Prostě je mi nanic...

pradlenka
8. pro 2015

Zdravím,holky.vím že mi tady nikdo moc nepomůže,nic za mě nevyřeší ani mi neurčí diagnózu....ale prostě se asi potrebuju vypovídat,postěžovat si a třeba se tu najde někdo komu je podobně...
Odjakživa mám nepravidelnou MS,tak mi na to kdysi dr napsala ha.fajn,srovnalo se to,ale jen do doby než jsem ji vysadila.vždycky jsem si říkala že do sebe nechci cpát chemii nejvíc když jsem antikoncepci třeba vyloženě nepotrebovala tak jsem ji občas vysadila ale pleť šílená,cyklus taky, tak jsem se k ní pak zase vrátila.před asi dvěma lety jsem ji ze zdravotních důvodů vysadila nadobro a od té doby se to táhne.jednou MS po 40 dnech pak třeba 3mesice nic.dostala jsem duphaston.dva cykly vpohode,třetí jsem dostala MS ještě než jsem nasadila prášky.došla mi trpělivost a že to nebudu řešit,že na to prostě nemám nervy.tak to jednou přišlo a jednou ne a zase jsem že sebe měla hrozny pocit že nefunguju,že jsem nanic.tak k dr a opět duphaston.poprvé vpoho a já se rozhodla že zkusim dat na bylinky a začala jsem k tomu kapat gynex s tím,že mám ještě prášky na tři měsíce tak je doberu a pak to zkusim bez nich.další dva měsíce v kombinaci duphaston a gynex to šlo,ale stejně jsem MS dostala pokaždé jindy a navíc mě týden před začala pokaždé bolet prsa.no fajn,to se dá přežít.
Poslední normální MS jsem měla 29.10 a další měsíc jsem i přes kombinaci duphaston a gynex krvácela jen jeden den a jinak jen spinila,celkem to trvalo celé asi 6dni. No nic,říkala jsem si a objednala se k dr ale ta mě může vzít až v lednu. Jenže ejhle,týden nato mě začala neskutečně bolet prsa a i dost břicho,prostě MS příznaky. Delala jsem si teda těhu test a objevil se slabý duch.ačkoli mimi neplánujem,začínala jsem se těšit že se třeba zadarilo a radovat že se moje tělo probudilo.ale další test po dvou dnech bez náznaku čehokoli a po dalších dvou dnech taky.a už mě zase chystaly stavy zoufalství co to se mnou je.včera jsem odpo zase trochu špinila,dnešní test opět sněhobílý a já připadám panice a zoufalství co to se mnou sakra je že i přes chemii prostě nejsem schopna aspoň půl roku fungovat normálně!dr mě nakonec vezme za týden a já se začíná hrozné bát co mi rekne.už si tam připadám jako hypochondr a je mi že mě tak neskutečně smutno!
Občas se mě někdo zeptá jestli neplanujem děti a mě to umí tak vytočit že jsem pak hnusna a odsekavam že děti nechci.protože už mi docházejí síly se sebou samou....jsem nešťastná a tak kopu kolem sebe...
Omlouval se za vylev,ale asi to zkratka muselo ven...a tady je dost ženských které mě třeba i pochopí...

pradlenka
autor
8. pro 2015

Teď to po sobě ctu a koukam na ty překlepy...tak se omlouvám,píšu z tabletu a on to rád opravuje po svým... 😉

myjusiatko
8. pro 2015

Prestan to riesit, vykasli sa na chemiu a nechaj telo, nech si ten cyklus srovna samo. Nikde neni napisane, ze MS musis mat presne po 28 dnoch. Doveruj svojmu telu. Kolko mas rokov?

pradlenka
autor
8. pro 2015

Je mi 28.chce se mi to neresit ale nejde mi to

jasminecek
8. pro 2015

Ahoj, jsem podobný případ. Od sedmnácti problém s cyklem, takže samozřejmě HA (tenkrát jsem nevěděla, co to je za svinstvo, takže jsem ji přijala). Vysadila jsem ji ve 21 letech po svatbě, že chceme miminko. Cyklus se nedostavoval ani po půl roce, takže jsem nasadila bylinky. Cyklus se nějak dostavoval, pak jsem otěhotněla a potratila. Půl roku nic, neměla jsem náladu nic brát. Za půl roku opět těhotná, další potrat. Já, ač psychicky na dně, sebrala jsem síly a zavolala na gyndu. Dostala jsem Utrogestan, po něm MS 28 dní každý měsíc, ale stále blbý pocit, že mám umělé hormony. Pak jsem nastoupila do práce, přestala to řešit, opět jsem otěhotněla a donosila zdravého chlapečka. Po porodu přišly spontánně dvě MS, ale já blbec jsem zase nasadila Utrogestan a od té doby se to se mnou zas táhne. Mám v plánu vše vysadit a nechat konečně tělo, ať si to srovná samo. Jeví se mi to jako nejlepší.

