Rektokéla. Máte zkušenost s léčbou po operaci?

13. zář 2022

Ahojte, pisem anonymne, pretoze je to chulostive pre mna.
Chcem Vas poprosit o nazor, alebo skusenost.
Mam rektokelu(ako keby vydut konecnika, smerom do strany, kde stolica smerujuca von zle zaboci a treba ju vlastne nejak odtial dostat a pomoct jej nabrat spravny smer? , ktora mi nesposobuje bolesti. Ale stazuje vyprazdnovanie.
Niekedy si musim pomoct tak, ze si dam rukavicu na ruku a normalne si tam musim strcit prst😞aby som to dostala von.Taktiez mi tam sem tam kusok zostane, ktory nie som schopna vytlacit, tak tiez ho musím manualne vybrat😞😞😞Mam ist na operaciu. Ale bojim sa. Ma sa to opravit cez konecnik. Bojim sa aby mi tam neposkodili zvierac, omylom, taktiez, co ak budem mat do kocna zivota problemy s bolestou pri vypraznovani?
Neviem proste, ci to zatial nechat tak, len skusit predchadzat zapche, alebo to radikalne riesit. Mozte mi kludne opdisat aj do spravy sukromne, ze ako by ste sa rozhodovali vy pri tomto probleme. Velka vdaka za vase nazory😊

Prosim nemate skuesnostis tym? Kludne aj do spravy. Dakujem pekne.

paja123kluci
13. zář 2022

Ráda Odpovím , zkušenost mám bohužel ne zrovna příjemnou. Ale víc do zpráv. Klidně napište

dworakova
10. črc 2023

Dobrý den, mám také problémy s rektokélou jako vy, tak jsem se chtěla zeptat jestli jste po operaci a zda to pomohlo. Děkuji Ilona