Špinění po ovulaci. V čem může být příčina?

23. led 2022

Dnes jsem 7DPO a zároveň mám 7 dni do menstruace. Poslední dva měsíce jsem si všimla ze vždy 3-6 den po ovulaci mám hnědé spineni, pak nic a pak se dostaví ms. Před porodem jsem to nikdy nezažil, ani jsem nepoznala ovulaci. Po porodu poznám ovulaci a tahle byla potvrzena i doktorkou. Nevíte čím to muže být způsobeno popřípadě nějaká nerovnováha v hormonech? Nějaké bylinky nebo doporučení co by zabralo? Děkuji mockrát. 🙂

andelka
23. led 2022

Mám to už několik let. Nezabírá zatím nic. Příčina se neví. Jdu teď zase na prevenci v únoru, nová Dr,tak uvidím. Trpím na to dlouho. Jediná doba,kdy nebyl žádný problém bylo po revizi kvůli zt. Ale po dalším porodu,když přišla ms, tak se to zase vrátilo.

katule1990
23. led 2022

Může to být nedostatkem progesteronu, mně docela pomohl Drmek forte. Měla jsem to teda před těhotenstvím, po porodu se to (zatím) nevrátilo.

andelka
23. led 2022

@katule1990 mně to bohužel nepomohlo, zkoušela jsem několik měsíců.

maki90
24. led 2022

Taky mám už několik let...a nejen špinění. Nepomohlo nic.

andelka
24. led 2022

@maki90 a důvod se zná aspoň? U mě už toho bylo..myomy, vřídek na čípku, kojení, nedostatek progesteronu..ale buďto to nebyl důvod, nebo nebylo co s tím dělat ☹

maki90
25. led 2022

@andelka pořád nic...naposledy jsem dostala troje antibiotika, že prý zánět čípku...ale je to pořád plus mínus stejné. A to jsem prelecila i manžela. Mně to nejvíc sedí na nedostatek progesteronu, ale hormonální profil mám v pořádku. V březnu se chci domluvit na Mirenu, snad pomůže aspoň to.

andelka
25. led 2022

@maki90 no já právě tělísko nechci, mám takový blbý pocit,že by to nic neřešilo, naopak. Stěry z čípku mám vždy ok. Progesteron jsem zkoušela doplnit drmkem ( ale k tomu ještě kojím,tak jedině že by prolaktin v tom hrál roli..), ale nepomáhá. Vzhledem k tomu,že když nemám ms, tak nemám problémy,a že většinou to přichází po ovulaci, mám podezření,že to právě souvisí s hormony, cyklem a nárůstem děložní sliznice. Jsem zvědavá, jestli novou Dr něco napadne. Těhotná už být nechci, za 10 let budu řešit menopauzu,chtěla bych mít aspoň chvíli klid. Jako žena by mohla pochopit,jak mi to komplikuje život.

hanula311
25. led 2022

Beres antikoncepci?Ja beru dnes jsem zacla taky spinit v polovině cyklu,tak nevim co se děje..

andelka
25. led 2022

@hanula311 já ne, už mnoho let. Zakladatelka taky ne, když je týden po ovulaci..ach jo. U té HA to může být. Mně to dělala každá po nějaké době, cca 2 roky ok, potom špinění mimo "ms". Nebo to dělá zpočátku, než si prý tělo zvykne. A taky to dělají ty, které jsou pro kojící.