Ahoj holky,
prosím o drobnou radu ty, které se v tom dobře orientují protože já už se v tom vážně nevyznám. V lednu jsem vysadila HAK a po 50dnech bez MS šla na gyndu, dali mi vyvolávačku. Za týden se MS dostavila krátce na 3 dny. Dnes jsem zase 54. den cyklu a nic, byla jsem u doktora a dal mi zase vyvolávačku, a k tomu předepsal hormony Provera 5mg ( 20.den cyklu brát 5 dní 1-1-1 ) na 4 měsíce... že by se to mělo srovnat. Jenže když jsem si četla příbalový leták, tak se mi to brát fakt nechce. Už takhle se snažím dávat tělo do kupy ( padající vlasy, horší pleť ) a aby mi to tohle ještě víc rozjelo tak se na to moc netvářím. Otěhotnět momentálně nechci, je mi 26 a jsem po rozchodu s partnerem takže v tuhle chvíli jde těhotenství úplně mimo mě, jde mi jen o to srovnat se a mít zdravý cyklus. Chtěla bych se obrátit spíš na přírodu, koukala jsem na kontryhel, gynex nebo černý jeřáb. Co z toho by mi mohlo pomoci ? Řešily jste některá ? Myslíte, že si nemůžu ublížit když ty hormony prostě nenasadím a nechám tomu čas? Jak dlouhý cyklus maximálně by jste nechaly být bez řešení? Mám strach že to bez doktora nedostanu snad nikdy přirozeně sama... :-/
Děkuji.
PS: pokud máte nějaké zkušenosti s tou Proverou ? Díky 🙂
Gynex určitě pomůže, také stres může způsobovat hormonální výkyvy.
Doporučuji kontryhelový čaj, klidně ze začátku i 3x denně.
Dej tomu čas, zvlášť když nechceš otěhotnět, tak není spěch a hormonama bych to fakt neřešila. Divím se že doktor jo. Já po vysazení dostala MS za tři měsíce (cca 80 dní), byla hrozně slabá, ale byla 🙂 začala jsem pít kontryhel a příští cyklus už byl asi 45 dní. Další už kolem 32. Při téhle relativně normální délce už jsem kontryhel vysadila a začala s tím gynexem. Ten mi pomohl hlavně s ovulací, další cyklus už jsem otěhotněla.
@petuloss Ahoj. Ja jsem tedy nic takoveho neresila. Ale kdyz jsem si cetla dizkuze o gynexu tak tam holky psaly ze jim to srovnalo cyklus.. Tak si zkus o tom neco nacist. Nebo nejaka kura od Vitality.cz. Byt tebou bych to zkusila taky prirodni cestou kdyz nikam nespechas. Jo a jeste, hormonalni joga! Tu me muj fyzio doporucoval hodne, jako ze na tohle by mela taky pomoct..