Ahoj holky, snažím se půl roku o mimi bohužel marně. včera mi doktorka zjistila, že asi nemám vůbec ovulaci. Je mi to divné menstruaci mám na den přesně. 15 let jsem brala antikoncepci nyní jsem skoro 2 roky od vysazení. Je možné otěhotnět bez ovulace? jaké je řešení? dá se to přirozeně nebo musíme na umělé? Mám tisíc otázek. Sportuji jsem hubená mám spíš svalovou hmotu a minimum tuku dietu nedržím úplně zdravě se nestravuji jím na co mám chut. Doktorka říkala, že to je možná způsobené moji váhou, že je moc nízká :-/ nabrat se mi, ale nedaří mám 56 kg na 173 cm.
@martik29 Bez ovulace (uvolnění zdravého vajíčka) se otěhotnět přirozeně nedá. Ale dr. určitě něco vymyslí. Dávají se léky na úpravu. Může to být i HA, tělo je trochu rozhozené. Nad umělým oplodněním vůbec nepřemýšlej, na to je času dost 🙂
Já jsem tam chodila ted v době očekávané ovulace každé dva dny a prostě na ultrazvuku nic vidět nebylo tak se obávají, že ovulaci vůbec nemám. Ještě čekám na krev na hormonální profil. Menstruaci mám pravidelnou, už rok a půl na den přesně, ale prý to nesouvisí vůbec s ovulací, že ta pravidelná být může, ale ovulace se dostavit nemusí. Ovulaci měřím 3 měsíce a nic nezaznamenala jsem to. Je mi čerstvě 28 let.
@prcekverunka Vím, že to může být i HA ale 2 roky od vysazení se mi zdá, už příliš dlouhá doba ☹
@martik29 Je to dlouho. Zkus pít pravidelně kontryhel a jinak by Ti měla dr. pomoct s tou ovulací.
@prcekverunka já kontryhel piju par dni pred nez se ma dostavit ovulace, uz 4 mesice a beru gynex a femibion vysledek zadny. Tak snad nebudu muset jit na umele to by se mi nechtelo zatim.
@martik29 kontryhel pij pořád,vysazuj až na ms
Váhu máš na hranici normy, tak tím by to být asi nemělo. Je otázka, jak moc sportuješ, protože když sportuješ hodně, může to ovulaci (i menstruaci) blokovat.
V první řadě bych doporučila měřit bazální teplotu. Musí se měřit vždy ve stejnou dobu, stejné místnosti, hned po probuzení a stejným teploměrem. Na netu určitě najdeš grafy, jak vypadá ovulační a anovulační graf. Z toho se může dr. i ty hodně dozvědět.
Dr. by ti měla především udělat hormonální profil, protože u většiny žen jde o problémy s hormony. Z vlastní zkušenosti bych doporučila, aby ti někdo udělal i test na testosteron a hladinu folátu. Já jsem třeba zjistila až teď po 25 letech, že mám velmi nízkou hladinu folátu (část kyseliny listové), ten na starosti v podstatě vše, co roste rychle - kůži, děložní sliznici, embrio... A já se celý život divím, proč jsem v šesté třídě zš vážila 24 kilo a spolužačky 40... Nyní mám sice váhu v normě, ale očividně to ovlivnilo hodně věcí, např. nemenstruuji, mám ekzémy apod a v 19 letech prodělala biochemické těhotenství. Kontryhelový čaj piju taky, ale nespíš nepomohl (pomohl jen s bolestivou MS), taky můžeš zkusit gynex nebo Nosifol forte nebo Inofolic. Já osobně beru ten gynex, konryhelový čaj prvních 21 dní cyklu, femibion celou dobu (ale to jen kvůli té nízké hladiny folátu) a zinek na srovnání hladiny testosteronu. Léky od dr. ještě nemám, nechávají mě trápit 🙂
jo a další věc, co mě napadá, můžeš si to blokovat psychikou. Jestliže máš hodně stresového hormonu, tělo říká "teď se děje něco zlého, asi je válka nebo co, radši ovulovat nebudem, není vhodná doba na děti" 🙂. Koukám, že bereš to samé, co já, tak si zkus vyhradit chvilku pro sebe, filmeček, něco dobrého (konec konců si to můžeš se svou váhou dovolit), horkou vanu, třeba je to jenom tímhle 🙂
Kolik je ti vlastně let?
