Ahoj píší anonymně jelikož je to pro mě citlivé téma.
Před otěhotněním jsem měla časté bolesti v okolí podbřišku, gynekolog to vždy přirovnal k cystám na vaječníku. Ale po císařském řezu je to ještě horší, už jsem si kvuli tomu našla i nového gynekologa. Už je to 9 měsíců , a bolesti stále přetrvávaji, nejhorší je to snad při sexu, když mám s přítelem sex tak cítím jakoby se ve mě něco "nafouklo", a jde i vidět že se mi na jedné straně břicha něco jakoby zvětší. Cítím bolest i při pohybu, když chodím, když si sednu. Při ultrazvuku nic nenašel, vaječníky zdravé. Vzal mi stěry a krev a to je OK. Tak říkal že to budou pravděpodobně srůsty na děloze po císaři, že to občas bývá. Že srůsty stahují dělohu dolů a to je bolestivé. A že jediné řešení je operace.
Neměla jste stimto některá prosím Vás zkušenost? Pomohla operace ? Už jsem z toho fakt otrávená.
Byla jsem na odstranění myomu a při tom srusty zjistili a rovnou odstranili...je to měsíc...škoda,že se to nedá zjistit jinak než laparo🤔 taky jsem mívala zvláštní pocity...prisuzovala jsem je právě myomu,který deformoval dělohu
Museli by ti udělat laparoskopii. Byla sem na ni asi dva tři roky zpět a mimo srůstů (rodila jsem normálně) jsem tam měla ložiska endometriózy a kolem dělohy křečové žíly. Navíc se mi po porodu otočila děloha a to bolí taky. Všechno tohle může bolet, ale zjistí to až při tý laparoskopii. Břicho mě bolí stejně prakticky pořád, už to beru jako chronické bolesti.