Syfilis. Lze se vyléčit, nebo se to potáhne celý život?

17. říj 2024

Dobrý den, omlouvám se za založení diskuze jsem laik a nikdo mi na to zatím nezodpověděl (ani lékaři). Zajímalo by mě, zda je možné se vyléčit ze syfilis nebo se to potáhne celý život. Partnerovi byl diagnostikován před lety a stále mu vychází špatné výsledky. Já jsem zdráva. Chtěli bychom vést intimní život a časem miminko. Ale tahle potvora nám v tom brání. Prošel si někdo něčím podobným a mohl mi k tomu říct ? Děkuji a prosím vynechte urážky, že si vše mohu vyhledat na internetu. (Tam jsem se pořádně nic nedozvěděla).

alva11
18. říj 2024

Ano, léčí se poměrně jednoduše antibiotiky, je to onemocnění vyléčitelné, podléhající dlouhodobému sledování ve venerologické ambulanci, krevní testy mohou přetrvávat zvýšené po celý život i po úspěšné léčbě.

autor
18. říj 2024

@alva11 a je možnost, že ta potvora nám dovolí mít jednou potomka ? Nebo je to pasé ?

alva11
18. říj 2024

Předpokládám, že je vyléčený? (to mu musí říct jeho ošetřující lékař), tak není důvod, abyste potomka neměli.

autor
20. říj 2024

@alva11 bohužel lékaři na to vůbec neodpověděli, jen ho testují a přijďte za 3 měsíce zas

alva11
20. říj 2024

Pokud chodí na odběry á 3 měsíce, tak je to předpokládám čerstvá záležitost? Pochybuji, že chodí na kontroly co 3 měsíce již mnoho let. Ať se ptá lékaře, nevěřím, že nechá přímou otázku zcela bez odpovědi.