Pozná se na UTZ, že jsem měla před 3 dny ovulaci?

lucahv
27. led 2018

Ahoj holky, kdybych měla ovulaci 3 dny před návštěvou gynekologa, poznal by ze jsem měla ovulaci přes ultrazvuk? Nebo už tam není nic vidět? 😊

fykyska
27. led 2018

@lucahv
osobne si myslim, ze presny pocet dni OD ovulace nepozna , jakoze by dr rekl tak prave je to 24 hodin 10.minut a 30 vterin od ovulace 😃 🙂 ale rozhodne vidi vysku endometria a dominantni folikul takze lze rict zda-li ovulace probehla nebo teprva probehne....po ovulaci je utz nalez jiny.....
Pak taky zalezi v jakym jsou stavu vajecniky jejich aktivita na utz videt je, cipek ma v dobe pred , po i v probihajici ovulaci jiny tvar a mekkost , telo u vetsiny zen produkuje v urcitych fazich cyklu specificky hlen a nekomu nemusi byt v dobe ovulace vubec dobre * nafouknuti, bolest bricha, citlivost pri styku)

natysnovec
27. led 2018

@lucahv ano poznal

lucahv
autor
27. led 2018

@fykyska Dekuju za info, Prave ze hlen i čípek byl a po třech dnech jsem šla na ultz a doktor mi řekl ze ovu není. Tak mi to nejde do hlavy

natysnovec
28. led 2018

@lucahv Ja jezdila do budejovic na ultrazvuk..tam my rekly ze mam pekny folikul pichly mi injekci a bylo...a po tydnu jsem byla na ultrazvuku v pisku a dr.mi rekla ze na pohodu,ze ovulka byla.

priefi
28. led 2018

@lucahv Poznal by, ze uz je po ovulaci, ale ne kdy byla 😉

lucahv
autor
28. led 2018

@priefi mě Prave řekl ze mám všechny folikuly stejne velký a ze není žádný dominantní takže u mě neprobíhá ovulace. Tak asi mě clostik nemine, jsem pořad doufala ze to nějak klapne

priefi
28. led 2018

@lucahv No pokud jsou stejne velke, mohlo by to znamenat, ze ovu probehla. Ale nejsem dr., nevim, jak ma nebo nema vypadat vejcovod. Ale z logiky veci bud cykus byl bez ovulace, anebo uz probehla.

fykyska
28. led 2018

Chce to pozorovat kazdy mesic v predpokladane dobe ovulace a podle delky cyklu, aby se mohly vypozorovat nejake zmeny...takhle jednorazovy utz z bezne kontroly asi nic neukaze holky.... to je desne tezke soudit jestli ovulace vubec probehla kdyz nebyl udelan utz pred pred a po...aby bylo videt jak to v tele pracuje.... vysetreni kdy se sleduje ovulace podle utz se jmenuje folikumetrie a je na par navstev u gyndare.... prece nelze z jednoho utz hned tvrdit ze ovulace neprobehla, ale ja nejsem doktor nooo....a pokud neprobehla nyni priste muze anovulacni cyklus se stava celkem bezne

lucahv
autor
28. led 2018

@fykyska Dekuju za info. Chtěla jsem několik návštěv s ultz., ale doktor mi řekl ze je to zbytečne a pokud se nám to do března nepovede ze mi dá prášky. Bez testu bez ničeho tak nevím jestli je vzít nebo ne

priefi
28. led 2018

@lucahv A jake prasky?

A nechybi Ti jen zelezo? Jedna pani v jedne diskuzi psala, ze mela problemy otehotnet x let, byla i na um.oplodneni a stejne mimco se nechytlo poradne a problem se nakonec vyresil necekane u praktickeho lekare,.zjistilo se,.ze ma malo zeleza a diky tomu se ani vajicko nezvladlo chytit. Byla prolecena na zelezo a pak bum otehotnela prirozene.

lucahv
autor
28. led 2018

@priefi myslím ze to bude clostilbegyt ten je na navození ovulace. Ale nevím. Ohledně vitamínu nevím jestli mi něco chodi poznat to nějak ze mám nedostatek nějakých vytaminu?

fykyska
28. led 2018

Prasky jsou ta nejjednodussi forma jak obejit jakoukolov snahu 🙂 o to vyresit proc nejde zene prirozene pocit....

Prve to chce cas, pokud zena nema vazne komplikace a chce proste jen otehotnet tak se rika , ze rok rok a pul snazeni je v norme....jde o spoutu veci kolem, pravidelny cyklus, dobry doktor, klid, sex z radosti ne na pokyn... zkusit nejaky bylinky treba kontryhel nebo kapky gynex holky doporucuji.... odbery krve , krevni obraz 🙂 hormonalni profil 🙂 nejdriv udelat nejake kroky k tomu aby dite bylo nez hned leky 🙂 nekteří doktori jsou lini podstupovat cele todle kolecko k tomu aby zene pomohly.... pokud mas prokazane ze neovulujes tak je to vec jina, ale pokud Ti jen nejde otehotnet tak k tomu jak prijit do jineho stavu lze zvolit i jinou cestu

lalen1
28. led 2018

Chtela bych urcite vic utz..
Me dr rekl po druhem utz, ze neovuluji, napsal mi clostik a kdyz jsem cekala na ms, abych ho mohla brat, tak jsem uz byla tehotna a ms nedorazila ..
Takze jsem musela mit ovulaci hned po skonceni ms a proste to dr prosvihl.. A vlastne bych clostik brala uplne zbytecne..

