Špinění při užívání Utrogestanu

marryjanew
17. led 2016

Ahoj holky, rada bych se optala pripadne jestli jste nejaka zazila a zda mam zitra volat na gyndu.. tento mesic beru utrose poprve dr mi ho predepsala na upraveni cyklu zaroven se uz dlouho snazime o mimi. Cykly mivam dlouhe a opozdene. Proste nepravidelne. Kdyz jsem dosla k dr tak jsem spinila. Dostala jsem utrose a mela brat na 10dni. Po dobrani hned druhy den ms. Trvala 6 dni a potom ustala 🙂 15dc jsem maloucko odpoledne a k veceru trosku zaspinila. Od 16dc zase beru utro. Vcera 20dc trosku cervene nitky na papire. Od rana bily vytok a pocit mokra a ted trochu ruzove spineni a bolesti bricha, obcas me bodne na prave strane. Utrose mam brat jeste 4 dny. Beru 1 0 1 . Je preci blbost aby se mi ms rozjela pres utros a 21dc ne? Nikdy jsem nespinila driv ani v pulce cyklu... ovulace ale nevim kdy byla... ma nektera podobne zkusenosti prosim?

riga
17. led 2016

To krvácení nemusí být menstruačního charakteru, a pak na něj nemá utrogestan vliv. Může to být krvácení z čípku, nidační...

Pozor, pokud bys vzala utrogestan před ovulací, k ovulaci vůbec nedojde.

beru22
17. led 2016

Abys mohla otěhotnět, nesmíš brát Utrogestan dříve, než proběhne ovulace. Jinak si ovulaci zablokuješ. Doktorka ti nejspíš řekla, od kterého dne cyklu jej máš užívat, ale tím se nemůžeš řídit, pokud nevíš, kdy máš ovulaci.

marryjanew
autor
17. led 2016

@riga o te ovulaci vim, ze by nedosla. 🙂 Ja bych byla rada kdyby mi alespon srovnal cyklus a pak zacneme s dr resit ovu. Jen tohle je nejaky divny. Bricho me boli jak pred ms :(

marryjanew
autor
17. led 2016

@beru22 jj to ja vim... Jen to spineni je divny. Kdyz jsem tohle nikdy nezazila... proto jsem myslela jestli to neni utrosem. Mam brat od 16 do 25dc

beru22
17. led 2016

Reagovala jsem právě na to, že píšeš, že nevíš kdy byla ovulace 🙂 Jinak se špiněním neporadím, utrogestan beru, ale nikdy žádné špinění. Možná to je cysta, když tě pobolívá na pravé straně (vaječník)?

marryjanew
autor
17. led 2016

@beru22 ono me picha tak ruzne :D a ted uz zase nic... strida se to ...

riga
17. led 2016

@marryjanew

Ono může jít i o těhotenství. První špinění mohlo být ovulační, druhé nidační. Taky ti utrogestan mohl zablokovat ovulaci, folikul nepraskl a dál roste v cystu. To je ale hádání, uvidíš za pár dní.

marryjanew
autor
17. led 2016

@riga aha.. To by me nenapadlo... dobre no, tak Uvidim ... Co jineho m zbyva 🙂