Ahoj, několik let mě trápí špinění před menstruací. Po vysazení HA jsem špinila od 22DC do menstruace a teď po 3,5 letech jsem se postupně dostala na špinění už od 15DC. Postupně se k menstruaci zesiluje. Ovulaci mám cca. 12DC. Ta i menstruave je pravidelná. Neměla jste některá podobné prohlémy a co Vám na to pomohlo, případně jakým směrem se vydat? Na gynekologii mám vše v pořádku, Utrogestan ani Duphaston mi nepomohl, ale hormonální profil mi nedělali. Zkoušela jsem všechny možné byliny, gynex, ascorutin aj. ale bez výsledku. K HA bych se ideálně nechtěla vracet, ale za jejího užívání to víceméně „drželo“. Předem děkuji
@clairinaaa Nechápu, proč na gynde nikde nechtějí dělat hormonální profily, taky jsem se s tim setkala a protože jsem chodila ještě do caru, tak mi furt rikala doktorka, at mi to udělají tam. Každopádně ten důvod může být takový, že máš malo progesteronu. Hele, ja na toto trpím už více jak 12let!!!!!!!!!! Jako ze vážně!! Jediná pauza byla v těhotenství a když jsem kojila, tak jsem neměla ms ani jsem nespinila. Cela sranda je v tom, že v době ovulace máš nejvice progesteronu a pak to do ms stále a stále klesa a protože je toho progesteronu hodně málo, tak proto možná spinis. Nejsem doktor, ale u mě to takhle je. V HA je progesteron, proto ti to celkem s HA drželo. Utrogestan a duphaston je taky progesteron, ale mě to třeba taky nefungovalo. Nahodou jsem v caru jednou dostala Amelgen a to mě funguje. Spinim třeba až tak 2-3 dny před ms a to je luxus oproti 14 dnim 🙂 Není to úplně nejlevnější oproti utrogestanu, ale jedna kulicka utrogestanu ma 100 jednotek a amelgen ma v jednom cipku 400 jednotek, takže si to vysvětluju tak, že je to větší dávka, i přesto, že když jsem brala 2-0-2 utrogestanu, tak mi doktor řekl, jak už je to koňská dávka a nemám si zavádět více. Me funguje amelgen a jsem šťastná, že jsem se k něčemu takovému dostala. Pak mi ještě fungoval Drmek, což je bylina, prasek jako potravinový doplněk, ale zkratil mi cyklus na 22 dni, tak to jsem taky zavrhla. Snad jsem poradila.
@andelka a spineni se ti po nem zkratilo nejak nebo vubec?
@clairinaaa No, trochu jo. Ale úplně ne.
Ono to chvíli trvalo,než jsem vypozorovala,že spinim až po ovulaci. A napřed jsem spinila jen po sexu. Později už i bez něj. Ale před ovulací v podstatě nikdy,i když sex je.
Tak tady se pripichnu.. Drmek ani utrous me nezbavil spineni.
Ale koukam ze vam se zadarilo otehotnet i pres spineni ze?
@petradt1986 já byla těhotna vždycky na to šup,a právě obvykle mě na to upozornil fakt,že v tom cyklu jsem nespinila.
@andelka to je dobre. Ma gynekolozka rika, ze spineni nebrani k otehotneni. Asi na tom neco bude.
Jinak ja uz nevim. Jsem dnes 10DC a dnes jsem spinila(hnědé kousky, jak vlasy to vypadalo). To se mi jeste nestalo😞 za chvili budu spinit cely mesic
No, v podstatě mám stejný problém, už roky, pauza kdy jsem žádné problémy neměla byla jen jednou (po revizi až do doby, než mi po porodu o rok později naskočil cyklus). Ještě jsem nepřišla na nic, co by pomohlo. U mě za to můžou možná myomy. Ví se o nich, sledují se, ale nedá se s nimi zatím nic dělat. Uvidím po další preventivce.