Dobrý den.
Před dvěma dny jsem dostala menstruaci, včera jsem začala krvácet o něco silněji než obvykle ale nic z čeho bych měla obavy.
Dnes kolem 11-12 hodiny jsem začala krvácet velmi silně, tampon musím měnit minimálně jednou do hodiny a pokaždé mám tmavé krevní sraženiny zhruba stejné velikosti tamponu, krev je o něco světlejší než obvykle a tekutá jako voda. Nemám žádné bolesti. Místy je mi lehce nevolno, mdlo, bolí a motá se mi hlava, pravděpodobně z množství krve které jsem během posledních pár hodin ztratila.
Co by to mohlo být? Je to důvod k obávám?
Pokud to takto bude i do zítra bylo by vhodné dojít si na pohotovost?
Předem děkuji za odpovědi.
@karolina_sebkova Ráno k doktorovi. Pokud by se to během noci ještě zhoršilo, tak klidně na pohotovost. Mohla prasknout cysta (stalo se mi mimo cyklus, krev světlejší, řidší, bez endometria), můžeš mít myom (zjistili mi ho právě kvůli prasklé cystě). Mě se to stalo před dvaceti lety, tehdy mě to dost vyděsilo, protože na prevenci pár měsíců předtím bylo všechno v pořádku. Myom mi odoperovali, znovu se mi žádný neudělal, cysta taky ne. Držím palce, ať je i u tebe všechno v pořádku 😊🍀
Holky sem napsaly ty šílené scénáře - tak já jen doplním i méně šílený, že to klidně může být časný potrat, to je také silnější menstruace.
Já mívala takhle silnou menstruaci asi pul roku po druhem porodu. Postezovala jsem si pak nejak na gynde v ramci prevenece a doktorka mi zjistila rozhazene hladiny hormonu. Po lecbe se to srovnalo a dobry.
Ranný potrat?
Děkuji všem za odpovědi.
Těhotná jsem nikdy díky bohu nebyla ale nejspíše šlo o podobné hormonální potíže kvůli cystám.
Kolem 11 hodiny večer jsem jela na pohotovost kde si mě po ultrazvuku a odběrech nechali přes noc.
Nejprve mi doktorka řekla že vidí něco jako začáteční těhotenství což mě neskutečně vyděsilo ale už to nikdy dále nezmínily což mě poměrně znervózňuje do teď, doufám že se o žádné těhotenství nejedná nebo případně pokud tomu tak bylo tak to nadměrné krvácení a sraženiny byl potrat nebo se pouze zmílila kvůli neuvolněným vajíčkům nebo cystám.
Po výsledcích a dalším ultrazvuku mi řekli že mám na pravém vaječníku dvě velké cysty a neuvolněná vajíčka kvůli nedostavení ovulace minulý měsíc.
Přes noc jsem byla na kapačkách aby se mi zmírnilo krvácení, které do rána přestalo úplně.
V noci mi řekli že půjdu ráno na operaci na kterou jsem nakonec díky bohu nešla protože by to v mém případě byl zbytečný risk.
Dostala jsem hormony a železo které teď budu brát a do pár dní by mi měla začít uměle nanovo vyvolaná menstruace a po skončení půjdu na další ultrazvuk a uvidím co dále, snad už konec🙂.
@karolina_sebkova určitě řešit s lékařem může to bejt cokoliv endometrioza ,myom ,polyp atd ..doplnila bych železo ,vitamin C ,Ascorutin ..