Doktor me poslal na vysetreni sterility kdyz pul roku nnemam mesicky.Lecim se i se stitnou zlazou.Mel nekdo podobny problem a jak jste to resili?moc dekuji
Také jsem to tak měla. Po vysazení HA, jsem asi půl rok nedostala menstruaci a řešila jsem to s doktorem, který mi udělal stěry a pak ještě nějaké vyšetření krve a a zjistili, že mám snížený nějaký hormon (teda ale už netuším přesně, který to je) a díky tomu nedostávám menstruaci. Nasadil mi Medocriptin (užívá se jak antikoncepce, 21 dní se berou prášky a pak 7 dní pauza a v té se většinou menstruace dostavila). Užívala jsem asi 4 měsíce, pak jsem neplánovaně otěhotněla (a to upozorňuji, že mě doktor strašil tím, že je to běh na dlouhou trať, že neví, jestli vůbec přirozeně počtu, že se ty hormony můžou srovnat až za pár let). Od porodu to budou 2 roky a menstruace se mi krásně srovnala. Mám takové tušení, jestli za všechno nakonec nemůže antikoncepce. Vím jedno, rozhodně už ji nikdy brát nebudu.
Ahoj,ja mam tyhle problemy od sameho zacatku mesicku.nejprv jsem chodila na injekce,zadek jak reseto.pak prestaly fungovat,tak mi nasadil HA.a s tou ok.ale kdyz jsem poznala budouciho manzela a zacli jsme mluvit o miminku,vysadila jsem HA a nedostala nic.jenze z predeslych zkusenosti jsem to nenechala tak dlouho.cekala jsem asi dva cykly a sla jsem k doktodovi.ten zacal zase injekci(stejne jako jako predesly lekar),ale to uz jsem to nedostala ani po inj.,tak mi nasadil myslim ze Duphaston.a tam to fungovalo stopro.opet jsem k nemu sla,ze jsem to opet nedostala(pri druhem cyklu)a uz mi gratuloval,byla jsem v 5.tydnu 🙂.a taky se lecim se zlazou,pres deset let
Pro vysazení jsem nedostala menstruaci rok, doktor řikal, ať to neřešim, že mě nechce dopovat hormonama, že se s tím tělo popere samo. Po roce jsem menstruaci dostala a hned pravidelně.
Ahoj, já měla po vysazení HA něco podobného, sice na tak dlouho, ale s cyklem jsem zápasila hodně... nechtěla jsem to řešit přes doktory a dopovat se opět hormonama, kterých jsem se konečně zbavila, tak jsem zkusila na doporučení holek tady Gynex kapky a ty mě zachránily... využívala jsem 3 balení a další už nebylo potřeba, cyklus se mi srovnal krásně, takže bych ze začátku zkusila tohle a když by náhodou nepomohly, tak až pak bych šla na gyndu pro pomoc.... 😉
Ja jsem brala HA 10 let vkuse bez prestavky.
A taky jsem pul roku nemela nic... Pak dalsi pul rok jsem aspon obcas slabe zaspinila.. Az po roku a pul jsem zacala mit aspon trochu pravidelnou menstruaci, ale stale dlouhe cykly (tak 35-42 dnu). Doktor mi na to rekl, ze mam cekat, ze to trva i 2-3 roky.
Pak jsem zmenila doktora a ten byl vic osveceny a rikal sam, ze tyto problemy jsou caste a ze HA je svinstvo. Dostala jsem Duphaston a ten pomohl.
Uz bych nikdy HA nebrala. Hodne jsem se kvuli tomu natrapila
Ahoj, u mě je to momentálně 5 měsíců od vysazení HA. Po měsíci, kdy se mi menstruace nedostavila, jsem zkusila pít kontryhelový čaj, pak měsíc brát Gynex a nic. Po třech měsících bez MS jsem šla na gyndu, kde mi zjistili nižší hladinu estrogenu a skoro žádnou děložní sliznici. Dr. mi řekla, že mě nechce cpát hormony, ať zkusím dál bylinky a přírodní cestu, ať dáme tělu šanci srovnat se samo. Šla jsem tedy k homeopatovi a už více než měsíc beru homeopatika - stále se nic neděje. Měřím si bazální teplotu, abych věděla, kdyby přišla ovulace. Na kontrolu hormonální hladiny půjdu cca za 2 až 3 měsíce a uvidím jestli homeopatika něco zlepšila nebo ne, podle toho se asi rozhodnu, jestli zvolím hormonální léčbu nebo ne. Nicméně tělo každé ženy má jinou "paměť", někdo se z HA vzpamatuje hned a my ostatní jsme citlivější. Zatím nemám děti, ale své dceři bych nedovolila brát HA!!
