Predem se omlouvam, nevim pod jake tema dotaz napsat. Je to celkem intimni ale tak narovinu. Po porodu mam pocit, ze mi nesedi zadne tampony. Menim kazdou chvili, tampony vyklouzavaji... Pouzivam od O. B. ty oranzove a stejne mi nesedi. Mel nekdo podony problem? Nerada bych se vracela k vlozkam a nebo nedej bože zkousela kalisek. Muzete mi nekdo doporucit nejakou opravdu velkou velikost a znacku tamponu? Tech par dni v mesici je pro me snad vetsi peklo nez pred porodem. Dekuji za inteligentni komentare k dotazu
@veronika_aki A zkoušela si ještě tu větší řadu? Zelenou?
Taky jsem to měla. Kupovala jsem ty největší od OB. Časem se to srovnalo. Nevím jak dlouho máš od porodu. Možná by nebyly na škodu nějaké cviky na posílení....
@veronika_aki též si myslím, že to o značce nebude. Zkusila bych úplně ty největší a když ani to, tak vydržet a posilovat.... Ono to pomáhá, klasicky zatneš svaly a pustíš, můžeš to dělat kdykoliv a kdekoliv, nikdo nic neví a čím častěji, tím lépe (ideálně několikrát za den minimálně 5 minut a víc). Já jí mám díky tomu asi možná i užší, než před dětmi. Ale poznamenaná je, v bazénu mi do ní nateče voda a při opravdu dlouhém použití povolí 😀
Kupte si kalíšek. Tampony jsem doslova nesnášela a kalíšek ten snesu, ani o něm nevím.
@lachtanice86 na zelenou jsem snad nenatrefila ale urcite kouknu 😉
@milu2015 bude to pet mesicu, tak jsem taky doufala ze se to bude trochu lepsit a zatim teda bohužel 🙄
Ano, "nedejboze kalisek" je o tolik komfortnejsi nez jakekoliv tampony, ze byste se @veronika_aki divila.
@blondynka400 to zni celkem smesne 😀 asi budu muset cviky vyzkoušet, clovek z toho ma az mindrak, kdyz jsou pri stoupani slyšet ruzny zvuky a ted jeste tohle no 🙄 ale dekuju za radu 😉
@blondynka400 po prvním porodu cca 5 měsíců mi do ní taky tekla v bazénu voda a pak se to zlepšilo ale cvičila jsem na panevni dno. Nikdo mi to nevěřil a dula mi říkala že se s tím ještě nesetkala. Aspoň teď vím že nejsem jediná
@veronika_aki ja ti rozumim s kaliskem. Je asi 90% zen, kterym naprosto sedne a vyhovuje jim a pak je ten zbytek, kterym absolutne nesedl, nenauci se s nim nikdy manipulovat, neustale ho citi atd. Ja jsem toho zarnym prikladem. Vyzkousela jsem tri typy a velikosti a porad jsem ho v pochve citila nebo protekal. Ja mam ale celkove problem i se zavadenim tamponu. Kdyz mi konci ms a je slaba, tak ja ho do te suche pochvy proste nenarvu. Ja uz roky jedu na Tampaxech s aplikatorem a nestezuju si. Zkus jejich nejvetsi oranzove Super plus bud radu Compak nebo Pearls.
@veronika_aki zní to směšně 😀, ale funguje to.... Zkus to při čůrání, tam se to naučíš dělat správně. Jakmile proud zastavíš, je to dostatečné stažení. Ono to na začátku bolí, netušila jsem, že můžou být namožené svaly i zde 😀 Ale za mne to za to stojí... Dokonce i gynekolog mi řekl, že kdyby na vlastní oči neviděl, že ze mne ty 2 děti fakt vylezly, nikdy by mi to nevěřil... (praktikuji to každý den, už jsem si na to zvykla)
@marky123y mně tam prostě občas nateče no. Sice už to dávno není pravidelně, ale stane se to pořád. A to jak jsem psala, i dle gynekologa je v hodně dobré kondici, ale prostě... Něco je jinak no 🙂 (a to tampony používám ty mini a nevypadne ani náhodou) 😀
@veronika_aki měla jsem stejný problém, dostala jsem doporučení a to z lékárny PROBIOTICKÉ Ellen, (dr.Max) jiné bych již nechtěla. Sice jsou dražší,ale cena odpovídá kvalitě.
@veronika_aki pro mě ob byli slabé. Používám z dm jejich značku ty nejvíc a jsou ok
@veronika_aki já to tak měla dva tři měsíce po porodu taky a pak jsem se vrátila normálně k tamponum..
@blondynka400 tak to je přesně to, co všichni dobří fyzioterapeuti vřele nedoporučují! Akorát si tím vyrobíš reziduum v močáku a záněty močových cest. Pánevní dno má tři vrstvy, tím posiluješ jen tu nejvíc vnější, tu kterou má většina z nás naopak přetíženou a potřebuje ji umět uvolnit, posilovat je obvykle ptořeba spíš ty vnitřní a to tenhle cvik nedělá.
@veronika_aki doporučuju investovat do pár hodin cvičení s dobrým fyzioterapeutem, naučí tě to dělat správně.
@drep já neřekla, že je to to jediné, spíš to první jak si uvědomit nějaký ztah a pak pokračovat v cvičení dál... Každopádně mne za 7 let i tento cvik nic neudělal (klidně se přiznám, že ho provádím včetně dalších), v životě jsem zánět močového měchýře neměla a pánevní dno mám i po dvou letech v pořádku a v komplexu dalších cviků to mému tělu vyhovuje a osobně mi je celkem jedno, jestli je to podle fyzioterapeuta správně nebo ne .-)
@veronika_aki Taky jsem celý život používala tampony, bylo mi to fakt pohodlné, ale po druhém porodu ve 38 letech jsem je přestala snášet. Vadí mi a jakoby i pálí. Našla jsem látkové vložky z bavlny od Blueberry a to je paráda. Je to jako nemít vložku vůbec jen jemňounké kalhotky. Jsou tenounké cca 2mm a pokryjí celé kalhotky prakticky od gumy ke gumě, takže se tím stávají neviditelné a senzačně sají. Nehoda narozdíl od jednorázových nehrozí, nezapařují mě, nepáchnou. Pro mě úplná bomba. A ani manipulace není problém. Mám na ně pytel z PULu a kde je skladuju a z něj není nic cítit a po skončení MS jen pytel otevřu, dám otevřený do pračky a zapnu máchání ve studené vodě. Krásně se vyndají a vypláchnou a pak teprve dám praní na 60. Dřív jsem se toho hrozně bála z hygienických důvodů, ale když mi nic jiného nevyhovovala tak jsem si jednu na zkoušku koupila a od té doby se na ty své dny i těším. I když teď se načekám když jsem těhotná ;) Ale zkusit se má všechno tak taky určitě najdeš to své. Existují pak ještě menstruační kalhotky přímo, ale tam se obávám výměny a sestra zas praktikuje volnou MS a hrozně to chválí, ale to chce asi nějaké speciální schopnosti. Já to neumím.
Zkoušela jsem ob a tampax a hrůza, Ria sedly perfektně, zbytek protékal 🤦
@veronika_aki Kalisek jsem si neumela predstavut, ale diky chvale kaaradek jsem ho zkusila a v zivote bych uz tampon nevzala. Ta prijemnost a pohodli se proste neda srovnat a hlavne se prizpusobi jakekoliv velikosti. Urcite bych to aspon zkusila.
Používám od OB ty super plus