pradlenka
autor
8. pro 2015

@jasminecek ten utrogestan ti zabral? Protože mě ani ten duphaston nepomáhá jak by mel...

anetka1701
8. pro 2015

Já si teda rozhodně nemyslím, že řešením je "neřešit to a nechat tělo se s tím srovnat"

Primárně bych volila důkladné vyšetření UTZ (to ale asi doktorka dělá?) jestli tam není nějaký zásadní problém na UTZ viditelný. Potom bych se pokusila jít cestou hormonálního profilu (ten se dělá ženám co chtějí otěhotnět a nejde jim to, ale mělo by to jít i na zjitění případnejch jinejch problémů). Rozhodně bych se nesnažila do sebe halabala dávat hormony metodou pokus/omyl. Pokud ten Duphaston nezabírá, tak to chce prostě něco jiného...

Pokud jsi měla dva roky zpátky problémy kvůli kterým jsi vysadila hormny, nemůže to spolu nějak souviset? Ono to jde všechno ruku v ruce a je možný, že tam je problém kerý třeba není vidět hned na první dobrou.

Určitě to chce důkladnou komunikaci s lékařem, případně ho i změnit pokud by jsi neměla pocit že problém řeší důsledně... Nemít ve 28mi pravidelnou MS problém JE a velký a řešit by se měl dřív, než budete řešit těhotenství - aby pak nebylo i pozdě...

pradlenka
autor
8. pro 2015

Toho se právě hrozně bojim,že si za dva roky vzpomenem že chceme dítě a sup,ono to nepůjde a pak po letech litani podoktorech si uvedomime už jsem prostě na první dítě stará.
O změně dr už začínam taky uvažovat,tak uvidíme s čím přijde za týden.jinak utz mi dělá,ptala jsem se i na PCO a to mi řekla že typicky PCO nemám,vaječníky prý OK,ale prostě mám rozhazeny hormony.podle mě by mě měla třeba poslat řešit štítnou žlázu nebo něco.za poslední dobu jsem i dost pribrala,mám hodně a dlouhé chloupky na obličeji krku a prsou,dost tmavych,špatnou pleť a to jsou prostě hormony tak napíšeme duphaston který stejně nic z toho neřeší...

Jinak HA nesmim brat kvůli genetické trombofilni mutaci

anetka1701
8. pro 2015

No ten hormonální profil to asi fakt chce... Já bych si na něm na tvém místě trvala před tím, než začne zkoušet jiný léky...

Ono hodně holek právě neřeší cyklus (má antinu a nazdar) a pak jí vysadí a honem honem a diví se, že to nejde hned jak chtěj... Já osobně jsem začala chodit do Pronatalu a pan doktor mi říkal, jak je pro něj osvěžující řešit u devětadvacetiletý holky, že jí nejde potřetí otěhotnět... že to se toho právě ještě dá dělat celkem dost - horší je když chodí šestatřicetietý pro první a chtějí zázraky...

pradlenka
autor
8. pro 2015

To je právě to co nechci,říct si ve 30 chci dítě a pak se divit že je mi 35 a ono pořád nic. 2 roky jsem bez HA a celou dobu se nijak nechráníme,tak to asi fakt nebude úplně snadný.i když teda teď na ten sex nějak moc nejsme 😀 ale to je poslední asi čtvrt rok...

