Srůsty na děloze po císařském řezu. Zkušenosti?

28. bře 2022

Ahoj píší anonymně jelikož je to pro mě citlivé téma.
Před otěhotněním jsem měla časté bolesti v okolí podbřišku, gynekolog to vždy přirovnal k cystám na vaječníku. Ale po císařském řezu je to ještě horší, už jsem si kvuli tomu našla i nového gynekologa. Už je to 9 měsíců , a bolesti stále přetrvávaji, nejhorší je to snad při sexu, když mám s přítelem sex tak cítím jakoby se ve mě něco "nafouklo", a jde i vidět že se mi na jedné straně břicha něco jakoby zvětší. Cítím bolest i při pohybu, když chodím, když si sednu. Při ultrazvuku nic nenašel, vaječníky zdravé. Vzal mi stěry a krev a to je OK. Tak říkal že to budou pravděpodobně srůsty na děloze po císaři, že to občas bývá. Že srůsty stahují dělohu dolů a to je bolestivé. A že jediné řešení je operace.
Neměla jste stimto některá prosím Vás zkušenost? Pomohla operace ? Už jsem z toho fakt otrávená.

te_reza
28. bře 2022

Museli by ti udělat laparoskopii. Byla sem na ni asi dva tři roky zpět a mimo srůstů (rodila jsem normálně) jsem tam měla ložiska endometriózy a kolem dělohy křečové žíly. Navíc se mi po porodu otočila děloha a to bolí taky. Všechno tohle může bolet, ale zjistí to až při tý laparoskopii. Břicho mě bolí stejně prakticky pořád, už to beru jako chronické bolesti.

lenkalubina
28. bře 2022

Byla jsem na odstranění myomu a při tom srusty zjistili a rovnou odstranili...je to měsíc...škoda,že se to nedá zjistit jinak než laparo🤔 taky jsem mívala zvláštní pocity...prisuzovala jsem je právě myomu,který deformoval dělohu