Ahojte kočky,
chcela by som počuť váš názor...
dokým som nezačala chodiť s partnerom bolo vsetko so mnou relativne v poriadku(ak neratam alergie), pred cca 7 rokmi sa mi zacalimoje problémy,ked som sa dala dokopy s partnerom terajsim. Prekonala som mononukleozu (co som sa spatne dozvedela az potom), a stálesom mala pocit,akoby som bola chora, neskor sa pridruzili rozne ine veci, gynekologickeho a urologickeho razu, zacalo mi to ale do seba zapadat az po rokoch, ze na vine bude asi partner. Tak sme šli na testy,ktore neukázali doslova nic, opakovane. Prestali sme to riesit, nasledky mononukleozy vsak mame obaja dodnes.Predpokladam, ze ma vtedy nou partner nakazil,ako aj inými bacilmi. On si ani nechce priznat, ze je nejaky chory, vzdy sa odmieta liecit (ako mlady chalan,ktoremu nic nie je vraj), ze prehanam a tak, prelieceni sme boli velakrat pomocou ATB, rozne, a rozne vela krat, az z toho sa mi podlomila imunita, začalo ma velmi bolievat v krku, hrdlo, mandle, a aj jeho. Vedela som, ze si zas nieco prenasame ako vzdy.( totiz s nikym inym nie sme v takom uzkom intimnom kontakte)preto viem,ze to vzdy mame od seba. Hrdlo sa mi nikdy uz nedalo do poriadku,pochodila som vsetky oddelenia, nevedeli prist NIKDY na to,co mi je, partner tiez, do toho som ja dostala mnohe ine choroby,ako neuralgiu trigeminu, zapaly rozne.
Najhorsie vsak je to, ze partner byva strasne casto tiez chory( vraj predtym nez ma spoznal vobec nebýval), stále ho skrabe hrdlo, stale ma zvysene teploty, a jeho surodenci tiez su chorlavi, s kt. je v styku stále, detto stari rodicia trpia na vselijake bacily v dych, cestách, k starym rodicom chodi partner stále, my doma nie sme chori,oni su.. Ked sa ku mne partner priblizi,ked ho boli hrdlo nahodou, ze sme v jednej mietsnosti okamzite zacne aj mna skrabat a bolet,a nemozem sa z toho dostat mesiac. Nechapem,co je to za pliaga,ale je to tak. Nastvalo ma to,lebo to takto ide roky rokuce,a nic ine nerobim,len som PN a chorlaviem, a zeriem ATB, hoci sa nikdy sa nic neprislo, partner trpi aj astmou atd, nemozeme sa uz ani poridne bozkavat a objimat,lebo ked sme blizko pri sebe,ze na seba dychame, tak ma rozboli sialene hrdlo, mam v nom ziletky.nepomaha mi na to nic, tak sa to staloaj pred dvoam mesiacmi, podrobil isme sa opat dalsim testom z krvi , mne nasli vsak mykoplazmy a jemu chlamydie.dali nam rovnake lieky atb, ktore sme mali jest, jedli sme ich, bolo to lepsie, akonahle zas sa trosku uzdravil, stretol sa s rodinou,ktora je chora, zas ho boli hrdlo, a zas to preniesol mne.
takze suma sumarum sme stale obaja chori,avsak ja ovela castejsie, co mi velmi nici zivot, a neviem si s tym dat rady. Lubim ho a nechcem ho kvoli tomuto stratit,ale ja uz si neviem dat so sebou rady, co bude dalej?to bude takto po cely zivot? ze stale budeme obaja nejako vazne chori ?a bude ma partner nakazovat ?lebo pokial sa nevidime tyzden trebárs, tak mi nic nie je, akonahle sa vidime uz ma skrabe a boli hrdlo,prinajmensom..
Uz nevieme,na ake testy máme ísť :( aby sme sa vyliečili,ale vrvaim,my aj ked s avyliečime, nam to nepomoze nadlho :(
mali ste podobny problém? dakujem za všetky rady
@nita1984 ako myslis teraz z ktorej strany psychiatra ?ja istotne nemam problém v hlave a psychike,viem,ze sa nieco zle deje. Vsetky tie choroby o kt. pisem su pravdive, zialbohu, nasli sa aj fyzicky nalezy, ako popisujem,to neni psychika. A naozaj je to tak, len čo sa spolu bozkavame, jedneho boli hrdlo aj druheho:( a velmi...a aj niekolko dni dalsich.Nie je to nas vymysel.Aj ked to znie velmi divne, je to holy fakt.
napr v januári, sme sa bozkavali ,lezali vedla seba a ja som citila,ze ma zacina skrabat hrdlo od neho, a boliet, tak som sla k mudr a zistili mi mykoplazmu.dali lieky, preslo to a zas sa to zacalo znova, ked sme sa s partnerom bozkávali,...je to az neuveritelne,ale hovorim pravdu.aj ked to vyznieva divne.
