Krásný den. Mám dceru, které je 13 měsíců. Před 1. rokem jsme ukončili kojení (pozvolný samoodstav). Myslela jsem, že už mám pravidelnou menstruaci - jednou cyklus 27dní, pak 29dní. Teď už mám ale 31 dní a ms nikde, ani příznaky. Otázka zní: Kdy se po ukončení kojení ustálí cyklus? Nebo už by měl být pravidelný?
Taky jsem z toho nervózní, protože nepoužíváme s partnerem ochranu - já vím naše blbost. Ale tak snad jsou ještě cykly nepravidelné..
Jen prosím o zkušenosti.
@petiiiska úplně ti rozumím. Já jsem to měla naprosto stejně. HA jsem nechtěla zbytečně, dlouho mi ms blokovalo kojení. Pak pandemie, zazdila jsem i preventivku. Z kondomů mám mykózy a není to moc pohodlné ta manipulace. K tělísku mám takový vnitřní odpor. No tak jsem si dala napsat HA pro kojící a budu se modlit,ať mi sedne. A do pár měsíců chci odstavit,tak pak přejdu na klasickou HA.
@petiiiska Mám to podobné! Dcera 13m, ale stále kojím. Cyklus 27 dni, 28 dni a dnes 30.den a nic, ani příznaky, že by MS měla přijít. Celý den nad tím přemýšlím a trochu se uklidňuji tím, že bych cítila prsa při kojení a stále kojím, tak nemusí být MS pravidelná, i když 3krat po sobe byla 🙊 Držím palce, ať to dopadne, jak si přeješ ☺️
No zenske telo je nevyspitatelne a ja se nedivim nicemu 🤦♀️🤣
No.. nevím. Udělala bych radši test. Z vlastní zkušenosti vím,že bohužel dávat si pozor se může vymstít,i když x let to fungovalo.
Jinak mně už se cyklus vracel 3x, vždy ještě při kojení,ale vždycky až tak po +-1 roce po porodu. Poprvé to nabehlo hned pravidelně. Podruhé to bylo rozházené dokud jsem neodstavila a pak se to srovnalo rychle. Potřetí se to srovnalo ještě během kojení,ale až tak po půl roce od první ms.
S cyklem po odstavení to má bohužel každý jinak. Někdo má pravidelný už předtím, někdo během pár měsíců a někdo třeba ms nemá ani po odstavu.
Jinak cyklus 27-31 je pořád pravidelný. Nepravidelný se počítá až když je rozdíl víc než 7 dní. Ale být tebou, pokud nechcete další dítě ještě, uvažovala bych o antikoncepci. Což dávat si pozor fakt není.