Silně bolestivá MS, zvracení. Nevíte, co s tím?

18. kvě 2021

Ahoj holky.
Nevíte některá co s tím? Předevčírem jsem dostala ms. Už týden před tím mě bolely prsa. Když jsem to dostala, strašné bolesti jsem dostala i s tím. Včera jsem měla velmi silné křeče v podbřišku a i tlak na konečník, jako při zácpě. Přitom jsem normálně na toaletě byla. Řekla jsem si, že to zaspím. Ale do teď jsem oko nezamhouřila bolestí.
Nejsem padavka a menstruační bolesti mě nikdy nepoložily jako tentokrát. Byla jsem dokonce bolestí i zvracet. Mám bolesti takové, že se neposadím ani na toaletu. Nikdy se mi to ještě nestalo, tak si moc nevím rady a zas nechci hned otravovat gynekologa.
Díky moc.

jancazao
18. kvě 2021

Měla jsem takové bolesti a byl to myom. Naštěstí se vstřebal. Trápilo mě to půl roku, skoro při každé menstruaci. Gynekolog mi řekl jen že se musí sledovat.

vitezove
18. kvě 2021

opravdu bych "otravovala" gynekologa s tím, když je mi takhle zle. Bez zaváhání.

vendelinka08
18. kvě 2021

Pokud to neni normalni stav pri ms, tak bych gynekologovi alespon zavolala.

pampeliska1313
18. kvě 2021

Já měla tohle normálně (zvracení, prakticky neschopnost vstát, velký bolesti, i hodně silný krvácení), než jsem dostala antikoncepci, pak po vysazení už jen občas..každopádně jsem neměla v pořádku hormony.. pokud to máte ale prvně, rozhodně lékař a zjistit co za tím je.🙂

normalnimatka
18. kvě 2021

gynekologa kontaktuj.
bohužel, tohle píše spousta a spousta žen, že se jim děje krátce po kontaktu s kovid naočkovaným člověkem. (a ještě jiný věci s cyklem, krvácení dávno PO menopauze, krvácení dvakrát v měsíci atp) není to náhoda. ještě se o tom nemluví, takže pokud jsi v práci, v rodině s někým, kdo je navakcinovanej, a viděla jsi ho ted nedávno, předej to i s touhle informací. a trošku zagůgli, netrolim tady, at víš, že v tom nejsi sama.

versatilka
18. kvě 2021

mám to takhle (bez toho zvracení, ale zle mi je) už dlouho. Stupňovalo se to. Dle gynekologa je vše v pořádku. Ale pokud je to u tebe nárazovka, tak bych se doktorovi ozvala.

autor
18. kvě 2021

@pampeliska1313 mám od gynekologa diagnostikovanou hormonální nerovnováhu, tak si myslím, že je to spojené s tím

kaaaciii
18. kvě 2021

Zní to jako endometrioza 😶

pampeliska1313
18. kvě 2021

Tak to nejspíš bude. Nevím čím přesně to je ovlivněný, ale bylo vyjímečný, když ta menstruace byla “normální”. Uvidím, jak to bude po porodu, už se toho trochu bojím.:D Protože člověk pak vypadá jak když si vymýšlí, jakmile jsem kamarádkám v pubertě řekla jak probíhá moje ms, nebo že jsem pravidelně musela zůstávat doma, skoro nikdo mi to nevěřil.:D A teda endometriozu diagnostikovanou nemám, ale klidně bych se být Vámi o tom s gynekologem pobavila, protože v pohodě to není.🙂

betysch
18. kvě 2021

@normalnimatka prosím běž se nechat vyšetřit na psychiatrii.A nešiř bludy.

levandule_k
18. kvě 2021

@betysch Byla bych opatrná s tím posílám na psychiatrii. Podívej se na stránky Suklu (Státní ústav pro kontrolu léčiv), jsou zde evidovány podezření.

Aktuálně je hlášeno 55 podezření, že vakcína může mít vliv na cyklus, přesněji "Příznaky svědčící pro ovlivnění reprodukčního systému nebo prsu Např. gynekologické krvácení mimo menstruaci, nepravidelná menstruace, bolest prsu, otok prsu"

"Mezi vakcínami a reakcemi může existovat jen časová souvislost bez jakékoliv příčinné souvislosti. Mohou být také nahlášeny nežádoucí účinky, které nejsou správně pojmenovány. Výpis tedy slouží pouze pro přehled toho, jaké reakce byly nahlášeny, nejde o statistiku skutečně prokázaných nežádoucích účinků vakcín."

https://www.sukl.cz/tydenni-zpravy-o-prijatych-...

