Sex a záněty močáku. Poradíte, prosím?

18. říj 2023

dobry večer. Momentálně jsem v zahraničí na několik měsíců. No potkala jsem někoho kdo mě okouzlil, rozumíme si a vypadá to nadějně. Jenže je tady háček. Mám strach mít s ním sex. Dověřuji mu i všechno, jde tu spíše o ženskou stránku. S mým předešlým partnerem jsem pořad mívala zapal močáku. Nevěděla jsem to vyléčit dlouhé měsíce. Brala jsem několik antibiotik a nic. Pár týdnů dozadu jsem se kompletně přeléčila (vždy jsem musela pít hodně tekutin aby mě nepalilo tam dolů) Konečně se cítím zdravá po půlroce. Jen se bojím jakmile s ním něco budu mít že se to vrátí a já opravdu nechci zažívat bolesti znovu. Dbam na hygienu, na záchod po aktu to všechno já vím ale přece mám obavy mám jít do toho nebo ne

lichozroutsudy
18. říj 2023

Co treba kondom? Ten kdyz dokaze zabranit prenosu viru hiv, tak zvladne zabranit i prenosu bakterii, ktere zpusobuji zanet mocovych cest.

gbp
18. říj 2023

@lichozroutsudy bohuzel ne 🤷🏼‍♀️ urolog mi vysvetloval, ze z 90 % tam jde o mechanicke vmasirovani mych vlastnich bakterii, ktere tam proste jsou pritomne vzdy. proto pomaha jedine jit hned pak na zachod a tim se vyplachnou.
autorce: bohuzel, ti asi nikdo nic moc neporadi. strach chapu. zkusit proste leda vsechnu prevenci co znas a modlit se. lichorerisnice, caj z vresu, blokurima, urivac. to pomaha me. ale jak to zacne, nepomuze nic.

autor
18. říj 2023

@gbp ahjooo🥺

slecnami
18. říj 2023

No a není možnost, že jsi ty záněty měla kvůli tomu, že tvůj bývalý se nepřeléčil s tebou a vždy tě pak opětovně nakazil...?? Jinak nevím 🤷

sinicka
18. říj 2023

Zašla bych si asi na rozsáhlejší vyšetření, může se jednat i o chlamydie, které se tváří jako opakované záněty močáku po sexu.. pitný režim, 3 litry vody denně. Ne sladkého, ale vody. A prevence - nosit ponožky, chránit ledviny, nenavštěvovat veřejné bazény, posílit imunitní systém..

julie290
18. říj 2023

Ako sa píše vyššie, nemohlo to byť kvôli bývalému priateľovi? Skus prevenciu ak sa to bude opakovať tak asi nič s tým ale možno tento krát zápaly mať nebudeš 🤷‍♀️

betelgeuzz
18. říj 2023

Blokurimu preventivně bereš? Je na ní napsané, že se doporučuje hned po sexu.

katherine177
19. říj 2023

Také jsem s bývalým manželem trpěla na záněty močového měchýře,každý měsíc antibiotika.
Po rozvodu už se to neopakovalo.
Jinak mi bylo doporučeno,po sexu jít na WC ,umýt spodek intimním gelem ,pít urologický čaj ,nebo brusinkový,nenosit krajkové prádlo a brala jsem preventivně po sexu Urinal tbl.

zuzkasim
20. říj 2023

Můžeš mít nějakou bakterií, kterou ti stále dokola předával muž. Pak je potřeba přeléčit oba a je klid.