Sono prsou. Jak to u vás probíhalo?

22. led 2024

Ahoj holky,
Chtěla bych se zeptat, absolvovaly jste někdy sono prsou? Jde o to, že jsem si nahmatala něco v levém prsu. Sama jsem se, coby samoplátce, objednala na preventivní ultrazvuk, ale dostala jsem termín až v červnu!! Nakonec jsem zašla i k doktorovi, a ten říkal, že si myslí, že to bude jenom hormonální, ale pro jistotu mne poslal na ultrazvuk (zajistil mi dřívější termín, mám žádanku).
Přiznám se, že jsem hrozný plašan a mám děsný strach z toho, jak to dopadne..teď navíc ještě přemýšlím, jestli mi vůbec vyšetří i to druhé prso, když mám na žádance uvedeno pouze jedno..
Prosím, jak to probíhalo u vás??
A omlouvám se za anonym, ale připadám si už jako cvok.. 😟

hezz17
22. led 2024

Sla jsem jako smaoplatce, termin za par dni.

autor
22. led 2024

@hezz17 tak u nás bohužel půl roku čekání

dandaa
22. led 2024

Chodím 2x ročně jako rizikový pacient asi od svých osmnácti let . Tím, že mohu kdykoliv,tak mám termín vždy rychle. Akutní případy berou za pár dní.

hezz17
22. led 2024

“U nas” je kde? Tak zkusit jinde. Tech center je hodne.

miryp
22. led 2024

Chodím každý rok na sono prsou, mám tam cysty a jeden nezhoubný útvar. A při prvním sonu, kdy jsem měla bolesti, mě vzali do týdne, teď při kontrolních utz mám termíny do měsíce. A vždy mi kontrolují obě prsa a uzliny v podpaží. Ale musela jsem obvolat více pracovišť, některá měla volno třeba až za dva tři měsíce. Zkus zavolat jinam, řekni, že tě tam posílá lékař s nálezem.

lencaa11
22. led 2024

Já jsem se registrovala do aplikace a datum si vyberu sama i hodinu a nikdy jsem 6 měsíců nečekala max měsíc podle toho jak jsem potřebovala ...výstřit by měli obě prsa aby viděli zda je vše ok...

gruyerre
22. led 2024

A odkud si? Objednej se jinde. Já chodím do Plzně a tam dají termín cca za 6 týdnů pokud není problém, ale pokud by byla někaká boule či cokoliv, dali by termín do pár dní.

luciejonsztova
22. led 2024

Byla jsem dvakrát také kvůli útvaru v prsu. Pokaždé mi Mudr. udělala sono obou prsou i uzlin. Říkala, že když už jsem tam. ☺️

kristyn86
22. led 2024

Dela se obou,i kdyz je problem v jednom 😀

aktakd
22. led 2024

Jako samoplátce jsem šla za 3 dny a to jsem žádný problém neměla, byla to soukromá ordinace. Určitě bych šla jinam i kdybych jela přes půl republiky, pokud je problém.

andelka
22. led 2024

Byla jsem už 2x, preventivně, ve 30 a 38. Jako samoplatce. Termín mi dali asi za 2 měsíce. Ale šlo fakt o prevenci.

jannym
22. led 2024

Praha bezne pul roku cekacka, nejrychleji jsem to mela poprve, kdyz jsem mela zadanku od dr to jsem nahlasila nejaky kod diagnozy a termin jsem mela cca za 3 mesice, jinak u nas na poliklinice sono cekacka cca 2 mesice, ale ja jsem chtela na vysetreni do mamacentra, tak tam je celacka na dyl

herminka
22. led 2024

Chodívám zhruba co 2 roky, u nás objednávají cca do 2 měsíců.

dixi86
22. led 2024

Zavolala bych i jinam a rekla, ze si neco nasla, coz jste si nasla. Vsechno se podcenuje, za pul roku uz muze byt pozde. V plzni nejdele do 3mesicu, pokud akut, tak drive. A at to hlavne neni sup sem sup tam a ctrl c a ctrl v. Drzim pesti.

kristyn86
22. led 2024

S akutnim me poslali rovnou na mamalogii do nemocnice,tam objednani cca za tyden a to vcetne mamarni poradny a sono. Praha.

autor
22. led 2024

Holky, moc všem děkuji za odpovědi..🙂 Doufám a modlím se, aby to dobře dopadlo. Jak jsem psala v tom úvodním příspěvku, doktor mi dřívější termín zařídil, jdu příští pondělí..ale i tak je to čekání děs, když nad tím člověk celé dny přemýšlí.
Jinak jsem už taky plánovala, že zkusím i nějaké jiné pracoviště, jestli by mi tam nedali dřívější termín.

kristyn86
23. led 2024

Jestli jdes v pondeli,tak to je dobry. Neboj. To je jako u me,ja sla taky za tyden.