Ahoj holky, jsme oba s manželem letitý kuřáci, manžel si dopraval i trávu (už 2 měsíce ne). Pomohlo některé k otěhotnění, když jste s kouřením úplně sekli? Moc děkuji za odpovědi. Je mi 32, kouřím cca od 15 až na pár mini přestávek.
@sharika Ahoj, mám ten samej problém. A ještě k tomu dělám v hospodě,takže x hodin neustale v zahulenym. Uz jsem od března doma,protoze to byl fakt narez a asi to tomu akt neprispivalo. Vsichni doktori se na tom schodli. Jinak se to snazim omezit..aspon
já jako kuřačka otěhotněla do 4týdnu po vysazení antikoncepce. Manžel taky a ten je silný kuřák.takže myslím že toto to asi neovlivňuje,ale rozhodně by neškodilo přestat.
Take myslim, ze to nema moc vliv.. ale pokud s tim chces seknout, doporucuji to.udelat ted. Ja skoncila po 27 letech diky Bicom. 45 minut do.me.chlapik poustel nejake vlny a vymazal mi.chut na cigo.. neuveritelny. Fakt to funguje.
@kamino me to pěkně se*e...je to jen hloupej zvyk,ale ....driv jsem taky otehotnela jako prd i s kourenim a ted se nedari... 😒
@tehulka1167 ja mela prvniho prcka na prvni dobrou a druhe se nepovedlo ani po 3 IVF. U nas.to byla urcite psychika, jinak jsme oba zdravi.
Prestať fajčiť pred otehotnením je určite dobré, ale čo je omnoho dôležitejšie, je psychika. Pokiaľ tá v háji, tak sa môžete snažiť ako chcete a nepôjde to. U mňa to nešlo 8 rokov...
@bielanevesta u mě to asi psychikou nebude. Chci mimco to jo,ale tak zdrave. Kazdej neuspech me sice na par dni srazi,ale pak jdu celá natěšená do dalšího boje. Ja se nevzdám. 🙂
@chlupacek Já byla tady - http://www.bicomterapie.cz/bicomterapie
@tehulka1167 Já byla taky si myslím v pohodě, ale zjevně ne..
Kolegyně - silná kuřačka - otěhotněla dva měsíce po vysazení antikoncepce...Ale nechci to nějak paušalizovat...Kouření obecně zdraví moc neprospívá, to víme všichni už z osvětových přednášek na ZŠ (sama kouřím, přiznávám). Jestli chcete přestat kouřit, moc vám fandím, určitě to udělejte, ale hlavně kvůli sobě...nemyslím si, že by v tom byl primární problém s otěhotněním...Ale až se zadaří, budete to mít daleko snazší, než odvykat až poté...Sama vím z několika případů kolem sebe, že tyto maminky pak mají problém přestat a většinou (byť v omezené míře) kouří dál...Držím pěsti, ať všechno klapne!
@sharika Ahoj, já přestala kouřit až když jsem našla ducha 🙂 🙂 takže asi tak
Holky moc Vám děkuji za odpovědi!
@sharika nemá to na to vliv, má to vliv akorát pak když kouříš v těhotenství tak na plod. Já kolikrát říkám, že támhle kde jaká fetka, kuřačka atd. Mají dítě hned a lidem co se snaží a začnou žít i zdravé kvůli tomu to někde. Prostě někomu to jde líp někomu hůř. S první dcerou jsem otěhotněla hned po 2 měsících. Nějak jsem na tom nepřemýšlel a nic. Teď se rok a půl snažíme a nic, nakonec jsme šli na IVF. Takže asi hlavně ta psychická dělá hodně.
@sharika ahoj, možná mě někdo vyvede z omylu, ale mám pocit, že to na to nemá úplně vliv, kolem sebe mám spoustu kuřáků i nekuřáků a přijde mi, že v tom není rozdíl.
Já kouřila před prvním dítětem, přestala jsem, pak jsem po kojení (asi do 1,5 roka dcery) zas začala (prostě blbá) a teď když jsem zas otěhotněla, tak jsem opět přestala - člověk pak úplně čumí, jak je to jednoduchý 😀