Ahojky, mám dotaz ohledně menstruace. Přibližně 10 let jsem brala antikoncepci cca od 15 let pro celkové srovnání cyklu dle lékaře. Po této době jsem jí vysadila a chtěla si srovnat cyklus před otěhotněním. Bohužel již to budou skoro dva roky , kdy se cyklus stále nesrovnal.
Po vysazení antikoncepce nepřišla MS cca půl roku (tuto dobu jsem jen tedy dle rady gynekologa čekala jestli MS příjde nebo ne). Po této době jsem vše konzultovala opět s gynekologem, který mě prohlédl a jen dal vyvolávací injekci ( často i dvě , jelikož se nic nedělo) tento scénář se více méně opakoval každý měsíc, když jsem vždy jen čekala zda MS přijde nebo ne (nebolelo mě břicho a nic se nedělo.... ). Vždy mi bylo jen sděleno že děložní sliznice je narostlá správně , jen se nechce zřejmě odloučit a tak jsem vždy jen dostala injekci a šla domů. Po injekci byla vždy MS slabá a trvala krátce. Po cca dalších 4 měsících se situace nezlepšila a gynekolog mi napsal přípravek Provera , který jsem měla užívat tři měsíce a poté vysadit. Cyklus v té době fungoval, poté jsem ale přestala tabletky brát a MS opět nepřišla. Paní doktorka tuto situaci už řeší více méně rok a půl a vždy jen udělá ultrazvuk, řekne že nevidí problém a dá injekci. Už nevím jak tuto situaci vyřešit, jelikož je to začarovaný kruh.
Menstruaci jsem sama od sebe dostala jenom jednou za celou dobu . Nyní jsem zkusila radu kamarádky ohledně užívání tinktury kotvičníku , přidala jsem k tomu ještě ženský čaj od Dr.Maxe , který obsahuje kontryhel a jiné bylinky ale stále se nic nedělo, poté jsem zkusila gynex který užívám doteď už dva měsíce.. Nevím už co mám dělat, paní doktorce jsem řekla že bych s injekcí ještě počkala jestli se něco nestane samo, že tělo asi potřebuje čas. Břicho mě sem tam zabolí ale jinak se nic neděje. Chtěla bych radu co mám dělat dál ? Jelikož už s partnerem přemýšlíme o miminku a snažíme se ale prostě stále nic.
Měla jsem podobné problémi s tím, že jsem nebrala tak dlouho antikoncepci. Pomohlo až vyšetření na endokrinologii a zjistila se snížená funkce štítné žlázy. Od té doby co mám léky mi chodí jak hodinky přesně 28 dní. Gynekolozku to nenapadlo až na prevenci u obvodaka se přišlo na problém.
@tridvajedna děkuji za radu zkusim se zeptat
@mermaids mela jsem to uplne stejne. Zkousela jsem kde co. Nejvice mi pomohlo, ten maliník a nosifol. Kontryhel mne jeste 3x vic cykly prodluzoval. Kdyz mam ovulaci, zkratilo se mi to na 38 dni coz je uspech, nekdy jsem to nemela i tri mesice. Kdyz nemam ovulaci tak ms prichazu vetsinou kolem 45 dne. Rvala jsem do sebe duphaston a nevim jake sracky porad. A nejvic mel uspech ten malinik. Ale rikala jsem, ze bych zkusila ten gynex kapat 3xdenne 7 kapek a potom tyden pauza. Prej to hodne lidem pomohlo. Drzim palce🙏🏻
@kvetuska145 gynex zkouším už tři měsíce a ted tak 14 dní jsem k tomu zkusila čaj maliník ráno a kontryhel večer....dnes teda od poslední vyvolané MS která byla 6.9. se nic moc nedělo.....sem tam sem cítila podbřišek jinak nic a dnes tedy malinkaté špinění ráno ale nvm no ....nechci se radovat už jsem spíš taková skeptická už to řeším druhý rok a nechci do sebe už cpát ty hormony
@mermaids ahoj, mě teda doktor cca po roce poslal na vyšetření štítné žlázy a tam mi nic nezjistili. Chvíli na to jsem to naštěstí dostala 🙏 Užívala jsem gynex asi 3-4 měsíce, ale nevím, jestli mi pomohl nebo to byla jen náhoda. Brala jsem antikoncepci 5 let a trvalo asi 1,5 roku než jsem to dostala. Antikoncepci jsem začala brát i kvůli tomu, že jsem to předtím dostala třeba jen 4x do roka. Nakonec když mi to začlo, tak jsem měla dost dlouhý cyklus - asi 38 dní, ale poatupně se to zkrátilo na 30 dní. Chápu tě, ty injekce by mi též přišly zbytečné. Já byla asi na dvou, prý aby se zjistilo, jestli to vše funguje. Zkusila bych ještě ať tě pošle na tu endokrinologii.
@mermaids mam to uplne stejne, prej se na upravu cyklu ma kontryhel pit cely mesic. To jsem jeste nezkousela, vzdycky do ovulace. No tenhle mesic jsem se uz vybodla na vsechny preparaty at si telo taky odpocine a uvidim kdy prijde ms a jaka bude 😇
@kvetuska145 když to je těžké no určit jestli vůbec nějaká ovulace je...
@mermaids mne ovulace vysla minuly mesic a na zacatku prazdnin ☺️ Takze urcite nejaka je, akorat se neví jestli kazdy mesic a u tebe to bude stejne ☺️ Treba bude pozdis. Ja ji mivam kolem 20 dc. Jsem nafoukla a pak me boli prasa az do ms 😊
@mermaids nemohlo by se jednat o PCOS? zkus se podívat na typické příznaky. Bohužel HA maskuje PCOS a poměrně dlouho trvá, než se hormonální rovnováha dá pak zase do pořádku. Zkusila bych na lékaři vyprosit hormonální profil a utz vaječníků. Pokud by se o pcos jednalo, dá se léčit i bez léků a vyvolávacek. Primárně jde o zmenu stravy, pohybu a jako podpůrny přípravek je super inositol.