Holky,děkuji moc,hrozně jste mi pomohli,aspoň v tuhle chvíli mě to nakoplo abych to řešila. Tak uvidíme u dr a kdyztak se začnu poohlížet po jine... Případně i navrhnu příteli že se prostě začnem snažit abychom to neprošvihli...

ma_jo
8. pro 2015

Taky myslim, ze by bylo dobre nechat si zkontrolovat hormony, utz a tak. Jestli je objektivne vsechno v pohode, tak bych se na leky vykaslala. Podle toho co pises to na me pusobi, ze ty problemy muzou byt dost dobre i psychicke. Mozna se proste moc stresujes tim, ze s tebou neni neco v poradku a tvoje telo reaguje tak, ze opravdu v poradku neni. Ja vim, je to takovy zacarovany kruh, ale treba by ti pomohl psycholog...

pradlenka
autor
8. pro 2015

Taky mě to napadlo.vím že to asi moc řeším a moc to prožívám...ale znáte to,v tom si člověk neporučí! Teď se chystam pustit do nové práce tak trochu doufám že mě to chytne a budu mít hlavu plnou jiných věcí 😉

ma_jo
8. pro 2015

@pradlenka ja jsem to mela podobne. Menstruaci jsem sice mela vice mene pravidelnou, ale taky jsem mela porad pocit ze je neco urcite spatne, ze mi nepujde otehotnet, az budu chtit a tak. Hrozne jsem se sledovala. Hormony mi ale vysly v norme a otehotnela jsem hned co jsme se rozhodli, ze chceme. Tak si ted rikam jak bylo vlastne zbytecne se stresovat 🙂.
Ale ty hormony a stitnou zlazu bych si ale fakt zkontrolovat nechala, to je myslim celkem lecitelne a neni dobre to podcenovat.

lenusaak
8. pro 2015

@pradlenka ja teda uplne souhlasím s @anetka1701. Něco z moji zkušenosti - já měla nepravidelné MS také, antkoncepci jsem brala naposledy snad před 5 roky a z duvodu zjištené trombofilie jsem vysadila uplně, cyklus ale byl pravidelný🙂 to jsem i tenkrát měla po velke gynekologické operaci a tělo se uplně srovnalo🙂 po 5 letech nastal problém- nepravidelná MS- neměla jsem teda takové zpožděni jako ty, ale 2-3 týdny zpoždění u mě nebyl problém- doktorka na UZV našla cystu o velkých rozměrech - na tři mesice ponechán Duphaston a poté kontrola- ty tři mesice byla jakš takš pravidelna, ale na UZV cysta ještě vetší - následovala operace, kde mi bylo zjišteno, že nemám ani ovulace. Jou to tři mesice od operace, dnes už řešíme umělé oplodnění v reprodukční klinice, kde mi byl odebrán hormonálni profil a zjišteny tak další problémy, které souvisely s mým cyklem a ovulacema. Nemít tyto zásahy a tyto vyšetření a léčby, to tělo by se s tím určitě nevyrovnalo 🙂 a nikam bysme se nepohnuli. Je dobré to mít vyřešené, ještě než se planuje mimí, protože když se pak člověk rozhodne , chce aby se to povedlo hned.
A ještě ze zkušenosti mé kamáradky: její MS katastrofa , zpozdění klidne dva mesice a na UZV zjišteno, že ji nesestoupilo vajíčko - folikul, kdyby nešla k doktorce a nechala tělo se s tím poprat, prý dost určitě by se tam zanitilo a zpusobilo velké zdravotní problémy.
Tohle je problém a rozhodně se to řešit musí . Chápu, že se cítiš hrozně, nedovedu si předtavit to mít takhle rozhašený a čekat jen pořad kdy to dorazí a zkoušet všehno možné :-/ Já být tebou, tak bych si šla pro radu i k jinému gynekologovi at slyšíš i jiný názor. Držím palečky, ať se to co nejdřívě rozlouskne !! 🙂

elvira
8. pro 2015

@pradlenka - kamarádka měla podobný problém - doktor krčil rameny, cpal do ní léky, ona chtěla několik let miminko....
Nakonec doktor umřel a přešla jinde - doktorka kroutila nad tím koktejlem léků hlavou.
Všechno vysadila, udělala hormonální profil, nasadila léky "na míru", kamarádka chodila na ultrazvuk, jestli ovuluje a půl roku na to byla těhotná...
Je to určitě na palici, ale chce to vydržet a ta vyšetření si oběhat.

pradlenka
autor
8. pro 2015

Holky,jste zlatý! Hned je mi o něco lip.jsem rozhodnuta to řešit,nenechat se odbyt a říct dr že to nechci řešit a zjišťovat příčiny až budu chtít dítě...

Moc vám děkuji za rady, zkušenosti a podporu!