Měla by být tak nějak normální váha - ne extrémně hubenost a obezita. A mě pomohl Gynex / tam je kontryhel a další bylinky )
Zacala jsem cvicit hormonalni jogu.Menstruace naskocila a chodi jak hodinky.Ze zacatku jsem cvicila fakt kazdy den,ted tak 3x tydne.
Nazdárek,
já jsem brala 10 HA, 3 měsíce po vysazení nic nepřišlo, tak jsem zašla za doktorem a ten řekl, že to je poměrně běžné, že by to zatím nehrotil, ať tomu dám volný průběh. Musím ještě dodat, že jsem brala prášky aniž by se mi úplně první menstruace dostavila přirozeně, to znamená už to beru od 16ti, kdy jsem nejspíš vůbec neměla dozrálé vaječníky. A prášky prý vaječníky úplně zablokují, takže jsem zas na začátku. Kolegyně mi doporučila indický ájurvédský čaj, který je pěkně hnusný, ale teda ten zabral spolehlivě. Ale je ho potřeba pít pravidelně každý den a vydržet tak tři měsíce. K tomu jsem navštívila čínskou doktorku, která mi doporučila čaj pít dál a předepsala mi na základě vyšetření ještě čínskou směs bylinek a tak to teď kombinuju. Poslední dva měsíce mám menstruaci poprvé po deseti letech opět takovou, jaká by asi přirozeně měla být - přijde mi, že začínám mít všechny příznaky v souvislosti s fází cyklu a je to super pocit. Taky mi řekli, že to může chvíli trvat, než budu fungovat úplně normálně, tak uvidíme... ale už to vypadá nadějně. 🙂
Ja po vysazeni 63 dni nic,tak jsem sla k doktorce a ta mi dala injekci, do 5 dnu se Ms dostavila. Druhy cyklus jsem naklusala k dr driv a zase injekce,cyklus 42 dni. Zacala jsem kapat gynex a pit kontryhel... No a pa 40 dnech poprve MS prisla sama. Ja osobne si nemyslim,ze je dobry to neresit s doktorem,ale tak zalezi na nazoru 🙂
ja som vysadila HAK po 7 rokoch užívania (predtým som nemala menzes ideálny, ale aspoň chodil každý mesiac), teraz je to už rok od vysadenia a telo nie je zrovnané vôbec (dostala som to len 3x pocas toho roka), teraz som uz zase vyse 90. den cyklu a stále nič. Napriek tomu, že som nasadila bylinky (kontryhel, drmek, Fyrosan H na hormonalnu rovnovahu od Jukla, caj na nepravidelnu menstruciu, 3 mesiace som skúšala aj Inofolic, ci mi nerozbehne ovulaciu) plus 4. mesiac cvicim hormonalnu jogu, nepomaha zatial nic. Inak som fyziologicky ok, utz mi robili 2x, akurat ovulacia a celkovy cyklus nefunguje, k hormonalnemu profilu sme sa nedostali, takze neviem ako na tom presne som, pretoze mam prist 3. DC na odber krvi a kedze menzes nikde, nejdem ani na ten odber :D buduci mesiac som objednana takisto na homeopatiu, takze dufam, ze tam ziskam zase novy pohlad na vec a mozno aj pomoc, pretoze doteraz som si bylinky ordinovala len tak sama naslepo na zaklade vyskumu na nete 🙂 plus som zacala s klasickou aštanga jogou, to ma snad tiez zrovna fyzicky a najma psychicky, uz ma to zacina stvat, ze rok po vysadeni nefunguje NIC ako by malo ani ziadne naznaky...takze za mna: HAK uz nechcem NIKDY V ZIVOTE vidiet!!!!
Holky a kdyz sem po vysateni HA mela 3 mesice mesicky pravidelne a ted 4 mesic nic, myslite ze to je taky ovlivnene tou HA??
holky ja mam to same, brala jsem ha od cervence, posledni jsem dobrala 14. ledna. 3 .ledna posledni MS, bricho me cele dva mesice boli, jako kdybych to mela dostat, ale nic se nedeje, nekolikrat jsem si delala test a byl negativni. takze otehotnet asi stejne nemuzu
Brala jsem HA od 16ti 9 let v kuse. MS nebyla rok a půl, když nepočítám těch pár uměle vyhnaných injekcema. Teď mám dlouhé cykly a bez ovulace už to budou 4 roky a řeším to v CAR. HA už nikdy.
Já jsem vysadila 28.2., dostala jsem ms po vysazení a pak 66 dnů nic. V květnu mi teda píchli agolutin, po něm slabé špinění. HA jsem brala 7 let. Nasadili mi duphaston, podle ovu testů jsem ovulaci neměla od února ani jednou, bazální teplota jako na houpačce. Zkusila jsem tedy před 2 měsíci nasadit byliny a zřejmě díky nim vypadá můj dnes dělaný ovulační test takto 🙂 chvála bohu za byliny a hodně štěstí všem.
Zkus vysadit lepek. Někdy to pomůže.