Strach z těhotenství

koukolik
6. dub 2016

Chtela bych se zeptat nebo poradit. Mam jedno dite-holcicku, otehotnela jsem vcelku pozde-ve 37. Pred otehotnenim jsem mela nekolik gynekologickych problemu a rikali mi,ze pravdepodobne neotehotnim atd.... Nakonec se vse povedlo, porod byl sice komplikovany,ale dobry a jsem stastna. Nicmene-planovali jsme s manzelem aspon 2 deti,pokud by to slo. A ja se ted bojim -co kdyz to nepujde tak dobre jako prvni? Nejsem uz moc stara a nemam velka rizika? Mam strach z otehotneni. Uz pri prvnim tehotenstvi jsem mivala strach,jak jsem sla na screeningy a na kontroly...aby bylo vse v poradku.

lv
7. dub 2016

Bioligicky stará na dítě je každá 30ti letá, rizika vyšší máš, ovšem to lékaři vědí a velmi pečlivě těhotné nad 35 vyšetřují, sledují. Je jen na tobě, zda převáží obavy, nebo touha po dalším dítěti. Držím palce, at máš miminko a to hned a naprosto bet potíží!

mrskato
7. dub 2016

@koukolik myslím, že ten strach tu bude vždycky...jsem tedy mladší, než vy, první dítě jsem měla v 25 letech, na nějaká rizika jsem absolutně nemyslela, ani mě nenapadlo, že by mohlo být něco špatně, na porod jsem se moc těšila, těhotenství jsem si užívala, možná to bylo tím, že děcko přišlo z nenadání. Porod byl nakonec průser, ale díky zásahu doktorů, vše dopadlo dobře a máme zdravou už čtyřletou holčičku. Loni jsem manžela přemluvila na druhé děcko, vyšlo to hned, ale neudrželo se, naštěstí bez komplikací. Ani ne za 5 měsíců nám to vyšlo znovu, nyní jsem v 18tt a mám neustále strach, pozoruju se jak blbá. Mám za sebou genetické testy, vyšly ok, ale stejně nejsem klidná, mám strach z každé kontroly, že něco nebude v pořádku. Momentálně jsem ve fázi, kdy si začínám připouštět, že je vše ok, každopádně už chci mít za sebou druhý velký UTZ a nejraději bych už porodila - s porodem na mě však přicházejí myšlenky, jestli ho vůbec zvládnu, co když to bude jako u dcerky? Nebo, co když se mi něco stane a já tady nechám dcerku s manželem? Prostě depka ☹
I když je mi 29 let, mám taky strach, ale kdyby člověk stále myslel na to nejhorší, co by z toho života měl?
Osobně znám několik maminek kolem 40 let a mají zdravá miminka/dítka. Držím palce, ať se rozhodnete jakkoliv 🙂

koukolik
autor
7. dub 2016

@mrskato Moc dekuju. Vzdycky,kdyz slysim,ze nekdo ma kolem 40 dite,tak me to uklidni. A taky,ze i ve 29 mate stejne obavy ... ze clovek vekem nehysterci,ale jsme proste takove. Drzim Vam.v tehotenstvi pesti-at je vse v poradku a porod,at probehne v klidu a dobre. Doufejme,ze jak se rika -ze druhy je lepsi,tak to bude platit i pro Vas. Drzim pesti!

martinka1996
11. dub 2016

Moji tetě je 41. Otěhotněla po 5 měsících snažení a celé těhotenství měla naprosto bez problémů. Všechny kontroly a vyšetření měla úplně v pořádku. Porod taky ok. Nakonec týden prenasela a teď ma skoro ročního chlapečka. 🙂 mamcine známé bylo 31,nemohla otěhotnět dva roky, když se to podařilo tak prozvracela celých 9 měsíců, od začátku byla na rizikovým a porod byl hrůza a ve skoro čtyřiceti nečekaně otěhotněla, byla úplně v pohodě, těhotenství si krásně uzila, pracovala do sedmého měsíce a porod byl taky dobrej🙂 Držím palečky 🙂

koukolik
autor
12. dub 2016

@martinka1996 Dekuju moc! To je hodne nadejne videt,ze to nekdo zvladnul ... 🙂 a ze to jde...