Asi se mnou dneska nějak mlátí hormony 😀 od rána je mi nějak prostě ouzko, depresivne... Ale to je jedno s druhým,znáte to. Nedávno mi ještě zjistili artrozu tak na mě občas padne takova ta všechna nespravedlnost světa,hlavně právě když je něco špatně tak na mě padne úplně všechno najednou a mám pocit že je vše na h...

cerberos1306
8. pro 2015

Ahoj, resila jsem podobny problem a zabral mi kontryhel. Zkus si o tom neco pocist na netu, nejsem jedina komu pomohl.

oliik
8. pro 2015

Ahoj, měla jsem to podobně, i když ne tak dlouho. Po vysazení antikoncepce rok a půl úplně rozhozený cyklus. Zhruba rok jsem to moc neřešila. Když menstruace nepřišla fakt dlouho, šla jsem k doktorovi, který mi dal injekci na vyvolání. Žádné jiné hormony/prášky jsem nikdy nebrala. Po tom roce jsme začali přemýšlet, že bychom chtěli miminko. Měli jsme 5 měsíců do svatby, tak jsme si řekli, že po svatbě by to bylo fajn. Začala jsem to proto řešit víc. Nakoupila Nosifol, kontryhelový čaj a gynex. Cyklus se díky tomu začal zkracovat, ale pořad to nebyla žádná hitparáda. Hormonální profil mi byl taky udělán, ale nemyslím si, že nějak důkladně. Z výsledků si pamatuju jen to, že jsem měla zvýšeny testosteron, který byl ale při další kontrole OK. Plašila jsem kvůli PCO (mimochodem na UTZ se vaječníky i vejcovody mohou jevit úplně normálně a přesto se jedná o PCO), přibrala jsem, začaly mi růst chloupky na bradě. Pak se mi stalo, že jsem měla menstruaci asi 14 dnů v kuse. Šla jsem k doktorovi, píchl mi injekci na vyvolání s tím, že bych měla tak na 3 dny přestat krvácet a pak začít znova z druhého vaječníku. Tak se i stalo. Další menstruace přišla už po 32 dnech a teď jsem v 18tt 🙂 Takže já doporučuju bylinky a taky jsem navštívila psychogynekoložku MUDr. Máslovou. Zkus jí. Zajímavá zkušenost a díky ní jsem si spoustu věcí uvědomila a myslím, že i to pomohlo. Přeju hodně štěstí!

naomi6
8. pro 2015

@pradlenka Tak přesně tohle jsem prožívala také po vysazení HA. Rozhozený cyklus bez ovulace, cykly dlouhé tři měsice i víc. No děs. Nejdřív jsem to nechala být a snažila se pít bylinky a čistit se, ale došla mi trpělivost asi po roce. Pak jsem šla na gyndu, dostala jsem clostyl a ještě utrogestan a hned napoprvé jsem otěhotněla. Po porodu se mi krásně cyklus srovnal. Mám ukázkové cykly 28 dní, poznám na sobě bezpečně ovulaci. Takže chci jen povzbudit. Neboj se nic, ono se to upraví. Držím moc palce 😉

lenkahk
9. pro 2015

čaute holky, pridám moju story na povzbudenie, že nie ste v problémoch samé 🙂 mám 26 rokov, po 7 rokoch užívania HAK (lebo to bolo táááák pohodlný život, však) som v únoru 2015 vysadila s tým, že necháme tomu voľný priebeh a keď sa mimčo zadarí, bude to super! Asi 2x som po vysadení dostala vlastný menzes ale potom nič... vyše troch mesiacov... samozrejme som od začiatku nasadila všetko možné, bylinné čaje, kyselinu listovú, Gynex ...ale nič mi extra nepomáhalo. V záŕí som po tej 3-mesačnej pauze bez menzesu už bola objednaná na gyndu, že nech sa na mňa pozrie, či je všetko ok. Lenže predtým som absolvovala kurz hormonálnej jógy a po 12 dňoch cvičenia sa menzes dostavil, takže som k doktorke nakoniec nešla 🙂 samozrejme bol úplne o ničom, týždeň špinenie plus týždeň menzes :( Nedávno som u tej lekárky predsalen bola a povedala mi, že všetko vyzerá byť ok, fungujem super, akurát ovulácia sa nechystá (videla na UTZ) a asi ani nebola ešte a vraj sliznica je super (myslím, že vďaka kontryhelu) a do 2 týždňov menzes príde a potom mám prísť na krvné testy (neprišiel, zase mešká :D). Takže tak, totálny bordel po vysadení a o chvíľku to bude už rok od vysadenia a ja nemám ani normálny cyklus, nieto ešte mimčo... teraz užívam ďalej rôzne bylinky a tretí mesiac Inofolic, nič nezaberá...hádam to bude chcieť proste ešte dlhšie čakanie ako doteraz...

