Ahoj holky, kdybych měla ovulaci 3 dny před návštěvou gynekologa, poznal by ze jsem měla ovulaci přes ultrazvuk? Nebo už tam není nic vidět? 😊
@lucahv ano poznal
@lucahv Ja jezdila do budejovic na ultrazvuk..tam my rekly ze mam pekny folikul pichly mi injekci a bylo...a po tydnu jsem byla na ultrazvuku v pisku a dr.mi rekla ze na pohodu,ze ovulka byla.
Chce to pozorovat kazdy mesic v predpokladane dobe ovulace a podle delky cyklu, aby se mohly vypozorovat nejake zmeny...takhle jednorazovy utz z bezne kontroly asi nic neukaze holky.... to je desne tezke soudit jestli ovulace vubec probehla kdyz nebyl udelan utz pred pred a po...aby bylo videt jak to v tele pracuje.... vysetreni kdy se sleduje ovulace podle utz se jmenuje folikumetrie a je na par navstev u gyndare.... prece nelze z jednoho utz hned tvrdit ze ovulace neprobehla, ale ja nejsem doktor nooo....a pokud neprobehla nyni priste muze anovulacni cyklus se stava celkem bezne
@lucahv A jake prasky?
A nechybi Ti jen zelezo? Jedna pani v jedne diskuzi psala, ze mela problemy otehotnet x let, byla i na um.oplodneni a stejne mimco se nechytlo poradne a problem se nakonec vyresil necekane u praktickeho lekare,.zjistilo se,.ze ma malo zeleza a diky tomu se ani vajicko nezvladlo chytit. Byla prolecena na zelezo a pak bum otehotnela prirozene.
Prasky jsou ta nejjednodussi forma jak obejit jakoukolov snahu 🙂 o to vyresit proc nejde zene prirozene pocit....
Prve to chce cas, pokud zena nema vazne komplikace a chce proste jen otehotnet tak se rika , ze rok rok a pul snazeni je v norme....jde o spoutu veci kolem, pravidelny cyklus, dobry doktor, klid, sex z radosti ne na pokyn... zkusit nejaky bylinky treba kontryhel nebo kapky gynex holky doporucuji.... odbery krve , krevni obraz 🙂 hormonalni profil 🙂 nejdriv udelat nejake kroky k tomu aby dite bylo nez hned leky 🙂 nekteří doktori jsou lini podstupovat cele todle kolecko k tomu aby zene pomohly.... pokud mas prokazane ze neovulujes tak je to vec jina, ale pokud Ti jen nejde otehotnet tak k tomu jak prijit do jineho stavu lze zvolit i jinou cestu
Chtela bych urcite vic utz..
Me dr rekl po druhem utz, ze neovuluji, napsal mi clostik a kdyz jsem cekala na ms, abych ho mohla brat, tak jsem uz byla tehotna a ms nedorazila ..
Takze jsem musela mit ovulaci hned po skonceni ms a proste to dr prosvihl.. A vlastne bych clostik brala uplne zbytecne..
@lucahv Ale nemusis byt zavisla na dr.ohledne ovulace. Je fakt, ze ovu nemusi byt jen uprostred cyklu, ale i na zacatku a na konci. Kazda to ma proste jinak, ale nejcasteji to je uprostred cyklu. Nektere zeny ovulaci zjistuji merenim bazalni teploty (muzes merit v ustech nebo pochve, doporucuji si prostudovat o tom nejake clanky), anebo pak nakoupit ovulacni testy a testovat. Prvne bych sla asi na ruzna vysetreni a az pak chemii.
@priefi
@fykyska Dekuju za info. Mám problémy s hodně slabém krvácení týden před MS. Ale to doktor taky neřešil akorát mě poslal na histeroskopii a tam mi nic nenašli. Jinak si myslím ze je vše v pořádku jen nevím jestli není spojitost spineni s anovulaci. Jinak byla jsem na měření eav a řekl mi ze jsem vyčerpána ze musím dodat energii tak teď beru kapky a tabletky na dva měsíce a pak mám najet na gynex jinak na mě nic nevidí. Tak myslíte ze mám doktora požádat o hormonální profil? Tak pozná jestli mám nebo nemám ovu? Nebo jen jestli mi nechybí nějaký hormon?
Ja jsem ja 🙂 takze ja osobne bych si zasla na krev bud pozadala gyndare nebo obvod a nebo klidne jako samoplatce 🙂 ale na ty gynde by to samosebou bylo nejlepsi 🙂 slabe krvaceni pred ms klidne muze byt ovulace, klidne zmena hormonu v tele, velke prokrveni nekdy to byva z namahy ze stresu klidne bych si nechala udelat i stery nekdy zpusobuje krvaceni nebo problemy s krvacenim zanet v tele... .Osobne bych se zamerila prve na krev a moc nechala si udelat kultivace jestli neni v tele nejaka breberka a i rozsirene stery na chlamydie , ureama mycoplazmata ty dokazou hodne rozhazet telo 🙂 pokud na hysteroskopii nikdo nic negativniho neshledal opravdu muze jit jen o nejakou nerovnovahu....
Hormonalni profil urcite ukaze hodne i hormony, ktere pomahaji telu ovulovat 🙂 (LH, FSH, prolaktin, progesteron, estradiol,androgeny tydle vsechny hormony v tele maji sve funkce a musi si spolu rozumnet 🙂
Osobne bych se i zamyslela nad zmenou lekare pokud by mne i nadale nahanel hned do leku, protoze proste jsou tady moznosti jak vse zkusit jak se dostat lepsi cestou k poceti 🙂 a neustale komentare typu je to zbytecne by me odpuzovaly...
Take bych pozadala o zadanku na spermiogram pro partnera protoze jsou muzi co maji napr. Line spermie nebo spatne spermie a to se pak clovek muze snazit sebevic 🙂 ale i to se da resit jen musi clovek vedet na cem je.... i muzi muzou brat kyselinu listovou, nejake vitaminy bylinky a pokud nemaj uplne mrtva vejce 😀 da se s tim pracovat....
Nekdy muze za neplodnost nizka delozni sliznice... ale.to je taky otazka hormonu.... a stitna zlaza hraje velkou roli v poceti 🙂 a v anovulacnich cyklech ..
Osobne bych pozadala o krev hormonalni profil a KREVNI obraz o ster z pochvy na breberky 🙂 pak sla do bylinek a koupila si kontryhel pije se prvnich 14 dni podporuje rust sliznice a funkci zenskych organu a nebo jakykoliv zensky caj 🙂
Drzim palce 🙂
@lucahv
osobne si myslim, ze presny pocet dni OD ovulace nepozna , jakoze by dr rekl tak prave je to 24 hodin 10.minut a 30 vterin od ovulace 😃 🙂 ale rozhodne vidi vysku endometria a dominantni folikul takze lze rict zda-li ovulace probehla nebo teprva probehne....po ovulaci je utz nalez jiny.....
Pak taky zalezi v jakym jsou stavu vajecniky jejich aktivita na utz videt je, cipek ma v dobe pred , po i v probihajici ovulaci jiny tvar a mekkost , telo u vetsiny zen produkuje v urcitych fazich cyklu specificky hlen a nekomu nemusi byt v dobe ovulace vubec dobre * nafouknuti, bolest bricha, citlivost pri styku)