Problémy s močením po porodu. Měl někdo?

13. říj 2021

Mel nekdo problem se vycurat behem sestinedeli? Uz na konci tehu ,kdyz jsem sla curat tak to slo ztuha. jako by tam neco prekazelo nebo jak to popsat. No a ted jsem uz 5 tydnu po porodu a zlobi me to zas. Nema s tim nekdo zkusenost?

te_reza
13. říj 2021

A v porodnici to bylo dobrý? Vždyť to tam kontrolují

autor
13. říj 2021

@te_reza prave ze tam problem nebyl

te_reza
13. říj 2021

No tak skoč na gyndu

autor
13. říj 2021

@te_reza jdu v pondeli..jen me zajimaly zkusenosti ☺️

fouskovi
13. říj 2021

Mě hodně pomáhalo čůrat ve sprše pustit vodu a šlo to

marcicek84
14. říj 2021

Chce to posilit panevni dno,problem by mel pak ustat...

nikoulinka
14. říj 2021

Dělalo mi to po druhém porodu. Až někdy do třetího měsíce po porodu, kdy jsem začala chodit na trampolíny. Nevím, zda to mělo souvislost, ale po dokončení 10 lekcí, už jsem byla bez problémů 🙂 Jinak do té doby, jak se píše výše, mi pomohlo opravdu chodit do sprchy.

hezz17
14. říj 2021

No hele, to sestinedeli to trvalo urcite. I dyl. V porodnici mi skoro curat neslo. Ve stoje ve sprse vubec, v sede taky ne. Musela jsem v takovem podrepu. To trvalo jeste doma. Porad jsem mela pocit, jak kdybyvh mela v močové trubici neco vrazeneho, ze to proste nejde. Behem sestinedeli jsme byla a 3 kontrolach kvuli siti a vzdycky mi bylo receno, ze to chce cas. Pak to přešlo ale bylo to fakt nepříjemné. Mela jsem kvhli tomu v porodnici i fyzioterapeutku a ta rikala, ze ona resi spis opacny problem, unik moči a ne ze curat nejde. Ze poslivat panevnj dno jako dobry, alr tohle to nevyresi.
Mela jsem porod vyvolavany a hodne rychly, dite 3900g. Myslim si, ze to byla dan za tu rychlost. Jaky porod jsi mela ty?

rendulik82
14. říj 2021

Také jsem to teď měla, několik týdnů po porodu, ale spravilo se to samo. 🙂

autor
14. říj 2021
autor
14. říj 2021

@hezz17 no porod trval od prvni kontrakce 2 hodiny ale nakonec skoncil akutnim cisarem..me teda curat jde az ke konci to jde hur a hur..tqk snad to brzo prejde..

hojda
14. říj 2021

@nikoulinka Trampolíny se právě moc nedoporučují. Dokud nejste v oblasti pánevního dna fit, je dobré se vyhnout sportům, které způsobují prudké otřesy (trampolína, volejbal), případně namáhat břišní svaly nůžkami nebo jízdou na kole.

hezz17
14. říj 2021

@nikoulinka 3 mesice po porodu bych trampoliny nikomu nedoporucovala. Panevni dno se 9 mesicu rozvolnuje a za 3 mesice se neda zpet do takove formy, aby pro nej byly skoky na trampoline neskodne natoz vhodne.

nelazavoj
16. říj 2021

Dobrý den, problém bude pravděpodobně v oblasti pánevního dna, nemusí to být pouze o posilování ale i relaxaci. Doporučila bych zajít za fyzioterapeutem, který se zabývá problematikou pánevního dna. 🙂