Silná menstruace. Je něco, co by pomohlo zeslabit krvácení?

glimmer
20. únor 2023

holky, mám dotaz (již jsem objednaná na gyndu, jdu ve středu 22.2.) . Od neděle 12.2. mám velmi silnou MS, to jsem nikdy neměla. Vždy jsem měla MS tak 2-3 dny a stačil mi jeden tampon na celé dopo a jeden na odpo a jeden na noc. Teď mám silnou MS, tak že měním tampon každé cca 2 hodiny (v noci min.2x) a vždy tam mám i kusy tmavé sražené krve. V lékárně mi doporučili Ascorutin (3x2) a čaj z kontryhele - užívám druhý den, zatím bez změny. Jiné problémy nemám (bolest břicha ani nic jiného).
1.) je něco co by ještě pomohlo zeslabit krvácení ?
2.) jak v takovém případě proběhne vyšetření u lékaře? Jdu tam hlavně kvůli tomu náhlému krvácení a taky prevence (což asi ne).
Díky

lencaa11
20. únor 2023

@glimmer čaj ,a Ascorutin je dobrý + vytamin C tělo někdy reaguje různé mohla bejt cysta ,tehotenstvi biochemické atd ...myslím že pokud budete hodně krvácet tak prevence bude jiny termín

levandule_k
20. únor 2023

Tak je otázka proč ti tolik narostla děložní sliznice, jestli tam není nějaký problém nebo se to stalo jen tak, také to může být začínajíc přechod, kdy ti to bude brutálně haprovat. Asi bych se to nesnažila nijak brzdit, prostě to nechala odtéct, ta sliznice se musí stejně vyloučit. Max. ještě doplnila železo, snažila se, co nejvíc odpočívat.

Bylinky ti nepomůžou ze dne na den, to je běh na delší trať. Na krvácení je dobrá kokoška, ale nebrala bych ji, pokud bereš léky na ředění krve. https://www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-st...

Bylinek upravující cyklus je celá řada, nicméně kořeny problémů menstruace jsou pestré a na každý problém se hodí trochu něco jiného.

Pokud budeš po vyšetření ok, jako že dr neobjeví žádný problém, já osobně bych šáhla po tinktuře hyper- mens odsud https://www.bylinkovydoktor.cz/eshop/bylinkove-... Je to tinktura na nadměrné krvácení. Je směs bylin, ten doktor, co je vyrábí jede malovýrobu a má o bylinkách hodně načteno.

lencaa11
20. únor 2023

@glimmer ještě mě napadlo že kdyby se to opakovalo tak se může ukrývat polyp ve sliznici ,hormony ,je toho hodně teď je otázka zda to byla jedna Ms to by bylo ok ještě kdyby se to opakovalo tak nějaký důvod by to mělo endrometrioza ...

levandule_k
20. únor 2023

@lencaa11 endometrioza je dost bolestivá ne?

hojda
20. únor 2023

kontryhel

lencaa11
20. únor 2023

@levandule_k nemusí může bejt jen silná Ms záleží taky kde je a jaká je to forma mám Ademyozu ( jedna forma endrometriozi ) a teď nedávno z hystologie zjištěno že mám ve sliznici mam polyp

jjasmina
20. únor 2023

@glimmer moje ms je po porodu taky silnější než před. Ms mám 6-7 dní, z toho první 3 dny fakt síla no

kkrubova
20. únor 2023

Zkoušela jsem také všechno možné a pomohla až mirena.

smudlinky
22. únor 2023

Krvácení zeslabují vysoké dávky vit. C, ascorutin, z bylinek je dobrý řebříček- má se pít pouze v době menstruace. Často silnou menstruaci způbují hormony, nebo cysty. Vyšetření probíhá standardně, skoro jako u preventivky.

ada22
25. únor 2023

Mám bohužel normálně silnou MS a Ascorutin mi většinou zabírá dobře. Jinak horší MS jsem měla po covidu.