renabelly
9. pro 2015

@pradlenka Naprosto Tě chápu, já teda podobné problémy nemám, ale kamarádka ano (i když trochu jiného rázu), ale psychicky je na tom taky hrozně špatně. Ono je to určitě i hodně o hlavě :( Osobně se věnuji už několik let profesionálně břišnímu tanci a józe, na svém těle pozoruji, jak moc mi oboje prospívá. (než jsem začala brát v 16ti antikoncepci, měla jsem MS hodně nepravidelnou, teď po těhotenství krásně přesnou, HA už neberu) Okolo sebe neznám žádnou tanečnici, která by měla problém např. otěhotnět (většinou první dobrá ;) ) Pokud máš v okolí nějaký kurz, můžeš to zkusit. Na jakékoliv problémy v této oblasti je břišní tanec super. A ohledně jógy, existuje např. i jóga na hormonální rovnováhu.

https://www.youtube.com/watch?v=cPlLLEwB7PE

Myslím, že je to lepší, než do sebe cpát chemii a umělé hormony 🙂 přeji hodně štěstí a hlavně zdraví! Kdyby ses o tom chtěla dozvědět nějak víc, doporučit někoho, klidně napiš 🙂

lenkahk
9. pro 2015

@pradlenka Hormonálnu jógu potom odporúčam navštíviť minimálne víkendový seminár s certifikovanou lektorkou, aby si sa cviky naučila správne. Aj mne už boli párkrát odporúčané brušné tance, asi sa na to budem musieť podrobnejšie zamerať a vyskúšať 🙂

lichtakova
9. pro 2015

@pradlenka nekdy proste nervy rupnou,ja jsem to mela podobne,od puberty mi dr.rovnala cyklus jak to slo,a protoze to nakonec moc neslo,tak jsem taky dostala HA. Ale kdyz jsem vysadila kvuli tehotenstvi,tak to bylo k nicemu. Doktro mi predepsal Proveru,aby si telo najelo na nejaky cyklus. K tomu jsem chodila i k fyzioterapeutce,ruzne mi uvolnovala panev a kostr,i jsem mela cviky,pak jsem po roce snazeni otehotnela,ale vzapeti potratila.Ale mam dodnes pocit,ze to proste bylo dobre a melo to tak byt-cyklus se mi upravil,asi po 2 mesicich mi fyzioth.provedla uvolneni kostrce,ze kdyz jsem sla od ni,tak jsem uplne citila,ze ted je to v poradku,uvolnene a fungujici. Cimz nerikam,ze to treba mas udelat stejne,ani at to hodis za hlavu,protoze kdyby ti to slo,tak bys nepsala tenhle prispevek.Delej,jak to v dane chvili citis,pokud budes mit pocit,ze by ti neco mohlo pomoct (taky jsem gynex chvili uzivala,a kontryhel a nevim co jeste...),i kdyby to melo trochu psychicky helfnout,tak to ma smysl, neboj upravi se to,ale nekdy je to fakt na palici...drz se 🙂

helen_8
9. pro 2015
pradlenka
autor
10. pro 2015

Tak holky,ja jeste nekončím.....tak po asi týdenních bolestech břicha a prsou jsem v pondělí začala špinit (asi 2 tydny po jednodenni ms a nekolikadennim spineni),ale bolest břicha ustoupila víceméně úplně a prsa se dávají taky do klidu.v úterý jsem krátce zakrvacela a doteď furt jen spinila.teď jsem na noční v práci, a najednou pobolivani podbrisku. Tak si říkám ajéje...jdu na WC a jako bych pustila stavidla.tmavá červená krev a s tím neskutečný křeče do břicha.takže tady sedim,nohy křížem,v předklonu,s paralenem v žaludku a nevím co....jestli to brát jako MS s většima bolestma a prostě to zaspat jakmile dorazim domů nebo být za hysterku a volat k doktorce když k ní mám jít v pondělí....řeknu vám,chce se mi bulet...

