Silné krvacení 5 týdnů po porodu. Je to normální?

esterak20
15. pro 2023

Zdravím chtěla bych se zeptat zda je normalní že krvacím tak že pokaždý proteču a je to fakt strašně moc nikdy jsem to takhle neměla ..počítám že po porodu to bude jiné ale že až tak že se zvednu a proteču celá a mám vše od krve a tampón v šestinedělí nepoužívám a vložku mám po chvíli durch tak jenom jestli to mám nějak řesit nebo to nechat

lencaa11
15. pro 2023

@esterak20 pokud krvacite hodinu v kuse zajela bych na kontrolu

zuzkasim
15. pro 2023

Bez těch čárek je to takové lehce zmatené. Každopádně ne, tohle v pořádku není, pokud je krvácení 5 týdnů po porodu silné, je potřeba požádat gynekologa o dřívější termín. V tuto dobu už by to mělo být spíš jen takové špinění, vyždyť se blížíš ke konci šestinedělí.

esterak20
autor
15. pro 2023

@zuzkasim pardón píšu to fakt na rychlo🙈

merope
15. pro 2023

@esterak20 Rodila jsi CS nebo přirozeně a kojíš? Já se rozkojila cca měsíc po CS a tím se začala teprve stahovat děloha a začala jsem víc krvácet, taky jsem z toho byla totálně zmatená. Ale já běhala pořád na gynekologii kvůli jizvě, tak jsem to probrala s doktorkou a ta řekla, že to je ok.

Co ty popisuješ, tak mi to přijde ale víc a minimálně UTZ všech jizev by byl na místě (já skoro hned po porodu krvácela z jizvy na břichu - a ukázalo se, že tam je skrytý problém).

Takže - může to být jenom stahování dělohy, ale i problém.

palja
15. pro 2023

@esterak20 u každého je to jinak. Já jsem velmi silně krvacela celé šestinedělí, spíš cca 8 týdnů. Vždy jsem měla 3 porodnické vložky, měnila jsem je po 2 hodinách. 4 týdny po porodu dokonce ze mně vypadla srazenina krve, která byla větší než dětská hlavička. Doteď si pamatuju, jak se to dralo ven a jak mě z toho bolelo břicho. Na kontrole jsem byla a bylo vše v pořádku, i na ultrazvuku. Taky jsem z toho byla znepokojena. Tohle jsem měla až po druhém porodu.
Po prvním porodu jsem právě měla jen celé šestinedělí lehké hnědé špinění.
Oba porody vaginální, kojila jsem.
Tak jen píšu moji zkušenost.
Já bych zavolala na gynekologii a poradila bych se.

luciesofiealex
15. pro 2023

Jeď na pohotovost,já takhle krvácela loni,10 dní po porodu a musela jsem druhý den na kyretáž bo ve mě zůstala placenta...

ada22
15. pro 2023

To je už celkem hodně. Asi bych vyrazila na pohotovost.

esterak20
autor
15. pro 2023

@merope nene nejsem po cs a nekojim😅

esterak20
autor
15. pro 2023

@esterak20 teď jsem teda musela vytírat koupelnu po sprše nestíhám si dát ani vložku aby to nebylo všude🤦‍♀️

berynka
15. pro 2023

@esterak20 jela bych na pohotovost.Ja pokaždé krvacela urcite pet tydnu,ale po třetím porodu jsem to mela fakt hodne,i se mi dělalo slabo.Pak ze mne “neco” vyslo,krvácení pokračovalo.Jela jsem k doktorovi,udělal kontrolu,to vypadalo normalne. Dostala jsem nejakou injekci a byl klid 🤷🏻‍♀️.

merope
16. pro 2023

@esterak20 Tak to už je fakt hodně - to chce určitě, ať se na to někdo podívá.

goovana
16. pro 2023

@esterak20 tak to každopádně hned na pohotovost...to není normální to je už opravdu ale opravdu hodně