Přestaly jste kouřit - pomohlo to k otěhotnění?

sharika
21. dub 2016

Ahoj holky, jsme oba s manželem letitý kuřáci, manžel si dopraval i trávu (už 2 měsíce ne). Pomohlo některé k otěhotnění, když jste s kouřením úplně sekli? Moc děkuji za odpovědi. Je mi 32, kouřím cca od 15 až na pár mini přestávek.

mrskato
22. dub 2016

@sharika ahoj, možná mě někdo vyvede z omylu, ale mám pocit, že to na to nemá úplně vliv, kolem sebe mám spoustu kuřáků i nekuřáků a přijde mi, že v tom není rozdíl.
Já kouřila před prvním dítětem, přestala jsem, pak jsem po kojení (asi do 1,5 roka dcery) zas začala (prostě blbá) a teď když jsem zas otěhotněla, tak jsem opět přestala - člověk pak úplně čumí, jak je to jednoduchý 😀

tehulka1167
22. dub 2016

@sharika Ahoj, mám ten samej problém. A ještě k tomu dělám v hospodě,takže x hodin neustale v zahulenym. Uz jsem od března doma,protoze to byl fakt narez a asi to tomu akt neprispivalo. Vsichni doktori se na tom schodli. Jinak se to snazim omezit..aspon

chlupacek
22. dub 2016

já jako kuřačka otěhotněla do 4týdnu po vysazení antikoncepce. Manžel taky a ten je silný kuřák.takže myslím že toto to asi neovlivňuje,ale rozhodně by neškodilo přestat.

kamino
22. dub 2016

Take myslim, ze to nema moc vliv.. ale pokud s tim chces seknout, doporucuji to.udelat ted. Ja skoncila po 27 letech diky Bicom. 45 minut do.me.chlapik poustel nejake vlny a vymazal mi.chut na cigo.. neuveritelny. Fakt to funguje.

tehulka1167
22. dub 2016

@kamino me to pěkně se*e...je to jen hloupej zvyk,ale ....driv jsem taky otehotnela jako prd i s kourenim a ted se nedari... 😒

kamino
22. dub 2016

@tehulka1167 ja mela prvniho prcka na prvni dobrou a druhe se nepovedlo ani po 3 IVF. U nas.to byla urcite psychika, jinak jsme oba zdravi.

bielanevesta
22. dub 2016

Prestať fajčiť pred otehotnením je určite dobré, ale čo je omnoho dôležitejšie, je psychika. Pokiaľ tá v háji, tak sa môžete snažiť ako chcete a nepôjde to. U mňa to nešlo 8 rokov...

tehulka1167
22. dub 2016

@bielanevesta u mě to asi psychikou nebude. Chci mimco to jo,ale tak zdrave. Kazdej neuspech me sice na par dni srazi,ale pak jdu celá natěšená do dalšího boje. Ja se nevzdám. 🙂

chlupacek
22. dub 2016

@kamino tohle chci vyzkoušet taky, můžu i když kojím? srazila jsem kouření na minimum ale nedokážu přestat uplně. Jakmile je stres,jdu si zapálit. No hnus, furt si za to nadávám, ale když absťák je u mě třas a mdloby . Můžu poprosit i o nějaký kontakt. díky moc

kamino
22. dub 2016

@tehulka1167 Já byla taky si myslím v pohodě, ale zjevně ne..

chlupacek
22. dub 2016

@kamino díky

carmilla
22. dub 2016

Kolegyně - silná kuřačka - otěhotněla dva měsíce po vysazení antikoncepce...Ale nechci to nějak paušalizovat...Kouření obecně zdraví moc neprospívá, to víme všichni už z osvětových přednášek na ZŠ (sama kouřím, přiznávám). Jestli chcete přestat kouřit, moc vám fandím, určitě to udělejte, ale hlavně kvůli sobě...nemyslím si, že by v tom byl primární problém s otěhotněním...Ale až se zadaří, budete to mít daleko snazší, než odvykat až poté...Sama vím z několika případů kolem sebe, že tyto maminky pak mají problém přestat a většinou (byť v omezené míře) kouří dál...Držím pěsti, ať všechno klapne!

konekokira
23. dub 2016

@sharika Ahoj, já přestala kouřit až když jsem našla ducha 🙂 🙂 takže asi tak

sharika
autor
24. dub 2016

Holky moc Vám děkuji za odpovědi!

pampelina18
16. únor 2023

@sharika nemá to na to vliv, má to vliv akorát pak když kouříš v těhotenství tak na plod. Já kolikrát říkám, že támhle kde jaká fetka, kuřačka atd. Mají dítě hned a lidem co se snaží a začnou žít i zdravé kvůli tomu to někde. Prostě někomu to jde líp někomu hůř. S první dcerou jsem otěhotněla hned po 2 měsících. Nějak jsem na tom nepřemýšlel a nic. Teď se rok a půl snažíme a nic, nakonec jsme šli na IVF. Takže asi hlavně ta psychická dělá hodně.