Ahoj holky, jsem 14 dni po třetím porodu a cítím, že je něco jinak než u těch předchozích. Stále mám dole v pochvě tlak, jako bych tam měla třeba míček, jakoby ze me mělo něco vypadnout. Souvisí to určitě s povoleným pánevním dnem, snažím se ho lehce cvicit podle doporučení Fyzio, ale mám strach, ze se to samo nezlepší. Mate s tím některá zkušenost? Je ještě brzo nebo už to značí velký problém? 😬 Měla jsem to takhle cely konec těhotenství a myslela jsem, ze po porodu pocítím výraznou úlevu.
Jsem na tom teď stejně. Měla jsem to tak i po druhém porodu. A ano, je ještě brzy. Chce to teď hodně odpočívat, když něco musíš jít dělat, doporučuji zavázat bříško šátkem. Ideálně v leže, kdy jsou všechny orgány, kde mají být. Lehce cvičit dýchání do břicha. Jsou na to videa s návodem. Ale zatím extra nic nestahovat. Zlepší se to. Zlepšilo se mi to prve, byť to stálo spoustu úsilí na fyzioterapii a cvičení doma. Takže se to musí zlepšit i teď, jen prve jsem neodpočívala, tak snad to teď bude snazší, když odpočívám 🙂
@versatilka děkuji za povzbuzení. A mužu se zeptat, když se podíváš tam dolu, taky vidíš, ze je pochva “necim” vyplněna? Určitě nevypadá tak jako před tehotenstvim 😬😬 Asi jsem se tam radši ani neměla dívat…🤦🏻♀️
ano, cítím to na dotek a je to i vidět
Je moc brzy od porodu, vždyť za sebou nemáš ani šestinedělí.