Ahojte, chtěla bych se optat.. možná se budete smát možná také ne.. levý vejcovod je vaječník? Moc se v tom nevyznám … musím na operaci s levým vejcovodem.. nejde nám otěhotnět protože levý vejcovod je nějak špatný a musím na laparoskopickou operaci.. mužů po té operaci otěhotnět ? Jedno dítě už mám ale moc si přejeme ještě jedno. :( děkuji za odpověď
Jak bylo zmíněno je to “cesta” po které vajíčko putuje.
Jinak nestresuj, i kdyby se operace nepovedla nič to neznamená. Ve tvém případě (jestli je vaječník Ok ale problém s vejcovodem) máš šanci na otěhotnění každý druhý měsíc, když ovuluješ z té funkční strany.
Mě vyoperovali z jedné strany vajecnik i vejcovod, kompletní funkci převzala druhá strana. Jedno ditko mě tu zrovna patlá krémem 😂🤷♀️ A druhé čekám na Vánoce.
Takže i kdyby se operace nepovedla, o šanci na další dítě nepricházíš , jen to možná bude trochu komplikovanější 🙂
@delphine1 není pravidlo, ze vaječníky se střídají ob měsíc. Ovuluje ta strana, kde je dominantní folikul. A ty je jedno jestli tam vejcovod je nebo ne. Jinak v praxi to vypadá tak, ze vajecnik, kde je dominantní folikul vystřelí v době ovulace vajíčko do břišní stěny a vejcovod se k nemu natáhne. Vajecnik totiž není spojeny s vejcovodem.
Jinak já jsem učebnicový příklad. Levý vejcovod nemám (operace), ale zároveň pravý vajecnik líný. Vždy, když jsem šla v době ovulace k Dr, tak videla dominantní folikul prave na levé straně. Propadala jsem panice. A moje poslední kontrola byla - mate na levé straně dva folikuly o velikosti 1,2cm. Za cca 5 dni proběhne ovulace. Mám dvojcata😁 Což znamená, ze pravý vejcovod se natahnul😁 Když jsem se podivovala, bylo mi řečeno, ze chybějící vejcovod snižuje šanci na přirozene otěhotnění pouze o 30%.
@lenk22 Ne,vaječník je něco jiného než vejcovod. Z vaječníku putují vajíčka přes vejcovod.