Dobrý den. Mám problém, chtěla bych se první poradit s vámi než půjdu za doktorkou. Strašně moc se stydím o tom mluvit.
Mám to o dětství cca od školky, když jsem to řekla mámě nějak mi nepomohla a neřešila to, dala mi dětský pudr který nepomáhal. Několik let jsem to přežívala, pár měsíců mi neskutečné svědění u řitního otvoru nedalo pokoj a pak zas pár měsíců klid. Zůstalo mi to až do teď a to je mi 17 let. Je to o hodně častější a horší, nedá mi to spát a nemůžu usnout. Už jsem začala objevovat obrovské množství malých žížalek na toaletním papíru po vykonání potřeby. Nevím proč mi to zůstalo, hygienu dodržuji dost. Myju si ruce vždy co jdu kolem umyvadla co je cca každá půl hodina, když přijdu domů, před jídlem, po záchodě,...základní hygienické návyky. Myju se každý den a co nejvíc důkladně. Omezila jsem sladké, ... co jsem vypozorovala že mi to provokuje. Prádlo každý den nové taky klasická věc. Ale pořád nic to přestat. Už jsem z toho zoufalá.
O nějakých kapkách, mastičce, práškách, .... nevíte které by byli běžně dostupné v lékárně a víte o nich že určitě pomůžou? Potřebovala bych něco co aspoň pomůže do té doby než půjdu ke své doktorce. Prosím. Už opravdu z toho blázním. Předem děkuji za každou radu.
Normálně si zajdi nebo zavolej své doktorce, že máš roupy, předepíše ti vermox.
Vůbec se nestyd, zajdi k doktorce, řekni jí to a ona napíše léky a za pár dní mas pokoj. Nic volné prodejneho fungovat nebude, na to se zrovna vyprdni.
Nebudu tvrdit, že ti věřím vše, co píšeš, ale protože je společnost promořená různými parazity, věřím, že na roupy máš podezření. Situace je jednoduchá - zavolej pediatrovi, že máš roupy a potřebuješ Vermox. Stejně tak by se ale měli odparazitovat tví rodiče, sourozenci, tvůj partner... K tomu vyřaď z jídelníčku jednoduché cukry, naopak přidej na mrkvi a kvašené zelenině. Doporučuji po Vermoxu užívat tinkturu na parazity alespoň 3 měsíce (vždy 3 týdny užívat a týden vynechat), aby se střeva opravdu vyčistila a nedošlo k opakovanému množení. No a k tomu je nezbytná zvýšená hygiena - žádné sdílené ručníky na ruce, po každém koupání čistý ručník, po každé stolici omýt řitní otvor, na noc mazat řitní otvor např. zinkovou mastí od Purity Vision, aby se zamezilo kladení vajec, často měnit ložní prádlo a vše prádlo prát na vyšší teploty...
Za mě nejsnazší a nejrychlejší léčba je Vermoxem - zavolat doktorovi, že jsem našla "červíka" a chci tyhle prášky. Erecept je za chvíli na mobilu a po první tabletě má člověk klid. Pak se to opakuje po 14 dnech a pak ještě jednou tak. Mám zkušenost od dcery i od sebe jak z dětství, tak i teď v dospělosti bohužel. Paraziti jsou celkem běžní, jen se tím nikdo nechlubí. Volně se dá koupit Vermophyt, ale dle mě lépe/rychleji funguje ten Vermox.
@elikk tak jestli nechceš jít hned k dr, tak je dobrý i tento sirup. Ale jak je tu psáno, lepší by byl rozhodně vermox, hlavně se v dnešní době době dá lékaři jen zavolat a on vám pošle erecept. Nemusíte nikam chodit.
Z vlastní zkušenosti vím, že se dají různí červi chytit od domácích zvířat. My jsme měli jako děcka i škrkavky, měli jsme na to růžový sirup, ale název už nevím. Taky je to 30 let zpátky.
@palja používal se sirup pyrvinium, ale už to u nás není dostupné. V Německu ale myslím pod jiným názvem jde sehnat volně v lékárně.
už jsem to našla, v německých a rakouských lékárnách Molevac,mě to nabízí eshop normálně bez předpisu, ale nevím, jestli to jde i do zahraničí,snad jo. https://www.shop-apotheke.com/arzneimittel/6835...
@annasmyckova Nic ve zlém, ale nemyslím si, že by jí máma , která není schopná za 13 let zvednout telefon a zajistit jí lék zdarma, zaplatila 650Kč. Celý dotaz je divný, 13 let by to nevydržel ani kůň, natož 17 letá slečna, nemohla by totiž v noci spát. 13 let nespat je problém, o bolestech břicha a častých průjmech ani nemluvím. Tož tak.