@zabudnutaanezdrava nemoci tělka vycházejí z nemocí duše. Určitě návštěvou psychiatra nic nezkazíš. Ptala ses na názor, dostala si ho.
Mi to tedy taky přijde velmi zvláštní...když píšeš,že ležíte vedle sebe,dýcháte na sebe a už tě bolí krk? Trošičku mi to už přijde jako vsugerovávání si něčeho,psychosomatika. Nezlehčuji,že jsi prodělala nemoci,ano,to je dokázané,ale není jasné,jak jsi k nim přišla. Proč by tě měl zrovna partner nakazit mononukleozou? Syn ji prodělal v devíti letech,s nikým se nelíbal a nikdo jiný v rodině se nenakazil. To,že partner zajde na návštěvu k rodičům a prarodičům je přece pěkné,nemůžeš to brát tak,že ho tam zas něčím nakazí a on potom tebe. Nebude to třeba spíš ve tvé oslabené imunitě? Co tak zkusit nějaké podpůrné prostředky,vitaminy,pohyb,čerstvý vzduch,veselou mysl... 🙂 A partnerovo astma na tvůj zdravotní stav nemá opravdu absolutně žádný vliv.
Myslím, že už jsi tu jednou něco obdobného psala a souhlasím s psychiatrickým vyšetřením, česato jsou psychické potíže vyjádřny somatickými.
@alubif Taky už se dívám,prakticky stejná diskuze ze 7.února,ale víc "psychická"... @zabudnutaanezdrava Toto chce opravdu psychologa/psychiatra,připomíná mi to opravdovou depresi a z té se člověk jen tak sám nevyhrabe.Teď něco velmi podobného zažívala kamarádka a z veselé ukecané dvojnásobné maminky plné života se prakticky ze dne na den stala troska,doslova. Sbíralo se to u ní už několik měsíců - úmrtí v rodině,vážná nemoc dítěte,manžel přišel o práci,neshody se sourozenci vygradované soudním jednáním...člověk si myslí,že to všechno zvládá,ale tělo najednou řekne A DOST! už nemůžu a vypoví službu. Psychiatr je pro tebe jistě ta nejlepší a nejúčinnější možnost. Držím palce 🙂
Zkusila bych biorezonanci (.net) a cinskou medicinu.
@zabudnutaanezdrava Není to vzájemná alergie na partnera?
(to není vtip, existují prostě lidé, kteří na sebe takto působí, jakmile se dostanou jeden druhému do energetického pole, a to aniž by to sami něčím vědomě vyvolávali)
@zuzajulie ja som ju skusala, nepomohla mi TCM
@isabelafuentes alergia na partnera,ako to myslis? teraz nerozumiem.
@verkaver urcite nie psychiater, ja som si v tomto ista, ze ma partner nakazuje stale niecim novym, tu sa nejedna o depku,alebo psychiatricke diagnozy, tu sa jedna o to, ze stale ma skriabe hrdlo,boli m hrdlo, mam trosku nadchu, len co sme blizko seba a to takmer vzdy, dokonca minule mi boli zistene mykoplazmy, unho chlamydie, cize fyzicke to bude, nie psychiatricke,ani psychicke. Potvrdene diaagnozy mam, istotne.Mne v tomto pripade nic nie je po psychickej stranke,som si na sto percent ista, ze partner je ten,kto mi sposobuje bolesti hrdla,a ine bacily...
Ako inak by si mi vysvetlila to,ze pokial som s nim nechodila som nemala zdravotne problémy? NIJAKE?a zrazu bum, vsetko prislo..on ma nakazil mononukleozou, lebo ju ma aj on, nakazil ma aj inymi bacilmi, stale ma niecim nakazuje, a ja to citim. Nie je to moj vymysel. ved ako je možne,ze pocas dni,ked ho nevidim mi nic nie je a hrdlo ma vobec neboli, nemam nadchu a zrazu pride a sme spolu par hodin osamote v byte vedla seba a mna uz reze hrdlo a pustaju sa mi hlieny ?a vravim,mam to podlozene aj klinickymi diagnozami, nie je to moja sranda, toto je reálne, zialbohu.
