Poporodní deprese, máte někdo?

lucaaaaaaqa
2. lis 2017

Holky mate někdo poporodni deprese ? Docela by mi pomohlo kdybych si odpovídala z někým kdo je má taky :(

bonulinka
2. lis 2017

To mě mrzí. A v čem je problém ? Malý pláče ? Říká se, že dětem chybí 4. trimestr, mě hodně pomohly rady podle Karpa ( zavinutí, bílý šum...), od té doby byl zlaté miminko a bylo po pláči.

lucaaaaaaqa
autor
2. lis 2017

@bonulinka no ne nebreci jako někdy Jo ale spis já mám nějaký problém nedokazu si predstavit sním bejt každý den sama od rána do večera co sním budu dělat každý den ? Spis ta samota mě děsí i když vím ze půjdeme na procházku nebo pride Mamka která je semnou porad stejně ten hnsunej pocit v brise nejde zastavit :( je to horší a horší snad mi pride šílený to je další noc před nama je pro mě silena protože vím ze budu stávat několikrát za noc a ze ráno zase bude další den a zase budu mít depky

annasmyckova
2. lis 2017

@lucaaaaaaqa normálně s tím zajdi k praktické doktorce, a řekni jí to, co nám -může ti předepsat i lehčí antidepresiva, pomůže ti to, malému neublíží -jsou i taková, u kterých lze kojit...je to velká změna, cvičí hormony, člověk nevyspalý...mě to trvalo u prvního dítěte asi 3 měsíce, než jsem se začala cítit normálně, než jsem měla dojem, že mám malého ráda...buď trpělivá, ono to přejde...choď mezi lidi, na vzduch, malého třeba v šátku.🍀🌷🌞

petadu
2. lis 2017

@lucaaaaaaqa Zlepší se to, neboj. Mně pomohl muž, který se zapojil od samého začátku. Byl a je tady, ten pocit mi dodal sílu. Choďte hodně ven, pusť si do sluchátek třeba audioknihu, nebo hudbu. Až se na to budeš cítit, pozvi si kamarádku a nemluvte jen o dětech. Když byli klukům 2 měsíce, odjely jsme s kamarádkou na wellness víkend. O děti se staral tatínek. Bylo to skvělé jak pro mně (samozřejmě mi chyběli), tak pro něj. Uvědomil si pár věcí, které předtím neakceptoval. Teď je klukům 16m a je to už větší legrace. Když byli "ležáci" říkala jsem si aby už lezli, seděli, chodili...😀
Hodně dělá právě to nevyspání. Vím o čem mluvím. Budili se nám po hodině. Několikrát jsem hledala švestku, na které bych se zhoupla.😂
Říká se, že ženská vydrží víc než člověk a je to pravda. Nepropadej depresi a myslí pozitivně. Vím, že si teď říkáš co je to za kecy, ale OPRAVDU BUDE LÍP.🍀

vrabcak0007
2. lis 2017

těhotenství mě hormonálně nijak moc nepoznamenalo..o to víc mě to semlelo po porodu...když jsme si malýho přivezli domů, byla to jak rána do palice..najednou jsem si připadala jak ve vězení...naštěstí u nás tehdy byla na 2 týdny tchyně (měla jsem po císaři komplikaci a musela na velkou operaci břicha 5 dní po porodu)..nebyla jsem schopná se 5dní převlíknout - chodila jsem furt v tom samým jak tělo bez duše...o sprše ani nemluvě...to se pak tedy trochu zlepšilo, ale na hodiny jsem koukala co 30 vteřin a den se neuvěřitelně vlekl..malý byl navíc dost náročné miminko...na procházkách to nebylo o nic lepší..měla jsem pocit, že mám před očima nějakou šedou clonu...dřív jsem milovala procházky - švitoření ptáků. vůně trávy...všechno jsem to cítila a viděla, ale neradovala se z toho...bylo mi z toho špatně...i jsem měla agresivní chvilky, když malý nebyl k utičšení, i když jsem dělala co jsem mohla...musela jsem ho odložit na chvilku do postýlky a utéct a pak vztekle a hystericky brečela....navíc jsem si to všechno o to víc uvědomovala a vyčítala si to všecno..že jsem jako matka i člověk na dvě věci...navíc manžel mi nebyl moc oporou..pomohla mi čínská medicína..když mi začaly ty záchvaty vzteku, tak jsem si řekla, že takhle ne, než se něco stane...začala jsem docházet na kliniku TČM a tam mě dali dohromady...fakt o tom mluv a neboj se, nebuď jediná...a určitě bude líp..u mě se tedy šestinedělí protáhlo asi na 3 měsíce, ale pak už to bylo lepší a lepší a už jsem si pomaličku dokázala zase všeho užívat...

eldrag
2. lis 2017

@lucaaaaaaqa Hele ja mela u obou dětí psychicke problemy, a je lepší to řešit hned s doktorem, mě stačila obvodní dr. Určitě si najdi někoho blízkého, komu můžes prostě vyblekotat všechny negativa a splíny atd aniž by tě odsoudil nebo to zlehčoval. Mluvit , ventilovat, a lehká sedativa nebo AD se můžou i při kojení (mě u prvního pomohly) u druhého už jsem věděla co se děje a poradili jsme si bez nich. Chce to podporu partnera a rodiny! Nebrat na lehkou váhu fakt.

lucaaaaaaqa
autor
2. lis 2017

Dekuju vám všem moc :( snad to bude dobrx

charlotte30
16. črc 2020

Ahoj holky, byl mi předepsané na deprese Adjuvin 50mg.Je nástup stejný jako u sertralinu actavis? Ten jsem brala před těhotenstvím... A byl fajn. Teď mám předepsané toto a bojím se to začít brát...

jituskamou
21. zář 2021

@lucaaaaaaqa ano to přesně mám

lucaaaaaaqa
autor
21. zář 2021

@jituskamou také jsem měla trvalo to měsíc 🙄