Pokles dělohy po porodu. Máte zkušenost?

23. lis 2024

Ahoj holky, jsem 14 dni po třetím porodu a cítím, že je něco jinak než u těch předchozích. Stále mám dole v pochvě tlak, jako bych tam měla třeba míček, jakoby ze me mělo něco vypadnout. Souvisí to určitě s povoleným pánevním dnem, snažím se ho lehce cvicit podle doporučení Fyzio, ale mám strach, ze se to samo nezlepší. Mate s tím některá zkušenost? Je ještě brzo nebo už to značí velký problém? 😬 Měla jsem to takhle cely konec těhotenství a myslela jsem, ze po porodu pocítím výraznou úlevu.

1pomnenka
23. lis 2024

Je moc brzy od porodu, vždyť za sebou nemáš ani šestinedělí.

versatilka
23. lis 2024

Jsem na tom teď stejně. Měla jsem to tak i po druhém porodu. A ano, je ještě brzy. Chce to teď hodně odpočívat, když něco musíš jít dělat, doporučuji zavázat bříško šátkem. Ideálně v leže, kdy jsou všechny orgány, kde mají být. Lehce cvičit dýchání do břicha. Jsou na to videa s návodem. Ale zatím extra nic nestahovat. Zlepší se to. Zlepšilo se mi to prve, byť to stálo spoustu úsilí na fyzioterapii a cvičení doma. Takže se to musí zlepšit i teď, jen prve jsem neodpočívala, tak snad to teď bude snazší, když odpočívám 🙂

autor
24. lis 2024

@versatilka děkuji za povzbuzení. A mužu se zeptat, když se podíváš tam dolu, taky vidíš, ze je pochva “necim” vyplněna? Určitě nevypadá tak jako před tehotenstvim 😬😬 Asi jsem se tam radši ani neměla dívat…🤦🏻‍♀️

versatilka
30. lis 2024

ano, cítím to na dotek a je to i vidět