Partner sa stale neciti dobre, je stale vkuse chory( pracuje vo velkom kolektive, open space, kde nie su ani okna, typicke chore budovy,kde sa ani nevetra, odvtedy je ovela viac chory,a mna tym stale nakazi ! vecne..ked pride, s tym,ze je chorlavy, aj ja to hned chytim, Ano nemam dobru imunitu,ale to nie je riesenie ist k psychiatrovi. Ja sa uz na imunitu tiez liecim pomocou mnohych pripravov a liekov,ale nepomáha mi to vobec. Partner stále pokašliava, stále ma hlieny, stale smrka, dokonca ho stale aj boli hrdlo a skriabe, uz roky...s minimalnymi prestavkami...je alergik,aj astmatik, ale tieto choroby sa nedaju preniest, skor to bude v nejakych bakteriach. Mononukleozu prekonal aj on.
Dokym som ho nespoznala som nebola vobec chora...nevedela som,co je hrdlo...Postupne toto vsetko a suvislost s nim som si zacala ale uvedomovat az teraz po rokoch,ako som s nim,lebo je to uz markantne, to by si kazdy vsimol.
ja som z toho velmi smutna .(
@zabudnutaanezdrava Já jsem tě nechtěla nějak naštvat,opravdu ne,jestli se tě to nějak dotklo,tak se omlouvám,ale svůj druhý příspěvek ohledně psychiatra jsem napsala na základě tvých předchozích diskuzí,které jsi tady založila... vždyť ta únorová vyzněla opravdu jako těžká deprese. Prostě jsem jen zalistovala v tvých nedávných příspěvcích a je to velmi podobné. A proč to psychiatrické vyšetření tak zarputile odmítáš? Na tom přece není nic špatného a když už jsi bez úspěch vyzkoušela tolik léků a doktorů,tak proč prostě nezkusit i toho psychiatra? Pokud by to bylo k něčemu dobré,tak proč se tomu bráníš?
Ta alergie na partnera pry fakt existuje
@zabudnutaanezdrava Píšeš, že špatná imunita není důvod k návštěvě psychiatra. Myslím si, že v takovém případě (a rozsahu) je to přímo indikace. Podle mě je imunita velmi úzce spojená s psychikou (s pohodou, strachem z nemocí, vírou v sílu svého těla ubránit se).
@pavlina212 Přesně tak - minulý rok mě z ničeho nic složil oboustranný zápal plic a doktorka na mě ihned, jestli neprožívám nějaký stres nebo psychický nátlak.
Alergie na partnera je normální skutečná diagnoza a může být způsobena podvědomou obavou z dalších problémů. A že je potřeba léčit i psychiku je naprosto jasné. Psychosomatika je velmi důležitá a vše popsané jasně odpovídá nutnosti léčby " duše i těla", jinak polykání léků a sledování laboratorních výsledků nemá smysl.
@zabudnutaanezdrava Nejde o to že si nemoci vymýšlíš. Ty si je nevymýšlíš. To tvoje tělo ti je posílá jako velmi důrazné varování, že je něco špatně. Něco je špatně, v tvém současném životě a vše se odráží na tvém fyzickém zdraví. Tady opravdu pomůže psycholog nebo psychiatr. Také k nim chodím. Začala jsem řešit svou psychiku na základě vážnější nemoci. Nastalo velké zlepšení a když jsem po letech znovu měla pocit, že znovu onemocním opět jsem skončila na terapii u psychologů a psychiatrů. Velmi mi pomáhají a já postupně měním své škodlivé životní návyky, a učím se žít, tak jak to potřebuji. Jak to potřebuje moje tělo i moje psychika. Přeji ti, abys měla sílu prolomit ten začarovaný kruh.
https://www.modrykonik.cz/forum/volne-diskuze/neviem-sa-pohnut-v-zivote-co-po-skonceni-vs/
Několikáta diskuze a porad to samé stále dokola. Návštěvu psychologa (nebo spíše psychiatra) neodkládejte!
@zabudnutaanezdrava Zkuste někoho, kdo se zabývá psychosomatikou, např. Jan Hnízdil nebo Vladimír Kafka
To je tedy opravdu bizarni vypraveni, dokazu si predstavit miru vaseho zoufalstvi.
