Špinění v polovičce menstruačního cyklu, máte zkušenost?

lucinecka28
15. črc 2015

Ahoj holky ,chtěla jsem se zeptat, jestlik máte některa zkusenosti: menstruace dojde ve 29dc a trva 7 dni ....no a v polovicce cyklu 14-15 dc mě začne mě bolet břicho a začnu špinět. Už s tym zapasim tak 5 měsícu. Jim ascorutin.

andrrriiik
15. črc 2015

Ahoj,mě to tak kdysi jednu dobu taky dělalo.Brala jsem HA,nejspíš jsem to měla z toho,jak říkal doktor.Ty bereš nějakou antikoncepci?

lucinecka28
autor
15. črc 2015

Pravě že neberu. Snažime se o mimčo a furt se nam nedaří.

andrrriiik
15. črc 2015

Aha,a s doktorem jsi to neřešila?Řekl by ti k tomu více.A co je ten Ascorutin?

werumka
15. črc 2015

@lucinecka28 To je krásná učebnicová ovulace 🙂 Na tu Ti sice Ascorutin nepomůže, ale je to známka toho, že vše probíhá jak má 🙂

andrrriiik
15. črc 2015

@werumka To jako fakt?To je v pořádku? 😲

werumka
15. črc 2015

@andrrriiik Jojo, bolest i špinění je při ovulaci naprosto běžné - to špinění je způsobené hormony, které se v tu dobu mění a bolest zase rostoucím folikulem. Někdy bolí jen jedna strana, někdy celé břicho - je nafouklé a bolavé. Zároveň se mění poševní hlen. Ve chvíli, kdy ovulace proběhne už vše bere "do rukou" progesteron a ten zase způsobuje bolest prsou, nevolnost a růst děložní sliznice. Ta ovulace takhle nemusí probíhat celý život, může to být jen v nějaký čas. Třeba po porodu se cyklus a projevy ovulace zase často mění.

andrrriiik
15. črc 2015

@werumka Aha,tak proto to dr neřešil,ale bylo mi to divné,měla jsem to jen při antikoncepci.Navíc jen z jednoho vaječníku,čili co druhý měsíc.
Jinak je fakt,že se MS během života mění,mě se změnila tolikrát,a to i mimo porody 😀

werumka
15. črc 2015

@andrrriiik Při braní antikoncepce by k ovulaci docházet nemělo, tam bych spíš sázela na to, že složením Ti ta HA neseděla a i přes ní tam Tvoje vlastní hormony dělaly zmatek....

andrrriiik
15. črc 2015

@werumka Tak jsem si to myslela dobře,jen dr to neřešil ☹

lucinecka28
autor
15. črc 2015

No po prvni mi to udelalo ze jsem krvacela moc a šla jsem k doktorce a ona mi rekla ze probiha ovulace tzv.ovulacni krize tak na tom bude asi fakt pravda ale je to takove hodne neprijemne 😀 uvidim ted jdu k rodine gynekolozce na radu tak jsem zvedava

werumka
15. črc 2015

@lucinecka28 Jojo, někdy to bývá až krvácení, třeba, dva tři dny. Na jednu stranu je to nepříjemné, na druhou víš, že ovuluješ a pokud se snažíš otěhotnět, tak je to dobré vodítko. Jeden čas jsem to taky tak měla, po porodu už pak ne.

@andrrriiik Je to škoda, když Ti to dělalo takový potíže. Hormony jsou strašně ošemetný - každá žena má třeba jinak nastavené hormony při ovulaci i po ovulaci - to rozmezí, jak se mohou pohybovat je poměrně široké. A proto na každou ženu i jinak působí HA. To složení hormonů je univerzální, ale není pro všechny. Třeba umělé hormony nikdy nebudou splňovat tak dokonalou souhru, jako to umí vlastní organismus. Je to tak třeba i u hormonů štítné žlázy.

andrrriiik
15. črc 2015

@werumka Jj,to je fakt.I když mě to u té antikoncepce začalo až po pár letech,asi tím dlouhodobým užíváním.Tak jsem ji vysadila,a od te doby v pohodě.Pak se narodila dcera(plánovaně),po porodu Azalia pro kojící,to mě bylo blbě z toho,tak jsem ji taky vysadila.Pak jsem nebrala nic,jen jsme si dávali pozor,pak se narodil syn(opět plánovaně),po porodu Depo Provera.Ta byla úplně nejhorší-cyklus rozhozený totálně,buď vůbec nebo měsíc v kuse+přibírání.Tak zas vysazení,teď si zas dáváme bacha,než mi bude moct dr napsat jinou antikoncepci.Snad mi sedne,aspoň na pár let,jako ta první 🙂

werumka
15. črc 2015

@andrrriiik To je pravda, to by tak odpovídalo. Jak se cyklus normálně během let mění, tak může po pár letech i přestat vyhovovat antikoncepce. O tělísku jsi neuvažovala?

andrrriiik
15. črc 2015

@werumka Tělísko nemůžu,aspoň zatím,nedávno jsem byla na konizaci čípku,tak jsem sledována.

lucinecka28
autor
18. črc 2015

Tak jsem byla u rodine gynekolozky a taky me to potvrdila ze to muze byt ovulace ......takze pristi mesic to vyzkousime .

werumka
18. črc 2015

@lucinecka28 Určitě to ovulace bude - zkusila bych následující cyklus ovulační testy, případně bazální teplotu 😉

lucinecka28
autor
27. srp 2015

holky a ještě jsem se chtěla zeptat ....taky v poloviččce cyklu před ovulaci kolem 13 den, tak se nám někdy stane ,že při sexu začnu krvacet . měla jste to některá z vás ?

bartvebartve
31. říj 2015

Holky špinění jsem ted měla asi 5dní po menstruaci a ovulaci nemám, měřím ovu testy.. co to může být?

kakia88
5. lis 2015

Holky,mám podobný problém...většinou týden před menstruací přijde "špinění" :(
Dnes jsem byla u DR. a napsala mi Agnucaston-máte některá zkušenost???
Menstruaci mám jinak pravidelnou a podle testů je i ovulka v pořádku...