Po vysazení Azalie nepřišla menstruace. Poradíte, čím to?

kamca050
5. říj 2020

Ahoj, jsem 3 měsíce po porodu. Po sestinedeli jsem začala brát Azalii, asi po 10 dnech braní jsem dostala menstruaci, která trvala cca 8 dní, pak byl 2 týdny klid a pak jsem další 2 týdny spinila, už jsem na to neměla nervy, tak jsem Azalii brát přestala protoze krome spineni mě i dost bolela hlava i bricho. Asi po 3 dnech co jsem ji přestala brát spineni prestalo, ale do teď jsem nedostala další menstruaci, která měla přijít 25.9.,. Vím že někdo při Azalii nemenstruuje vůbec a někdo to dostává normálně, tak jsem myslela že když i přes brání přišla 1. ms tak druhá přijde normálně cca po tom měsíci a ono nic. Myslíte že to můžu mít ještě nějaký rozhozeny nebo se mi to mohlo rozhodit právě tím jak jsem po platicku a něco ji přestala brat? Já jsem se i začala bát abych nebyla znovu tehotna, ale zase si říkám že s přítelem jsme si dávali ze začátku brani Azalie ještě asi 8 dní pozor a opravdu jsem jí brala tak jak jsem mela a i po vysazeni si davame pozor. Test jsem si nedělala, nějak nemám odvadu, nevím co bych dělala kdyby tam byly 2 čárky. Tak nějak doufám že mi někdo napíše že je to normální á že se mu to taky stalo.

mzacikova
5. říj 2020

Tuto antikoncepci neznám, ale nikdo nemůže po tělu tak brzy po porodu chtít normální cyklus, ještě při chvilkovém braní dalších hormonů (i to vysazení tak rychle nemusí dělat dobře). Tělo není stroj a může trvat, než se dá MS do kupy. Já ji dostala až 17m po porodu po kojení - 2x během jednoho měsíce, pak 3 měsíce nic a potom už chodila pravidelně.

theuska29
6. říj 2020

@kamca050 Tělo se po porodu dává dohromady ještě několik měsíců. Některá nedostane menstruaci více jak rok, jiná krvácí klidně měsíc v kuse nebo se to neustále vrací. Také je to ovlivněné tím, jestli kojíte.
A antikoncepce je pouze 99% ochrana, takže se dá otěhotnět i přes ní. Možnost otěhotnění tedy je. Ale informace ohledně menstruace, nastávajícím věcem po porodu vám měl říci gynekolog.

kamca050
autor
8. říj 2020

@theuska29 Tak dnes jsem byla na kontrole u gynekolozky a když jsem ji řekla že mám zpozdeni skoro 3 týdny tak se tedy moc netvarila a rikala že by zatím stejně na ultrazvuku nic nevidela takže pockame😀 napsala mi už normální antikoncepci a když to pak při pauze nedostanu tak mám přijít. Takže vlastně místo toho aby mě uklidnila a řekla že po porodu a po brání Azalie je to docela normální že je menstruace takhle rozhazena, tak mě akorát tak vydesila😀😀