Ale kdyz se nad tim logicky zamyslim- neexistuje onemocneni, ktere by melo vterinovou inkubacni dobu! Je nerealne, abyste se s partnerem vedle sebe ulozili, polibili se a ty jsi behem nekolika vterin zacala citim projevy nemoci. I kdyby mel sebehorsi nemoc, chvili by trvalo nez by zareagovala imunita a telo zacalo vykazovat projevy nemoci ci boje proti ni. Takze bohuzel bych opravdu hledala, jak pisou damy vyse, pricinu spise v psychice. Po staleti se vi, ze psychika a telo jsou proste jen jedna nadoba. Drzim palce, at najdete reseni i kdyz to bude prace hodna Sherlocka Holmese.
Jen bych tedy jeste navrhla abyste, i kdyz to bude samozrejme velice tezke, zkusili s partnerem napr. mesicni pauze kdy se vyvarujete vzajemneho kontaktu a budete pozorovat, zda dojde k zlepseni zdravotniho stavu na obou stranach.
@elchacz
@zabudnutaanezdrava nebo Helena Máslová. Také se zabývá psychosomatikou a před lety mi velmi pomohla.
Nezlob se na mě, ale v téměř každém svém příspěvku píšeš, že si jsi stoprocentně jistá, že to není psychické, a že tě jisto jistě vždy nakazí partner. To je přeci nesmysl, z fyziologického hlediska přeci není možné, aby když na tebe někdo dýchne, tak tebe začalo bolet okamžitě v krku.. Stejně jako ostatní doporučuji navštívit odborníka, a pokud si nechceš připadat jako blázen, tak ne přímo psychiatra, ale klidně tu čínskou medicínu, případně nějakého psychoterapeuta. Potřebuješ si totiž uvědomit jednu základní věc, že lidské tělo je psychika a somatika.. Sama jsem se o tom přesvědčila sice při blbosti, ale několik měsíců mě bolel zub, zubařka nenašla žádný problém, ani na RTG nic.. Nakonec jsme se dohodli, že vytrhneme osmičku, kterou když mi vytrhla, moje bolesti okamžitě přestaly. A ne, nezpůsobovala je ta osmička, protože byla v pořádku, nebyl tam zánět, nebyly špatně rostlé nervy.. Bylo to asi jen v mé hlavě, která si řekla "tyjo super, problém vyřešen tím, že mi vytrhli osmičku".. Je to banalita, ale je to příklad toho, jak je naše psychika důležitá..
Hned na zacatku tveho uvodniho prispevku me napadly plicni chlamydie nebo toxoplasmosa. Je to vysoce infekcni a zenam to, jak rikas, zpusobuje gyn.potize. Bohuzel je to vysoce nebezpecne pro potencialni plod. Je potreba se prelecit v karantene - cela rodina.
@koordinatorka_odboje plucne chlamydie ma partner,a dokonca aj mykoplazmu.Ja mam ""iba""mykoplazmu, ale zeny tu ma posielaju na psychiatriu. Je to nebezpecne,ale priatel ma nechce pocuvat, ze by sa mala leicit cela rodina, ako aj my dvaja. lebo viem,ze to maju vsetci u nich doma. a je to vysoko nakazlive,ale partner si to nepripusta a dokonca aj tu damy ma uplne pod ciernu zem zhodili, ze som zrela na psychiatra, TOXOplazmozu nastastie ja nemam. Su to tie chlamky, ale partnerovi je to jedno, prelieci sa a zas to ma,a to je hodne nakazlive, a by som povedala,ze inkubacna doba je aj niekolko hodin,ako to mam ja.
@brambora28 ale nie je to iba vtedy,ked na mna dychne, staci,ze rozpráva vedla mna, staci,ked ma pobozka, staci, ze sme v jednej mensej miestnosti, tak za par minut az hodin, citim skrabanie v krku a bolesti v krku.Partnerovi sa potvrdili opakovane chlamydie a mykoplazmy. Takze vymyslat si nevymyslam. A prenasa sa to najma fyz. kontaktom.