Jinak vám všem moc děkuji za všechno! O hormonální józe jsem už taky uvažovala,ale problém u mě je,že dělám dost blbe na směny takže nějaký pravidelný aktivity jsou pro mě tabu... No,asi ji zkusim aspon podle videa 😉 Teď si chceme koupit aspoň domů eliptický trenazer tak bych chtěla aspoň chvíli o volnu vždycky cvicit,věřím že to s moji psychikou udělá taky svý!
Taky už začínam pracovat na změně zaměstnání,abych mela trochu víc volného času a víc peněz a nemusela je pořád tolik řešit ale mohla sobě i příteli dělat radost. Takže jak vidno,u mě to evidentně bude hodně ovlivněno psychikou prostě jak říkám,to je jedno s druhým a jsme v zacarovanym kruhu.
Pokud dr nezjistí žádné "vnitřní" příčiny, chci si vydupat hormonální profil a když bude chyba opravdu jen v nerovnováze,hodin bobek na veškerý umělý hormony a zkusim nějakou dobu užívat jen bylinky.

Jste zlaticka!! 🙂

karlajasmine
10. pro 2015

@pradlenka já bych na tvém místě zkusila měření bazální teploty abys zjistila kdy a jestli mas ovulaci a jak más dlouhou lutealni fázi. Pak budeš vědět kdy se jedná o MS a kdy se jedná o špinění mimo cyklus, jestli není problém s jedním vaječníkem atd. Je možné že třeba jeden měsíc nemáš ovulaci, pak při další ovulaci spinis a pak MS..pak v tom más zmatek. Nechápu proč ti doktorka cpe prasky bez toho aby zjistila čim to je.

pradlenka
autor
10. pro 2015

@karlajasmine i kdybych chtěla tak si bazální teplotu nemám jak měřit,když dělám na směny a vstavam stejně maximálně dva nebo tri dny za sebou.pak mám noční ...

cervenejablko
10. pro 2015

Ahoj, pokud alespoň malinko věříš alternativní medicíně, tak doporučuju tradiční čínskou. Díky ní mám dneska dcerku. Chodila jsem na jehličky, dostala nějaké bylinky a upravila jsem si jídelníček. Srovnali mě a díky tomu jsem po otěhotnění nepotratila, jako dvakrát před tím a dcerka je zdravé šťastné mimi. Západní medicína mi nedokázala vysvětlit ani proč jsem předtím měla 2x zamlklé těhotenství, ani zaručit, že už bude vše ok.

kacik_87
10. pro 2015

Měla jsem to podobně, po vysazení HA se cyklus nedostavoval a tak mi dal dr. utrogestan, po roce pravidelného užívání mě začaly zlobit cysty na vaječnících a ani s utrogestanem mi MS nechodila pravidelně (cysty se mi dělaly už po vysazení, ale vždy samy zmizely a MS nijak neovlivňovaly), musela jsem na punkci cysty s tím, že jsme se s dr. domluvili, že doberu utrogestan co mám, přestanu ho brát a uvidíme, jak si tělo poradí, bohužel se zase MS ani po 40ti dnech nedostavila ... jaké to bylo překvapení, že se nám do měsíce zadařilo, aniž bychom doufali, že se zadařit vůbec může a my se teď připravujeme na roli rodičů 🙂 nezoufej a hlavně se neužírej, taky jsem měla takové stavy, ale zároveň s verdiktem doktora dobrat utrogestan, jsme začali svépomocí stavět domeček, myšlenky na MS šly stranou a bylo zaděláno a to především bez stresu 😉

deelfinek
10. pro 2015

Mám pocit,že píšete o mně. Můj cyklus jak noty na buben, s HA MS pravidelná, zázračně jsem 2x otěhotněla při cyklu dlouhém 3-4 měsíce, neočekávaně MS a pak zas dokola. mám krásné tři děti, ale HA jsem se rozhodla už prostě nebrat. Brala jsem Duphaston, na dva měsíce se to srovnalo,dobré,pak zase to samé. Ale najednou mi to začalo být i jedno, doktor mi nechce udělat ani základní odběry, že by mě stejně musel léčit hormonálně, tak co prý chci. vykašlala jsem se na to. s tím,že si tělo prostě řekne a ejhle, ona ta mrcha přišla po 2x přesně po dvou měsících. Jsem zvědavá,co bude dál,sice jsem měsíc a půl nafouklá jak balón než to dostanu,ale dostanu to sama od sebe !!! to je pro mě výhra. nebojte, srovná se to,ale chce to přepnout v hlavě, mě to trvalo asi 5 let než jsem to přestala nějak řešit.

karlajasmine
10. pro 2015

@pradlenka Muzes merit kdyztak po spanku, pokud spis aspon 3hodiny tak to mas jedno jaak je denni doba