Spermiogram a hormonální profil bez žádanky?

515ka
30. led 2016

Zdravím. Chci se poradit. S přítelem se nám už 3. měsíc nezadařilo a chtěla bych vědět jestli je vše v pořádku. Dr. mi řekla že mi dá žádanku až po půl roku co se nám nepodaří otěhotnět. Je možnost si dát někde udělat spermiogram a horm. profil bez žádanky a bez toho aby sme za to vyplácli šílený prachy? Díky za každou radu ;)

anetka1701
30. led 2016

bez žádanky jen jako samoplátce. Kolik stojí hormonální profil nevím, spermio něco kolem tisícovky :o)

no_title
30. led 2016

šílené prachy to určitě nejsou. Za hormonální profil je to asi 600,- já mám v plánu tam jít teďka po vyvolávačce, pokud mi to dr. neudělá, tak na něj určitě půjdu i kdyby jako samoplátce. Jsem totiž bez MS, s největší pravděpodobností s polycystickými vaječníky, ale trápí mě i návaly horka, což může být i dost vážné... Takže čím dýl by se čekalo, tím hůř by mi šlo otěhotnět pokud by se potrvrdilo, to, čeho se obávám ☹.

no_title
30. led 2016

jo a pokud byste si hormonální profil dělali jako samoplátce, přidejte k němu i test na androgeny, ten má (pokud je vyšší) na otěhotnění taky vliv.

regi17
30. led 2016

@no_title návaly jsem měla také a po horm.profilu mě dr.zjistila špatnou štítnou žlázu a hned nasadila prášky.

515ka
autor
30. led 2016

No já jsem MS taky neměla ale Dr. mi nasadila Utrogestan a od té doby mám MS celkem pravidelně až na teďa. Teď jsem MS dostala o 5 dnů dřív a i to takové divné je to spíš hnědý výtok a měla jsem ho předevčírem slabounkej že spíš jen zašpinil kalhotky trochu...včera a dneska silnější..a teď večer už nic..takže nevím..nechápu to :(

tomulacek
30. led 2016

A nemůže to být špinění při uhnizďování vajíčka. Takhle jsem byla zklamaná, že zase nic a v den očekávané MS byly dvě čárky🙂

no_title
30. led 2016

@regi17 štítnou žlázu nemám, tu mi testovala praktická před 14 dny. Mám hrozný strach, že je to předčasné ovariální selhání, sestra to má taky. Vím, že jsem iracionální, je mi teprv 25, ona to má po úraze a navíc se to ani nedědí, ale když to člověk vidí ve svém okolí, tak má prostě strach ☹.

515ka
autor
30. led 2016

@tomulacek na to jsem už taky myslela...ale bojím se v to doufat :/

no_title
30. led 2016

@tomulacek
@515ka Utrogestran je pouze progesteron, k otěhotnění nepomůže, ale může pomoct udržet těhotenství. Pokud neotěhotníš, pouze ukončí cyklus a nastartuje nový, takže udělá větší šanci, že v tom příštím bude ovulace. Pokud ale není ovulace, tak je možné, že ms je velmi slabá, spíš jen 4 denní špinění, ta ms je v podstatě umělá, pouze krvácení z vysazení hormonů. Většinou se pak nasadí ještě prášky na podporu ovulace, holky tomu tady říkají clostík (jak se jmenuje originálně nevím). Asi bych doporučila zjistit, jestli ovulaci vůbec máš. Stačí měření bazální teploty, pokud vstáváš plus mínus v pravidelnou dobu, tak se tím dá zjistit hodně. Já měřím už 2 měsíce, ovulku nemám, jsem nějaká zaseklá v tom cyklu 😀.

515ka
autor
30. led 2016

@no_title no já mám utroš právě abych vůbec měla MS 🙂 Teplotu měřit u mně nemá smysl protože jí mámjaksi furt jinačí :D no já vím že by to chtělo právě zjistit jestli u mně probíhá ovulace ale Dr. to hodlá řešit až po půlroce.. :(

no_title
30. led 2016

Jestli nemáš MS bez Utrogestranu, tak je tam určitě hormonální problém. A řešit ho až za půlroku je nesmysl, to se dělá u žen s normálním pravidelným cyklem, ale ty, co nemají MS by měly jít automaticky na hormonální profil, ale asi je to pro pojišťovny moc drahé. Jestli je to tak, tak se na ni vykašli a zajdi si 3. den MS na hormonální profil + androgeny. Až tak drahé to není, a kdyby byly výsledky špatné, zavoláš to dr... pokud se bude vztekat, žes šla na hormonální profil bez jejího souhlasu, tak je jasné, že máš vyměnit dr... 😀 Ale je taky možné, že když ženu gyndař pošle na hormonální profil dřív, že jim třeba pojišťovny dělají problémy, no kdoví, jak to je.

515ka
autor
30. led 2016

Ja uz nevim co si o tom myslet ... Ted to resit nebudu za necely mesic se vdavam..ale jsme z toho s pritelem takovy spatni no :-/

kristy82
31. led 2016

Spermiogram platí pojišťovna až po dvou letech neúspěšného snažení, oficiálně.

tynka75
20. říj 2017

My jsme měli 1. spermiogram zdarma, nyní jdu na vyšetření hor. profilu a imunologii, partner na další spermio a stále to máme zdarma. Záleží taky kam si to chodíte vyšetřovat. Je jasné, že na soukromé klinice chtějí platit za všechno 😉