Rozdilné velikosti prsou - co s tím?

kajunka01
10. pro 2018

Holky mate nekdo rozdilne prsa? :( jde to hodne videt a nevim co s tim :(

lilienelli
10. pro 2018

já mám ! od porodu... nebo lépe řečeno- od kojení.. kojina jsem dva roky a převážně jen z jednoho prsu... poznám to já a jinak to poznat podle mě nejde, poznám to jen já. rozdíl jsem měla ale opravdu velký , časem se mi to srovnala teď do minimálního rozdílu.

aselluska
10. pro 2018

A vidíš to jen ty, nebo i partner? Také mám asimetrii ( to má každá, některá více, některá méně), ale partner to prý nevidí ... Tak buď to není tak hrozné, nebo je milý :D

monique9754
10. pro 2018

Pred tehotenstvim to byl minimalni rozdil ale ted je znacne videt ze jedno je vetsi nez druhe. Snazim se kojit spiz s toho druheho. Ale v ppdprsence to znat neni a radsi se nikde slikat nebudu. 😊

penelopaw
10. pro 2018

Záleží, jestli se bavíme o období v pubertě, před dětmi, po dětech, při kojení nebo po ukončení kojení 🙂. Už v pubertě jsem sledovala, že mám levé prso o něco větší (prý je to normální a někdo mi tvrdil, že je to tím, jak pod ním buší srdce 🙂). Pak se to srovnalo, ale úplná symetrie taky není, proto mi často z levných konfekčních podprsenek jedno vypadává 🙂. Při kojení je normální, že se jedno prso nalije víc než druhé (podle toho, z kterého jsem kojila naposledy), po ukončení kojení prvního dítěte mi nepřišlo, že by byla prsa nějak diametrálně odlišná. Ale to, že pokud žena kojila převážně z jednoho prsu, a zůstalo jí v jiném tvaru a v elikosti než druhé, jsem už slyšela 🙂. Záleží, kolik Ti je, jestli už máš děti, kojíš nebo chceš kojit apod. Pokud by to bylo nějak zásadně hodně jinak, tak bych zauvažovala o nějaké estetické operaci - tuším, ež třeba v Ženě a život byla výzva, kam se ženské přihlašovaly, a "výměnou" za to, že otiskly svůj příběh před a po měly operaci hrazenou. Jinak je to asi docela pálka, ale to jsem zatím nezjišťovala.

moly001
10. pro 2018

@kajunka01 já si myslím, že je to fyziologické, taková asymetrie....levy prs mám odjakživa větší, má to hodně žen. Já moc nekojila, takže kojenim to není...Také jsem slyšela takové vysvětlení, že levý prs je větší tím, že je nalevo 💗...😁

merope
10. pro 2018

Pokud to je moc výrazné, dají se pořídit podprsenky s vycpávkami - já to umím srovnat tím, že si vezmu podprsenku s vycpávkami a obě dám do jednoho prsa. Ale většinou na to kašlu.

jennyska
11. pro 2018

Ahoj, na podobnou otázku odpovídala naše laktační poradkyně v její Poradně: https://www.modrykonik.cz/forum/category/odborn...

Nicméně, pokud jsi nenašla odpověď, klidně vlož svůj dotaz - paní Radka Ti velmi ráda odpoví a poradí 🙂

aselluska
11. pro 2018

Já mam větší pravý 😀