Praskání kůže mezi pochvou a konečníkem

nikolab20
14. kvě 2018

Prosím o radu, vždy po stolici mi praskne kůže mezi konečníkem a pochvou. Udělá se mi prasklinka cca 2 cm. Nemáte s tím zkušenosti ? Popřípadě jak to řešit? Zítra jdu na gynekologii tak se nejspíš zeptám. Trpím na to už celkem dlouho.

lobella
14. kvě 2018

@nikolab20 take jsem na to jednu dobu trpela, sotva jsem udelala drep nebo si jen sedla, uz jsem to mela praskle, mazala jsem dubovou kurou, ta to zhojila... Zbavila jsem se toho nahodou, kdyz jsem se odstehovala a prestala pouzivat intimni gel na myti Femina, zmizelo to takrka okamzite... Jak jsem se s nim zase umylaooet kuze praskala... Nepouzivas neco, co kuzi drazdi, oslabuje? Na myti, vlozky, kalhotky...

mazeret
14. kvě 2018

může být kvasinka...canesten, hygiena a když ani to, tak nasadit dietu bez sacharidů

nikolab20
autor
14. kvě 2018

@lobella intimní gely jsem také vypustila trpěla jsem při tom na výtoky. Teď krátce používam mycí gel s dubovou kůrou právě kvůli hojení. Zkoušela jsem bepanthen i dubovou kůru, ale pokaždé se mi po stolici udělá znova ta samá.

nikolab20
autor
14. kvě 2018

@mazeret a může se canesten v těhotenství? Hygienu dodržují skvělou. Ráno a vždy po stolici sprcha a samozřejmě večer. Dietu bez sacharidů můžu zkusit tak uvidíme. Já jsem právě četla něco i o zlatém stafylokokovi tak se zítra přeptam na gynde

priefi
14. kvě 2018

@nikolab20 v 1.trim se nedoporucuje, ale to.se asi jedna ohledne pochvy, na miste, kde mas problem,.by nemel byt problem. Zkus krem.s dubovou kurou, ale mazej nekolikrat denne, aby se to podhojovalo, pripadne ten bepanten nebo sudokrem. Ale sudokrem i vysusuje, takze bacha na to.

sweet81
14. kvě 2018

Teď jsem to u sebe řešila, ale stalo se mi to jen tak a né po stolici. Dočetla jsem se, že to může být kvasinka, tak jsem mazala jenamazolem a pomohlo mi to. Za měsíc zas prasklinka a jenamazol nepomohl, tak jsem mazala gelem z dubové kůry asi 5dní a už dobrý. Jiný problém jsem u toho neměla.

mazeret
14. kvě 2018

@nikolab20 jo jo, může - sama používám, mě se teda kvasinky šířily jinde po těle, ale můžeš canesten i fungicidin
to nejde jako o to že by byl někdo "prase", ale teď zvlášť prostě v teple se člověk líp zapaří a to kyselý prostředí kvasinkám přeje - já je mám třeba v podpžadí a na vnítřních stehnech

nikolab20
autor
14. kvě 2018

Tak jeste zkusím ten canesten mám ho doma tak snad se to zlepší a nebudu to muset řešit. Já bych o tom ani nevěděla ale když jdu na malou tak to strašné štípe a i při sprše to štípe.

priefi
14. kvě 2018

@mazeret jeste bych Tvuj prispevek doplnila, ze nekdy dokonce vadi i prehnana hygiena.

nikolab20
autor
14. kvě 2018

@priefi ty jo tak to je možná také kámen úrazu. Já jsem tak zvyklá a pak se cítím nesvá, když bych nešla do sprchy 😂

priefi
14. kvě 2018

@nikolab20 ja taky sprcha rano a vecer, po velke spis pouziju vlhcene ubrousky na dukladne docisteni. Int.mydlo pouzivam klasicky oranzovy lactacit. Pak jeste je dulezite i spodni pradlo, aby bylo prodysne a nebylo upnute a lepsi mit sukni, nebo prodysne kalhoty v dobe hojeni. Zaklad je jist probiotika, aby mikrofloru udrzeli ok. Ale pozor, pokud jsou vinikem kvasinky, musi se kremem prolecit i partner, i kdyz nema zadne potize, jinak si to budete predavat do nekonecna.

nikolab20
autor
14. kvě 2018

@priefi jsem těhotná takže se snažím nosit je bavlněné spodní prádlo právě kvůli infekcím. S partnerem momentálně nespime asi 4 měsíce máme to zakázané od lékaře . Probiotika také jím abych předešlá zácpě v těhotenství. Tak snad dělám vše správně

priefi
14. kvě 2018

@nikolab20 kuzicka tam je citliva, staci malo a rupne 😉 potrebuje se to zahojit, mazej vickrat preventivne

maudd
14. kvě 2018

Osobní zkušenost nemam, ale na hojeni jsem ted objevila gel actimaris, měla by to byt mořská voda s aktivnim kyslikem. Všechno zahojeno téměř okamžitě...

zmrzlinka
14. kvě 2018

Skud mazat Bepanthenem krémem.

gaba_h
14. kvě 2018

co takhle zkusit hemagel.... 🙂

stuplakova
14. kvě 2018

@nikolab20 zašla bych si po každé stolici se umýt vodou a asi bych zkusila to něčím promastit, třeba lékařkou vazelínou, pokud ti tedy lékař nezjistí nějaké onemocnění. Držím pěsti, ať to nic není 🙂.

nikolab20
autor
15. kvě 2018

Všem děkuji za odpovědí. Na gynekologické jsem dostala nějakou mastičku proti kvasinkám tak uvidím a případně prý mám použít hemagel