Pak je otázka, kolik vedlejší účinků.

Psanému textu ještě rozumím, jsou to podezření na vedlejší účinky, jež může způsobit očkování, nikoliv kontakt s očkovaným jak píše @normalnimatka , přesto je opatrnost na místě s vakcinací, jelikož fakt nemáme klinické studie o dlouhodobých účincích očkování.

To video, kde se mluví o tom, že očkovaný člověk, vylučuje z těla něco, co má vliv na cyklus, tak to se ke mě dostalo také a popravdě, nechci podléhat konspiračním teoriím, ale brouka do hlavy mi to nasadilo.

Tak moc bolestivá menstruace, že to ženu vyřadí z života, není normální. Nejsi padavka, když máš bolesti. Spousta gynekologů to nijak neřeší, tak se nenech odbýt.

levandule_k
18. kvě 2021

Pozn. Mělo tam být, pak je otázka, kolik podezření na vedlejší účinky, je skutečně nahlášeno. Silně pochybuji, že každý kdo měl horečku
/zimnici svalovou slabost to hlásil.

betysch
18. kvě 2021

@levandule_k Vzhledem k tomu ze jsem zdravotník a kolem sebe mám dost naočkovaných žen a mužů,ptala jsem se jaký vliv to mělo na menstruační cyklus.Asi 50 holek mi řeklo že nic nepozorovaly.Proběhly horečky,zimnice,unáva,slabost,zvracení a jedna trombóza.Věřím tomu že u někoho to vliv na cyklus má.Ale nevěřím že očkovaný člověk bude mít vliv na bolestivou menstruaci nenaočkované ženy.

pampeliska1313
18. kvě 2021

@betysch já jsem dokonce už četla, že setkání s očkovaným člověkem způsobí, že těhotná potratí! A bohužel to šíří slečna, která je na instagramu dost známá a vydává to jako “jedinou pravdu”.:( Tohle blbnutí je hrozný.

betysch
18. kvě 2021

@pampeliska1313 asi jsem narazila na tu samou 🙂Mě je jedno že se někdo nechce naočkovat,ale ať potom nešíří bludy.

elennka
18. kvě 2021

a nebyla si těhotná, toto by mohlo odpovídat rannému potratu nebo menstruaci po biochemickém těhotenství... měla jsem to na podzim..

levandule_k
19. kvě 2021

@betysh Tak je fajn, že 50 holek nic nepozorovalo. Jen tak ze zvědavosti, ptala jsi se těch holek, jestli berou antikoncepci, tak totiž umí překrýt některé problémy s cyklem...

aklin
19. kvě 2021

Raději lékaře by si měla navštívit. Takové bolesti jaké popisuješ mám při endometrioze. Ty bolesti jsou 100 krát horší než porod.

betysch
19. kvě 2021

@levandule_k Nemusis mít strach ptala -neberou.

normalnimatka
19. kvě 2021

@betysch jenže to je právě něco jinýho.... naočkovaný lidi mívaj jiný věci, než ty, který se s nima setkávaj a má to na ně vliv. je otázka času, kdy se z týhle "konspirace" stane informace. ae pak to bude teda apokalypsa, páč už bude pozdě....

betysch
19. kvě 2021

@normalnimatka @levandule_k zrovna na zdi probíhá debata o menstruaci po prodělaném Covidu.

levandule_k
20. kvě 2021

@betysch díky, ale dneska se mi to nepodařilo dohledat

betysch
20. kvě 2021

@levandule_k dovolila jsem si té u diskuze označit.

monuleee
20. kvě 2021

To znám velice dobře. Vždy jsem úplně KO. Trpím epilepsii takže někdy bolesti omdlivam a někdy mám i záchvaty. Dle doktorů vše v pořádku, jen jsem citlivější. Proti bolesti mi pomohla sklenička vína,jinak vůbec nic

aklin
20. kvě 2021

Na zmírnění bolestí je dobrý drmek forte nebo gynex. Je třeba zkusit co sedí více.