Snažení, krvácení mimo cyklus, Norethisteron a Duphaston

monishkam
29. led 2016

Dobrý den, mám takový problém, spíš jich je víc. Popíši situaci. V květnu 2015 píchlá třetí injekce depoprovery. Po 12 týdnech (začátek srpna) menstruace a od té doby nic. V září u dr, ta řekla neřešit. V listopadu u jiného (pořád bez ms), nasadil mi Duphaston na 2 měsíce, od 18.DC - 28 DC, měla jsem začít hned brát. 6.den braní jsem začla na týden krvácet. Po 14 dnech znovu. 2.1. jsem začla zase brat Duphaston na 10 dní, po dobrání přišla ms. Trvala 4 dny (14.-17.1.), ted ve středu jsem byla na kontrole. Bez prohlídky i utz mi rovnou napsal Duphaston na dalsi 3 mesice. DNes jsem začla znovu silně krvacet (16DC). Po telefonu mi dr.napsal Norethisteron 2tbl denně. Za 2 dny mam brát zas Duphaston a ted nevím jak to vše brát. Po přečtení příb. letáku fungují prášky proti sobě. N.oddaluje MS, D.vyvolává. Koupila jsem si i Ascorutin, že bych to zkusila spravit tím. Nemá někdo zkušenost s těmito prásky? Moc děkuji za rady, už jsem zoufalá, chceme druhé mimčo, když už se mi ukáže ovulace podle BT tak začnu krvácet a naděje je v... ☹

hahebu
30. led 2016

@monishkam A co takhle nechat tělu chvíli čas, aby si s tím poradilo samo? Cpát do sebe hormony horem spodem... Někdy trvá, než se cyklus srovná.

monishkam
autor
30. led 2016

@hahebu právě proto ten norethisteron neberu. Jen bez duphastonu nedostanu menstruaci, to jsem zkoušela od srpna do listopadu a nic. V prosinci po nem ano a v lednu zas nic, kdyz jsem to zkohsela bez nej. Cyklus trval 45 dni, pak jsem ho radeji nasadila, abych to dostala...

sarriku
31. led 2016

Tak ona teplota klesá vprostřed cyklu, to značí ovulaci, ale musí k tomu být i jiné známky sledování. Jako sledování čípku (měkkoučký, skoro na něj nedošáhneš prstem a vodový nebo bílkový hlen).
Po ovulaci teplota vzroste, drží se vysoko nad průměr asi 12 dní a pak zase klesne a to teprve můžeš čekat menstruaci.
Ten norithisteron jsem měla jednou po porodu, měla jsem hrozně dlouhé cykly a právě jak říkáš, špinila jsem, pak zase nic, pak jsem zase špinila a ms ne a ne přijít.
Po čtvrt roce se to samo spravilo, teda ten první cyklus po nor. byl ukázkový,pak zase nic a nakonec po dlouhé době ms přišla.
Ale vůbec se mi nelíbí ten tvůj doktor, že ti ani utz neudělá. Co kdyby jsi zkusila přírodní cesty? Pití čajů na vzrůst sliznice, jsou na to nějaký bylinky ve spojení třeba s tím norithisteronem?
Co změna doktora, nezlob se, že ti to říkám, ale zdá se mi, že na tebe trochu peče:-/

monishkam
autor
31. led 2016

@sarriku podle čípku a hlenu ovulace byla, i podle grafu BT. Jen jsem 3DPO začla krvácet, dnes je to 2 den, jasně červená krev bez kousků. I mě napadlo, jestli to není ms, ale uprostřed cyklu? Doktor mě taky štve, cekala jsem, že mi po dvou měsících na kontrolním utz udělá konttolu sliznice, když v listopadu byla minimalní. A on nic, prostě dál duphaston a čekejte. Přitom za depoprovrru mů6e jeho zaskok, já chtěla nehorm.tělísko a dr mi narvala injekce. A to mi bylo b čase pichnutí 21 let ☹ a měla jsem po porodu. Přírodně beru Gynex a piji kontryhel ale změnu necítím.

hahebu
31. led 2016

Ono to ale tělu někdy trvá, než se hormonálně upraví... Po vysazení antikoncepce klidně i několik měsíců. Já bych přece jen volila přírodní cestu, čaje, bylinky a taky bych určitě uvažovala o změně doktora. Pokud tě ani neprohlédl ultrazvukem, tak ani nemůže vědět, co se uvnitř děje a rovnou nasadí léky... ☹

monishkam
autor
31. led 2016

Neprohledl. Uzivam tyden gynex a dva mesice piju kontryhel. Dam posledni cyklus s Duphaston a asi tomu necham cas. Kouknu jestli u nas neni lepsi gyndar a objednala bych se k nemu, jestli to pujde. Druhé mimco bych fakt chtela ☹

hahebu
31. led 2016

@monishkam Určitě dej tělu trochu času 🙂 Že chceš miminko, chápu... Ale mě přijde, že ti lékař to tělo ještě víc zamotává, než aby mu pomáhal. Gynex je často chválený, já s ním tedy zkušenosti nemám, každopádně je to přírodní cesta. Od vysazení antikoncepce nejsi dlouho, proto bych to takto násilně neřešila. Někdy to fakt trvá několik měsíců. Vem si, co je antikoncepce za svinstvo, není divu, že tělo pak nefunguje, jak má.

monishkam
autor
31. led 2016

@hahebu taky mam ten pocit. Jeste stale se kopu do hlavy, ze jsem si to nechala pichnout. No uvidim, jak se telo vspamatuje. Vyzkousim bylinky a uvidime. Podle BT az na toto krvacení mám ukazkovej cyklus, aspon myslím, co jsem vyčetla...

monishkam
autor
2. únor 2016

Tak dnes beru 3.den duphaston, a zas začínám krvácet. Včera byl jedinej den kdy jsem nekrvácela ☹