První menstruace po porodu. Zažil někdo první po porodu hroznou a následné už byly lepší?

19. únor 2022

V první řadě se omlouvám za anonym, nejsem typ, co by tyto věci řešil veřejně. Chci se jen zeptat na Vaše zkušenosti. Jsem 18 měsíců po sekci a včera v noci přišla poprvé MS, už dva dny předtím mě bolelo dost břicho, ještě jsem si říkala, že jsem něco špatného snědla 🤦 břicho stále dost bolí, do toho jsem večer i začala zvracet 🤦 samozřejmě menstruace dost silná, no pro mě hrůza, většinou to dříve probíhalo klidněji 🙂 zažil někdo tu první po porodu hroznou a následné už byli lepší? Mám zasebou již dvě sekce, po prvním přišla ms po 11 měsících, ale nepamatuju, že by byla až tak bolestivá 🤦

nikoulinka
19. únor 2022

Ahoj 🙋 u obou dětí jsem to tak měla. První MS byla šílená (a to jsem nikdy neměla nějaký šílený průběh). Já teda nezvracela, ale za to vždycky urputné průjmy, bolesti. Probíhalo to tak cca 2 měsíce. Pak jsem si vždycky nechala napsat prášky a bylo to ok a je do teď

autor
19. únor 2022

@nikoulinka a jaké prášky, jako antikoncepci? Té bych se ráda vyhnula, ale kdyby to takhle pokračovalo určitě bych se s lékařem poradila🤷

nikoulinka
19. únor 2022

Ano, právě antikoncepci no. Měla jsem a mám nizkohormonalni právě.

tridvajedna
20. únor 2022

1. MS jsem dostala 21m po porodu, když jsem hodně omezila kojení. Dva dny jsem nemohla vyjít z domova, kalíšek + vložka do hodiny durch, k tomu bolesti, průjem. Hned jsem si objednala menstruační kalhotky, abych měla aspoň další pojistku proti protečení (mimochodem skvělá věc ;). Druhá MS byla zase dost silná a pak se to srovnalo, i když pořád je silnější než před otěhotněním. Co kvituju, že se mi cyklus zpravidelnil.

michaelarousova
20. únor 2022

Ano po deuhem porodu mam ms silenou…ale ta prvni byla ok ale od druhe mam silene bolesti a silne krvacim…mam za sebou uz 4 a stalw zadne zlepseni

ondul
20. únor 2022

4 mesice po porodu a byla vyrazne vyrazne silnejsi nez pred, do roka se to zase ustalilo.

autor
20. únor 2022

@tridvajedna děkuji za zkušenost❤️ také normálně používám kalíšek, jen při této ms mi vstávají vlasy hrůzou jen při představě zavádění 😅 ale na kalhotky čtu samou chválu, tak ty bych ráda vyzkoušela 🙂

autor
20. únor 2022

@michaelarousova tak to já doufám, že už ta druhá bude lepší 🤦 neumím si představit, že mě zrovna tohle každý měsíc vyřadí na pár dní z provozu 🤦 ať i Tobě se srovná 🙏