@no_title Jediné snad ta psychika partner se rozvádí, už ale 2 roky a je to ted, ale již docela v klidu a ani se o tom doma moc nebavíme jen vždy, když je soud jsem pod stresem víc, ale soudy jsou tam jednou za 3 měsíce.. Jinak relaxu mám dost a dost přišla jsem o práci v září a od té doby mám jen brigádu na 4 hod denně 4 dny v týdnu. Takže se věnuji svým koníčkům domácnosti a chodím na procházky a 2 krát týdně do fitka civičit s trenérem. Jinak mám nyní relax jako nikdy. Byla jsem u doktorky v létě na kompletních vyšetřením a vše v pořádku v normě. Je mi čerstvě 28. Snad se to zjistí příští týden, kdy mi bude doktorka dělat to vzšetření hormonální profil.
IVF je až poslední cesta. Pokud nemáš ovulaci ( taky jsem ji neměla) nasadi se léky na upravu cyklu + dozraní vajíček, cca za 14 dni se vetšinou děla ultrazvuk a pokud folikuly( obaly ve kterých jsou vajička) dosahuji určitých milimetru, píchne se injekce na vyvolaní ovulace, ktera do 36 hodin proběhne a vy se v te dobe snažíte 🙂 to je taková první možnost, která se da řešit ambulantne u současného gynekologa. Pokud chceš ale zjistit víc o sobě, je dobré zajít do centra asistovane reprodukce, kde ti naberou krev na hormonálni profil , partnet zajde na spermiogram a oni vas už navedou ( v dnešni době totiž se vyskytuje vic problemu na straně chlapa) a nebo Věm nabidnou dalši metody jak přirozene otehotnet. IVFkem bych se hned nestrašila 🙂Pokud je problem jenom v ovulaci dá se to jendudše vyřešit, ale tohle by už mela řešit tvoje gynekoložka misto toho než důmat nad váhou 🙂))
Holky tak máme červen a těhotná nejsem zjistila se mi cysta na vaječníku. Hormonální profil mi udělali jeden měsíc nic se nezjistilo. V době ovulace před i v průběhu i po jsem byla u gynekologa a neviděl ovulaci. Nyní chodím 4 měsíce do centra asistované reprodukce v době ovulace jsme tam byla a nic neviděli. Partner má spermiogram v pořádku. Nyní beru hormanální antikoncepci na vymizení cysty začínám být zoufalá půl roku pryč a nic se neděje.
Proč ti nasadili antikoncepci když chcete mít dítě? Já na cystu dostala norethisteron a už 2x mi pomohl,cysta zmizela. A tyto prášky zároveň podporují růst sliznice pro případné uhnízdění. Každopádně je mi to líto. My se snažíme 8mesicu a doktor mi diagnostikoval anovulacni. Přitom ovu testy pozitivní, teploty taky vždy stoupají.... Teď mám začít brát clostil, ještě mám jít na konzultaci jinam než ho zacnu brát tak se na to pořádně zeptam,přijde mi že ten můj doktor to moc neřešil. Tady máte léky,přijde té 12DC ukázat a ze takhle to budem dělat dokud to nevyjde...
@martik29 Ségra mělo to samé. Také jí na cystu nasadil HA, nicméně to ovšem vůbec nepomohlo. Dočkala se po 3 letech snažení.
bohužel se to často řeší HA ty cysty. Já mám za sebou IVF - 2xtransfer a 2xneúspěch. Ukončeno zamlklým těhu a následným potratem. Na cysty dost trpím. Před 5 lety jsem prodělala velkou gyn.operaci a od té doby nebyl pomalu ultrazvuk bez cysty. Brala jsem na to léky všelijaké. Ale zabraly max na pár cyklu a za chvíli tam potvora byla zase. a velkých rozměrů. V záři musela jít jedna operativně ven a s ní i kus vaječníku. Před druhým transferem embryjka jsem měla opět cystu, primář reprodukčního centra mi chtěl bud nasadit HA nebo ji odsát a odložit transfer. Nakonec cysta zmizela. Na HA spoléhá hodně lékařů :-/ ale žádnou ženskou to zrovna moc nepoteší, když chce otěhotnět.
