Pravidelná menstruace po ukončení kojení. Kdy se cyklus ustálí?

petiiiska
22. led 2021

Krásný den. Mám dceru, které je 13 měsíců. Před 1. rokem jsme ukončili kojení (pozvolný samoodstav). Myslela jsem, že už mám pravidelnou menstruaci - jednou cyklus 27dní, pak 29dní. Teď už mám ale 31 dní a ms nikde, ani příznaky. Otázka zní: Kdy se po ukončení kojení ustálí cyklus? Nebo už by měl být pravidelný?
Taky jsem z toho nervózní, protože nepoužíváme s partnerem ochranu - já vím naše blbost. Ale tak snad jsou ještě cykly nepravidelné..
Jen prosím o zkušenosti.

andelka
22. led 2021

No.. nevím. Udělala bych radši test. Z vlastní zkušenosti vím,že bohužel dávat si pozor se může vymstít,i když x let to fungovalo.
Jinak mně už se cyklus vracel 3x, vždy ještě při kojení,ale vždycky až tak po +-1 roce po porodu. Poprvé to nabehlo hned pravidelně. Podruhé to bylo rozházené dokud jsem neodstavila a pak se to srovnalo rychle. Potřetí se to srovnalo ještě během kojení,ale až tak po půl roce od první ms.
S cyklem po odstavení to má bohužel každý jinak. Někdo má pravidelný už předtím, někdo během pár měsíců a někdo třeba ms nemá ani po odstavu.
Jinak cyklus 27-31 je pořád pravidelný. Nepravidelný se počítá až když je rozdíl víc než 7 dní. Ale být tebou, pokud nechcete další dítě ještě, uvažovala bych o antikoncepci. Což dávat si pozor fakt není.

petiiiska
autor
22. led 2021

@andelka to vim, je to moje blbost. Nejak jsem nebyla schopna si na gynekologii dojit a vyresit to. Kdyz ja nechci prasky a o telisku porad premyslim, jeste jsem se nerozhodla...
Uvidim ted o vikendu, snad ms dorazi. Kdyby ne, budu asi v pondeli testovat.

andelka
22. led 2021

@petiiiska úplně ti rozumím. Já jsem to měla naprosto stejně. HA jsem nechtěla zbytečně, dlouho mi ms blokovalo kojení. Pak pandemie, zazdila jsem i preventivku. Z kondomů mám mykózy a není to moc pohodlné ta manipulace. K tělísku mám takový vnitřní odpor. No tak jsem si dala napsat HA pro kojící a budu se modlit,ať mi sedne. A do pár měsíců chci odstavit,tak pak přejdu na klasickou HA.

dobevacka
22. led 2021

@petiiiska Mám to podobné! Dcera 13m, ale stále kojím. Cyklus 27 dni, 28 dni a dnes 30.den a nic, ani příznaky, že by MS měla přijít. Celý den nad tím přemýšlím a trochu se uklidňuji tím, že bych cítila prsa při kojení a stále kojím, tak nemusí být MS pravidelná, i když 3krat po sobe byla 🙊 Držím palce, ať to dopadne, jak si přeješ ☺️

petiiiska
autor
22. led 2021

@dobevacka dekuju za reakci. Jelikoz mam doma holku 3,5 roku a 13 mesicu, tak budu klidnejsi kdyz ms dorazi 🙂 Dnes jsem tedy jako na trni.

andelka
23. led 2021

@dobevacka
@petiiiska myslím na vás holky.

petiiiska
autor
23. led 2021

@andelka dekuju. Dneska jsem zacala lehce spinit, tak jsem doufala, ze prijde uz konecne ms a bude klid, ale zatim ani intimka spinava, tak fakt nevim.... uvidim zitra..

petiiiska
autor
24. led 2021

@andelka tak stale ms neprisla, stale jen spinim a ani na vlozce nic neni, jen pri utirani na wc... tak nevim...

andelka
24. led 2021

@petiiiska asi bych si zítra ráno udělala test. Ať víš na čem jsi.

petiiiska
autor
24. led 2021

@andelka taky uz jsem si rikala. Jestli se mi to dnes nerozjede, tak zitra kupuju test.

palja
24. led 2021

@petiiiska jestli to nebude to počáteční špinění v těhotenství, jak je všechno prokrvené. Ale může to být i ze stresu opozdená MS, hormonální výkyv, cokoliv. Držím palce ať to pro vás dopadne jak si přejete 🍀💞✊

petiiiska
autor
24. led 2021

@palja uz jsem byla tehotna dvakrat a prave ze ani u jedne dcery jsem ze zacatku takhle nespinila.. Nevim jestli po 3 dnech mam jeste cekat ms 🤷‍♀️ Jsem z toho cela nesva a furt jen cekam a uz ni nevim v co doufam 🤦‍♀️

petiiiska
autor
25. led 2021

@andelka tak test negativni, ale porad jen slabe spineni pri utirani a ms jako takova nikde 🤷‍♀️

andelka
25. led 2021

@petiiiska tak to možná bude nějaký zvláštní cyklus, třeba s pozdější ovulací? Těžko říct. Já mívám špinění před ms občas. Při kojení a po odstavení to bylo častější.

petiiiska
autor
25. led 2021

@andelka no jeste budu delat test za tyden pokud ms nedorazi, protoze byl sex den pred zacatkem toho “spineni” tak abych nebyla jedna z tech vyjimek, co otehotni pred menstruaci 🤦‍♀️🤣

andelka
25. led 2021

@petiiiska no, otěhotnět se dá jen při ovulaci,ale ta si kolikrát chodí jak chce, a není na ni spoleh. Zvlášť pro kojení a po něm.

petiiiska
autor
25. led 2021

No zenske telo je nevyspitatelne a ja se nedivim nicemu 🤦‍♀️🤣

petiiiska
autor
26. led 2021

@andelka tak dnes dorazila menstruace. A je klid 😁