@1pomnenka rovněž báchorce o nezodpovědné matce a neřešeném problému od doby předškolní docházky nevěřím. Buď je to zase jedna z diskuzí, která má rozproudit stojaté vody MK, nebo je to někdo, kdo si našel roupy, stydí se za to, tak si vymyslel báchorku o tom, kterak to zanedbala matka, jenž dítěti nezajistila potřebnou lékařskou péči... Ona samozřejmě nákaza na počátku, klidně v řádech týdnů, může probíhat bezpříznakově (naše děti neměly žádné příznaky, roupy jsme našli zcela náhodně), ale po x letech neřešené nákazy už by si to dávno vyžádalo neodkladnou lékařskou péči, jak v oblasti střev, tak v oblasti nedostatku mikroživin a špatného prospívání...
@1pomnenka no co budu jak to mám od malinka nastavené se spánkem,.... je věc jiná ale nikdy jsem neměla nastavené kdy mám jít spát takže tak. Ale jak jsem psala vždy to na pár měsíců přestalo a pak zas objevilo nebylo to v kuse, vždy jsem byla ráda že jsem se toho zbavila a za pár měsíců kulovi. Můj vztah s mámou nikdy nebyl moc dobrý takže jsme si moc věcí neříkali spíš nic, protože byla pořád v práci aby utahla rodinu to vedlo k tomu že jsme si nevěřili. Naštěstí se to teď zlepšilo tím že nebydlím u mamky.
@miryp napsala jsem jak to bylo. Byla jsem malá, s mámou jsem neměla dobrý vztah až tento rok je to lepší. Tak jsem neměla úplnou potřebu něco jí říkat, spíš jsem se vždy snažila vyřešit sama protože jsem od babičky byla takto k tomu vedena, že bych si povinnosti, problémy,....měla řešit sama. Tím že se to objevovalo párkrát za čas (pár měsíců nic pak znova a tak dokola) tak jsem tomu pozornost nikdy nedávala (škola a povinnosti byli důležitější než zdraví, když jsem něco řekla že něco mě bolí,... byla jsem za herečku ale co se týkalo povinností ty byli důležitější). Celkově moje dětství je takové makove ale nikomu to nedávám zavinnu, bohužel jen já jsem si nastavila tak hlavu. Doufám že chápete aspoň trochu.
@elikk já se nevyjadřuji k tomu, jaké jsi měla dětství a jaká byla tvoje matka. Já říkám, že roupy jsi prostě od školky doposud bez zásahu lékaře v sobě určitě neměla. Roupy opravdu samy nevymřou, naopak se rychle množí a neléčená nákaza už by tě prostě dohnala k lékaři s přidruženými zdravotními komplikacemi. Neexistuje u nich, že párkrát za čas bys měla problém a pak pár měsíců nic, pokud bys je cíleně nelikvidovala. Takže buď si k lékařům chodila, ale nedodržovaly jste doporučené postupy, nebo jsi neměla doposud roupy a tvé obtíže byly dané něčím jiným...
K nákaze roupy platí to, co už jsem napsala...
Hele nediskutuj tu a šup k lékaři 😉
Ps lékař je zvyklý na ledacos, nějaké dětské roupy, za to se fakt nemusíš před ním stydět
Nekrmte toho trolla🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Vždyť to co píše je přece tak absurdně nerealne🤔🤔🤔
Já myslím, že jde o reálný přízpěvek. Slečně je 17, dospívá, nesnědla zatím všechnu moudrost světa a ne, nechová se ještě zodpovědně, ale kdo se tak chová v 17ti?
Myslím že jí paralizoval stud. Je fajn, že se odhodlala se svěřit aspoň takhle online, muselo to pro ni být těžké a rudá při tom určitě byla až na prdeli.
Takže za mě fajn, že se odhodlala s tím něco dělat a pro příště má ponaučení, že když jde o zdraví, tak nic raději neodkládat.
@reeeza děkuji mockrát. Poslední dobou je toho moc a snažím se vše řešit a postavit se na vlastní nohy co už musím když jsem na intru a studuji, chodím do práce a u mámy už nebydlím. Děkuji mockrát. Že mi pomáháte. Zdravý jsem nikdy neřešila a taky se mi to mstí jak tímto tak i s klouby a páteří problémy kvůli sportu.
@reeeza už jsem se tu párkrát s něčím svěřila a mnoho lidí mi pomohlo když jsem nevěděla jak to řešit. Mám tu takovou důvěru. S mojí mamkou máme takový vztah jaký máme takže jí toho moc neříkám,... celkově rodině,.... se s problémy nesvěřuji. Je mi o hodně moc příjemnější se svěřit online lidím, které neznám a nebudou mě řešit ale i tak dokáží mi pomoct a toho si moc vážím. A vím že jsou moudřejší a zažili si toho víc než já. Ani nevíte jak mě mrzí že s rodinou hlavně s mámou nemám krásný, otevřený vztah abych jí mohla říct vše, jak u ostatních kolem mě. Ale to je jedno.
Jsou i volně prodejná antiparazitika ( Vermophyt ) a spousta dalších, ale já bych si zavolala o recept, nebudeš tolik dolácet. Nějak nechápu, že to řešíš až teď v 17, objednat léky na netu a vyzvednout v lékárně sis mohla už dávno. Pokud tedy nejsou problém finance, léky jsou drahé.