@elinkal pre mna je to tiez zahada,ale je to tak, ze do niekolko minut/hodin (casovo to nemam este odsledovane,niekedy je to hodina, niekedy par hodin, niekedy par minut) ma naozaj zacne skrabat v krku aj bolieť, ked je partner blizko pri mne,a miera mojho zufalstva je velmi silna.
tej alergii na partnera nejak nerozumiem, to skor si stale dokolecka chlamydie a mykoplazmy prenasame.
viete baby, ano,som si stopercentne ista,ze partner je spustacom mojho bolaveho hrdla, (prinajmensom), lebo vzdy som OK, ked sa nevidime trebárs tyzden, som zdrava, hrdlo ani neviem o nom,a dojde a vzdy ma hrdlo zacne skrabat, boliet a dokonca je uplne krvave. Cize na tie chlamydie a mykoplazmy urcite verim,ze mi ich uzkym kontaktom prenasa stále dokola.Toto nie je mozne, uz aby sa toto dialo.
toto nie je diagnoza na psychiatra( ziadny doktor ma k nemu nedoporučil ani), bolest a skrabanie, uplne krvave hrdlo nelieci zial psychiater,co by som dala za to keby liecil, a imunita sa liec u imunoalergologami
Navstevovala som mnoho psychologov, poradcov, tradicnhu cinsku medicinu, biorezonanciu,nepomohlo mi nic, liecili mi imunitu, ako vedeli, nepomohlo to. Som uz v koncoch , normalne rozmyslam nad tym, ze sa rozídem s partnerom, partner je z toho velmi smutny a nepripusta take nieco,ale ja nemam asi na vyber.
Stále citim,ked je pri mne, z neho nejake bakterie a bacily, ked kasle, alebo soplí sa...:(
Bože, tady je každá rada marná... Když jsem četla prvních pár řádků tvého úvodního příspěvku, první, co mě napadlo, bylo "hypochondrie", ale nechtěla jsem být hnusná.. Avšak tvoje další příspěvky mě jen usvědčují v tom, že můj první dojem nebyl možná daleko od pravdy.. Držím pěsti, ať se z toho dostaneš, ať je to cokoli..
ja bych to taky videla psychicky. pac pokud uz jen napises jen kdyz je pri tobe a uz z nej citis baktere a bacily to teda neni normalni.. jak z nekoho muzes citit bakterie a bacil? to ani doctor nedokaze..
a jeste s tem chlamidiim tak kdyz se preleci s atb a vysledky ma negativni jak ti to muze zase na tebe prenest? kdyz je dle vysledku zdravy. to preci taky nejde ne.
Bože holka, ty máš fakt vážný problém. Zadala jsem si do vyhledávače tady na MK tvůj nick, a je tam nespočet diskuzí na téma: mám nějakou nemoc, prosím pomoc! a partner mě podvádí.. Je mi líto holek, který se ti tu snaží pomoct, a ztrácí tak svůj čas, když tebe to vlastně možná i baví....
Koho by to zajímalo, tak zde: https://www.modrykonik.cz/forum/search/?cx=0093...
@zabudnutaanezdrava dokonca aj tu damy ma uplne pod ciernu zem zhodili, ze som zrela na psychiatra...nevím, nevím -ptala ses na názor, ale když ti ho někdo napíše (i v minulých diskuzích), odmítáš to a jsi přesvědčená o své pravdě. (a přeháníš to -nikdo tě pod černou zem neshazuje, naopak se ostatní snaží vymyslet konstruktivně, co by ti mohlo být...psychosomatika je tak mocná, to ti řekne každý, kdo se někdy léčil s depresí nebo něčím podobným. Nějak mám dojem, že se každá rada mine účinkem, dokud se na to budeš dívat jen jako na fyzickou nemoc...v jedné diskuzi sama píšeš, že jsi zralá na psychiatra, v druhé to razantně odmítáš...Chápu Tvoje zoufalství, musí to být na budku, být pořád nemocná, ale příjde mi, že máš spoustu předsudků vůči léčbě psychologicky nebo psychiatricky a to ti brání se uzdravit.... A nebo si dejte s chlapem pauzu a uvidíš, jestli se to zlepší...Však se nemusíte hned rozcházet.
@zabudnutaanezdrava
Napíšu ti jen jedno, chlamydie jsou prakticky nevyléčitelné, i když to přeléčíš, zalezou jen hluboko a někde v těle se schovají a čekají až se tvůj imunitní systém zase oslabí, můžeš to pořád léčit antibiotikama dokola, ale nepomůžeš si tím. Příčina, proč je ti pořád zle je v oslabení imunitního systému, které má jiný původ a druhotně pomáhá těm chlamydiím, aby zas vylezly. Pokud setrváš v tom co děláš a vztahu se svým parnerem, budete na tom pořád stejně až do smrti. Amen.
@zabudnutaanezdrava upřímně..... doporučuji navštívit psychologa, možná i psychiatra. Tohle nebude problém těla, ale hlavy a psychiky