Sactosalpinx. Otěhotněla a donosila jste některá při této dignóze?

bebbana
6. čer 2022

Ahoj, otěhotněla a donosila (přirozeně, či uměle) některá z vás pri diagnóze Sactosalpinx? Mne to zjistili při laparoscopii, která byla původně kvůli něčemu jinému (podezření na mimoděložne těhotenství, ale nakonec se nepotvrdilo, šlo o myom). No a já jsem otěhotněla přirozeně, bohužel ale potratila v šestém týdnu. Tak mě zajímá, jaké jsou moje vyhlídky do budoucna. Doktor mi z nějakého důvodu ponechal oba vejcovody. O této diagnóze se mi ani při propouštění nezmínil, já to pak doma našla až dodatečně v lékařské zprávě. Když jsem si přečetla, co to znamená, tak mě to vyděsilo a zároveň jsem překvapená, že jsem vůbec otěhotněla. Podle toho, co se všude píše by měly být takové vejcovody nefunkční - neprůchozí a uzavřené. Tak jak je možné, že jsem otěhotněla? A jestli jsou teda ty moje průchozí, tak to znamená, že ta tekutina se asi dostává do dělohy a možná proto jsem potratila? Proč mi je tam ale teda lekář pri operácii nechal a neodstranil je? Tolik otázek 🤔

veroniquecz
6. čer 2022

Ano, měla jsem tuto diagnozu, odnosila a porodila jsem přirozeně zdravou a krásnou holčičku ♥️

bebbana
autor
6. čer 2022

@veroniquecz děkuji, to mi dodalo nadeji. A léčila si se s tím pak nějak? Neznamená to probíhající zánět a neměla bych tudíž brát ATB?

veroniquecz
7. čer 2022

@bebbana nelecila, nikdo to neřešil 🤷🏻‍♀️ Otěhotněla jsem přirozeně.

saraca
20. črc 2022

@bebbana u mě bylo podezření na tuto diagnozu, tak se udelala laparka a pry jsem mela nepruchodne vejcovody ( asi 3 mesice predtim mi kontrolovali pruchodnost vejcovodu v jine nemocnici a tvrdili, ze je vse ok) Jiny doktor mi rekl, ze se to muze zmenit v podstate kdykoli ta pruchodnost. Jelikoz me snazeni bylo 4 roky neuspesne, neco nemoholo byt v poradku. Laparkou mi je odstranili, ja sla na Ivf a na 3 pokus jsem tehotna. Asi zalezi, nekdo ma pruchodnost, nekdo ne..

saraca
20. črc 2022

@bebbana

Dalsi lekar zase na uz nic nevidel, ale vzhledem k mym marnym pokusum- laparka byla diagnosticka.

Tva diagnoza mi byla potvrzena. Sastosalpinix by mi dali pryc, tak ci tak. Tak jsem to pochopila.

bebbana
autor
8. bře 2025

Ahoj všichni, chtěla bych po letech obnovit tuto diskuzi, třeba to někomu, komu také diagnostikovali sactosalpinx dodá naději. V lednu se mi podařilo podruhé otěhotnět přirozeným způsobem a jsem nyní v 8. týdnu těhotenstvi (7+1) a všechno je zatím v naprostém pořádku a věřím, že tentokrát už to vyjde. 🤞 Tak nezoufejte, naděje umírá poslední 🙂