Ahoj, otěhotněla a donosila (přirozeně, či uměle) některá z vás pri diagnóze Sactosalpinx? Mne to zjistili při laparoscopii, která byla původně kvůli něčemu jinému (podezření na mimoděložne těhotenství, ale nakonec se nepotvrdilo, šlo o myom). No a já jsem otěhotněla přirozeně, bohužel ale potratila v šestém týdnu. Tak mě zajímá, jaké jsou moje vyhlídky do budoucna. Doktor mi z nějakého důvodu ponechal oba vejcovody. O této diagnóze se mi ani při propouštění nezmínil, já to pak doma našla až dodatečně v lékařské zprávě. Když jsem si přečetla, co to znamená, tak mě to vyděsilo a zároveň jsem překvapená, že jsem vůbec otěhotněla. Podle toho, co se všude píše by měly být takové vejcovody nefunkční - neprůchozí a uzavřené. Tak jak je možné, že jsem otěhotněla? A jestli jsou teda ty moje průchozí, tak to znamená, že ta tekutina se asi dostává do dělohy a možná proto jsem potratila? Proč mi je tam ale teda lekář pri operácii nechal a neodstranil je? Tolik otázek 🤔
@veroniquecz děkuji, to mi dodalo nadeji. A léčila si se s tím pak nějak? Neznamená to probíhající zánět a neměla bych tudíž brát ATB?
@bebbana nelecila, nikdo to neřešil 🤷🏻♀️ Otěhotněla jsem přirozeně.
@bebbana u mě bylo podezření na tuto diagnozu, tak se udelala laparka a pry jsem mela nepruchodne vejcovody ( asi 3 mesice predtim mi kontrolovali pruchodnost vejcovodu v jine nemocnici a tvrdili, ze je vse ok) Jiny doktor mi rekl, ze se to muze zmenit v podstate kdykoli ta pruchodnost. Jelikoz me snazeni bylo 4 roky neuspesne, neco nemoholo byt v poradku. Laparkou mi je odstranili, ja sla na Ivf a na 3 pokus jsem tehotna. Asi zalezi, nekdo ma pruchodnost, nekdo ne..
Ano, měla jsem tuto diagnozu, odnosila a porodila jsem přirozeně zdravou a krásnou holčičku ♥️