Sex po porodu. Jak vrátit "tam dole" pružnost?

nock
16. bře 2023

Hezký den, jsem skoro 3 měsíce po porodu a sex mě stále bolí. Jsem hrozně zúžená takže i s lubrikantem se mi to uvnitř jakoby dře a než se mi pochva uvolní a roztáhne tak malá už začne brečet. Nemáte nějaký tip jak vrátit tam dole pružnost? Nebo uvolnit tam dole nějaké svalstvo?

lencaa11
16. bře 2023

@nock čas ,možná nějaký cviky ,a asi třeba nějaká předehra

ale023x
16. bře 2023

Já se nebudu zaměřovat na to, zda se dá nebo nedá tomu pomoc. Mě spíš napadlo, jestli nemáte v hlavě spíš moc velkou obavu z prvního sexu po porodu. Měla jsem to taky... Pořád jsem nad tím přemýšlela a měla jsem v hlavě tu bolest, kterou jsem cítila během porodu a bála jsem se, že sex bude bolestivý. Pomohl nám až neplánovaný sex v moment, kdy by normálně ani nebyl. Já neměla čas přemýšlet a než jsem se vzpamatovala, tak bylo už po :D A pak už to bylo v pohodě. Já se dřív prostě nedokázala uvolnit a byla jsem celá stažená a první pokusy mi nebyly vůbec příjemný. Uvidíte, co napíšou ostatní maminky 🙂

lvl16
16. bře 2023

Já bych osobně ještě počkala. My jsme měli první sex po porodu po 4 měsících a byl úplně v pohodě. Ani ne 3 měsíce mi přijdou celkem brzo, tím spíš, pokud došlo k nějakému poranění.

nock
autor
16. bře 2023

@lvl16 sex už jsem měla i schválený od gynekoložky. Už jsme měli sex několikrát

zelenaesmolda
18. bře 2023

@nock
Ale v pohode to neni kdyz to boli.Gynekolozka tvoji vaginu nema

exbordelar
18. bře 2023

Ja jsem byla ok az tak 4 mesice od porodu. Taky me to “tam” dlouho bolelo. I kdyz porod bez nastrihu. Dej tomu cas, bude to lepsi 🙂

rosie18
18. bře 2023

Mela jsem to taky, byla ro nesnesitelna bolest, uplne to jako by rezalo a lubrikant vubec nepomohl. Resila jsem to se svym dr tenkrat a rekl mi, ze je to zpusobene kojenim. A opravdu, zlepsilo se to az kdyz se mala prestala kojit.

nock
autor
18. bře 2023

@zelenaesmolda na gynde mě prohlídka taky bolela, chvílemi celkem dost a říkala jsem ji to ale ona že prostě to mám zahojený. Jako kdybych simulovala prostě...

zlobr
18. bře 2023

Po prvnim porodu me sex bolel 6 mesicu. Takze jsem to vzdycky po par vterinach utla. Ostra,rezava bolest. Postupne se to zlepsovalo a za toho cca pul roku uz v pohode (ale jak pred porodem teda uz nikdy). Myslim,ze to chce hlavne čas a trpelivost partnera.

montelvina
23. dub 2023

@nock no můj gynekolog mi řekl že nepomáhá ani tak vyhýbat se sexu jako mít trpělivost a proste to sexem trénovat ..bohužel je to těžší než se řekne já mám po porodu 7 let a ještě tet to občas bolí …hodně závisí na tom jak jsem uvolněna …nejlepší je snad sklenka vina vím což pri kojení nejde …proste to chce čas tolik se tím hlavně netrapit …důležitá je fakt komunikace mezi partnery …a možná lépe poradi vaš lékař či lékařka z gynekologie