Co se týká ovulace. K těm mým všem problémům byl i ten, že jsem ovulaci neměla také. Před IVF ješte, jsem mela nasazený clostilbegyt na dozrání folikulů, na který jsem krásne reagovala, nasledoval Pregnyl - na vyvoláni ovu. Ale moje vejcovody byli průchozí tak na 2%, takže to neklaplo. Ale určite je tahle medikace na místě, pokud je problém pouze v ovulacích. Hodně holkám to pomohlo.
No jo my ženský si musíme zkusit :-/ snad se nám brzo zadaří.
@lenusaak teda koukam že toho máš hodně za sebou. Já právě mám strach ten clostil brát,když ty folikuly rostou normálně, ve 12DC jsm ho měla 16mm a ovulace u mě je cca 19DC, na to se mě mimochodem doktor vůbec neptal kdy ji asi mám. No uvidíme jak to všechno dopadne. I tobě moc držím pěsti ať se brzo zadari!
Taky jsem byla bez ovulace, ale mela jsem i strasne nepravidelný cyklus. Me pomohli homeopatika a cinska medicina.
@wercs prosim jake homeopatika pomohli ja uz sem taky v koncích nemam ms po vysazeni HA na injekce nereaguji tak jak bych mela a i na tabletky noritististeronu moc ne ..
Folliculium a luteinum. Ja brala ale jen ty jedny, ted uz nevim jake, musela bych se podivat doma.
@wercs jestli budes tak hodna a mrknes..dekuji
Já jsem na tom byla podobně (antikoncepce 7let, ovulace prej nic, výška 178cm váha 60kg.) za poslední rok jsem schválně přibrala na 68kg. Snažili jsme se s přítelem rok a pul. Prvni mi doktor předepsat proveru na srovnání cyklu (měla jsem cykly jednou co 14dní a jednou co měsíc a půl). Brala jsem ji 3 měsíce. Další recepty jsem už nevyzvedávala, jelikož jsem se dočetla, že to jsou hormony, a neotěhotní se při tom. Takže potom jsem to nechala na náhodě. Začala jsem pít kontryhel a ženské čaje. Podařilo se. 🙂 Sice jsme na začátku, ale já věřím, že to bude dobrý.
@nathalka22 Domu se dostanu az pristi tyden. Jedny jsou jako utrogestan a druhe jako clostilbegyt. Ktery jsou na co najdes urco na netu. Ja brala ty místo clostilbegytu, protoze utrogestan jsem mela predepsany od doktorky. Kazdopadne jsem brala jeste bylinky od cinske mediciny a chodila na akupunkturu.
Holky vam doktor aspon neco předepsat me žene gynekolozka uz zrovna na kliniku ☹
Holky ja nemela ovulaci po Hak ktere jsem uzivala cca 12 let aspon rok. Chce to trpelivost! Nekomu to proste trva déle. Za me doporučuji Femigard, kuru aspon na 6 mesicu, ten mi srovnal cyklus, kterej po vysazeni Hak nebyl a musela jsem na vyvolavačky. Do toho jsem pila inofolic, aspon rok, ale ten je teda dražsi. Nakonec jsem otehotnela az kdyz jsem nemeřila ovulaci ani nedelala žadne testy (klasika-psychika je proste mocná!!!) a uživala 2. Mesic činskou medicinu. Chce to čas, vim, že me se to ted lehce mluvi, ale taky jsem to zažila...
Chce to prvne zjistit zda opravdu ovulaci mate... Pak zkusit kdyz tak leky upravit... Pokud mate menstruaci pravidelnou tak to vahou urcite nebude.... Mam 48kg a 170 cm a dve deti vzdy do dvou mesice snazeni...u prvniho jsem otehotnela dokonce pri vaze 46-mela jsem pred tehotenstvim problem se slinivkou.... U obou jsem pribrala v tehotenstvi take jen 9kg- syn mel porodni vahu 4640 takze proste nekdo pribere a nekdo ne...vahou se nestresujte... Spis merit ovulaci at vite na cem jste.... Nevim kolik vam je ale bohuzel s vekem se doba otehotneni prodluzuje...do roka je ta doba v "norme"