priefi
28. led 2018

@lucahv krevni obraz. Ciste teoreticky staci jit ke svemu obvodnimu lekari na preventivku a tyto testy jsou v ramci teto prohlidky (nekdy si o ne musis rici). Narok na preventivku mas co 2 roky, myslim (snad nekecam). Ale nekdy je ocjotny krevni obraz udelat i gynekolog.

priefi
28. led 2018

@lucahv Ale nemusis byt zavisla na dr.ohledne ovulace. Je fakt, ze ovu nemusi byt jen uprostred cyklu, ale i na zacatku a na konci. Kazda to ma proste jinak, ale nejcasteji to je uprostred cyklu. Nektere zeny ovulaci zjistuji merenim bazalni teploty (muzes merit v ustech nebo pochve, doporucuji si prostudovat o tom nejake clanky), anebo pak nakoupit ovulacni testy a testovat. Prvne bych sla asi na ruzna vysetreni a az pak chemii.

lucahv
autor
28. led 2018

@priefi
@fykyska Dekuju za info. Mám problémy s hodně slabém krvácení týden před MS. Ale to doktor taky neřešil akorát mě poslal na histeroskopii a tam mi nic nenašli. Jinak si myslím ze je vše v pořádku jen nevím jestli není spojitost spineni s anovulaci. Jinak byla jsem na měření eav a řekl mi ze jsem vyčerpána ze musím dodat energii tak teď beru kapky a tabletky na dva měsíce a pak mám najet na gynex jinak na mě nic nevidí. Tak myslíte ze mám doktora požádat o hormonální profil? Tak pozná jestli mám nebo nemám ovu? Nebo jen jestli mi nechybí nějaký hormon?

fykyska
28. led 2018

Ja jsem ja 🙂 takze ja osobne bych si zasla na krev bud pozadala gyndare nebo obvod a nebo klidne jako samoplatce 🙂 ale na ty gynde by to samosebou bylo nejlepsi 🙂 slabe krvaceni pred ms klidne muze byt ovulace, klidne zmena hormonu v tele, velke prokrveni nekdy to byva z namahy ze stresu klidne bych si nechala udelat i stery nekdy zpusobuje krvaceni nebo problemy s krvacenim zanet v tele... .Osobne bych se zamerila prve na krev a moc nechala si udelat kultivace jestli neni v tele nejaka breberka a i rozsirene stery na chlamydie , ureama mycoplazmata ty dokazou hodne rozhazet telo 🙂 pokud na hysteroskopii nikdo nic negativniho neshledal opravdu muze jit jen o nejakou nerovnovahu....
Hormonalni profil urcite ukaze hodne i hormony, ktere pomahaji telu ovulovat 🙂 (LH, FSH, prolaktin, progesteron, estradiol,androgeny tydle vsechny hormony v tele maji sve funkce a musi si spolu rozumnet 🙂
Osobne bych se i zamyslela nad zmenou lekare pokud by mne i nadale nahanel hned do leku, protoze proste jsou tady moznosti jak vse zkusit jak se dostat lepsi cestou k poceti 🙂 a neustale komentare typu je to zbytecne by me odpuzovaly...

Take bych pozadala o zadanku na spermiogram pro partnera protoze jsou muzi co maji napr. Line spermie nebo spatne spermie a to se pak clovek muze snazit sebevic 🙂 ale i to se da resit jen musi clovek vedet na cem je.... i muzi muzou brat kyselinu listovou, nejake vitaminy bylinky a pokud nemaj uplne mrtva vejce 😀 da se s tim pracovat....
Nekdy muze za neplodnost nizka delozni sliznice... ale.to je taky otazka hormonu.... a stitna zlaza hraje velkou roli v poceti 🙂 a v anovulacnich cyklech ..

Osobne bych pozadala o krev hormonalni profil a KREVNI obraz o ster z pochvy na breberky 🙂 pak sla do bylinek a koupila si kontryhel pije se prvnich 14 dni podporuje rust sliznice a funkci zenskych organu a nebo jakykoliv zensky caj 🙂

priefi
28. led 2018

@lucahv To krvaceni muze byt to, co bylo pred chvili napsano, avsak muze se jednat i o zahnizdeni, ktere se nezadari 😉 Urcite si nech udelat hormonalni profil, ale i krevni obraz a jaterni testy. Nekdy staci malickost a je problem a pri tom staci tak malo.

lucahv
autor
28. led 2018

@fykyska
@priefi holky Dekuju za odpověď! Skocim v únoru na nej ať mi udělá nějaký testy ať nejim prášky zbytečně. Gynekologa bych vyměnila hned jen u nás ke to dost marný. Ale zkusím co mi řekne tenhle a nenechám se odbit.

fykyska
28. led 2018

Drzim palce 🙂