si vybrat z mnoha dalších: https://www.modrykonik.cz/wiki/all
mě to objevily až dva roky po porodu ale mám ztrach podruhé otěhotnět.
Ahoj holky tak se chci pochlubit jsem ve 23tt čekáme další holčičku a zatím je vše v pořádku pani doktorka řikala že jsem ukázková pacientka tak doufám že to vydrží.
Mrkněte se někde na díl Snídaně s Novou, myslím že z úterka. Byl tam rozhovor s lékařkou přesně na toto téma a byla tam i maminkas RS s malou holčičkou. Vysvětlovala tam, že se vše dá zvládnout. a že mají cca 116 maminek co měli dítě při RS a ,,jen" 6 jich mělo ataku 🙂
tak holky mám 9 dní do TP a už se nemužu dočkat.
Tak uz male bude rok obe jsme zdrave a mame se k životu.nemoc me nedostane na lopatky ani nahodou.
Ahoj holky
Teta bojuje s RSkou od puberty. Tehotenstvi ji nechteli dovolit, nedala se. Planovane postupne ji snizovali leky, dali ji pak asi trimesicni okno na otehotneni, povedlo se. Porod v pohode, zvladla to bez ataky. Kojila jen dva mesice. Pak se musela zase nasadit lecba. Druhe dite ji zakazali. Ted sla na kontrolu, sestrence je 10. A rekli ji ze muze klidne tehotnet znovu... Nicmene behem posledniho roku mela 4 ataky, takze uz do toho urcite nejdou.
Ale cele tehu ji hlidali a vse v poradku.
Takze vsem vam s touto diagnozou drzim pesti a nebojte se toho! Verite-li svemu doktorovi, proberte s nim a hura do toho!
Tak holky bylo mi řečeno že když bude v březnu dobrej magnet tak se můžeme pokusit o druhý miminko. 😅