Po týdnu od porodu přestaly očistky. Někdo stejně?

gaaaby
26. led 2023

Ahojky holky nema / nemela nektera z vas stejny problem??
Jsem tyden po porodu a uz 4. den se mi hooodne zredukovali ocistky. Spis na takovy obcasny zakrvaceni ale apson neco… uz 2. den muzu byt bez vlozky..
prijde mi to dost zvlastni.
V noci mam kazdy den zimnici jak blazen a dnes se teda necitim ani uplne fit…
Co se tyce zavinovani delohy tak problem s bolesti - i u kojeni jsem mela taky pouze prvni 3-4 dny
Ted uz vubec.
Jsem objednana na pristi tyden ke svemu gynekologovi na kontrolu, ale chtela jsem se zeptat jestli nemel nekdo stejny obtize…?
Z minuleho porodu jsem si odnesla po 8 tydnech revozi delohy kvuli tomu ze mi tam zustal kousicek placenty ale to jsem mela opacny problem ( krvaceni po celou dobu)
Po tomto porodu mi byl delan i utz aby se neopakovala nutna revize a zdalo se byt vse ok, tak vszne nevim v cem by mohl byt problem..

krisstina93
26. led 2023

Jestli se ti cokoliv nezdá, jed do porodnice, kde jsi rodila, musí te vyšetřit. Jinak ja u prvního porodu krvacela 2 měsíce, u druhého tak 2 týdny, u třetího par dni. Zavinovani dělohy sem cítila tak 3 dny, pak už ne.

jako_mala_holka
26. led 2023

Já krvácela poprvé dva měsíce, teď podruhé mi bude končit šestinedělí v pondělí a furt cosi je... Zavinovani si nějak neuvědomuju, to mě bolelo jen nějak pár dní snad, ještě v porodnici... Ale pokud máš nějaké pochybnosti, tak se nech určitě zkontrolovat

jako_mala_holka
26. led 2023

Jinak zimnici jsem měla teď taky pár dní, ale jsem nemocná, řádí teď spousta viróz, tak jestli jsi něco nechytla třeba

angelyn
26. led 2023

@gaaaby ono se to ti taky ta děloha mohla zavinout rychleji a něco uvnitř zůstalo...to jsem měla i já ted po 3.porodu, rychle zavinutí a mírne ocistky. Zůstala mi v břiše tekutina cca 19mm. U nás dělají kontrolní utz v den propuštění, tak si mě tam nechali o den déle a udělali revizi. Nic hrozného. Pokud je ti mdlo a necítíš se dobře, zkusila bych tuto noc dát paralen. Jestli nepomůže, sjet si do porodnice, kam při šestinedělí spadas. Určitě na tebe kouknou 😉

gaaaby
autor
26. led 2023

Holky porodnici mam hodinu proto jsem volala svemu gynekologovi… mam termin na pristi tyden
Rikal ze je jeste docela brzo soudit. Urcote me vysetri ackoliv nevim teda jestli tj akutni nemela jsem ten pocit.
Pokud na me neco skocilo tak jedine v porodnici.. od te doby jsem doma pouze s detma a manzelem..

V porodnici jsem dostala nejake 3 “infuze” na zavinuti delohy.. mela jsem vetsi miminko tak rikali ze to pomuze..
utz mi delali hned po porodu, pri propousteni ho nedelaji..

nazka
26. led 2023

@gaaaby a neměla jsi císaře?

malinkata
26. led 2023

Já měla tedy očisty déle než 6 nedělí, ale zavinovani dělohy új. Rodila jsem počtvrté, ale teď to tedy bolelo a bylo znát. U předchozích porodů vůbec.

gaaaby
autor
26. led 2023

@nazka nene mela jsem klasicky vaginalni porod…

nazka
26. led 2023

@gaaaby aha ja to právě měla stejně, jenže cs a řekli mi, že u císaře to někdo vyčistí velmi dobře. Každopádně jsem šla pro jistotu na sono. A pak se po týdnu ještě něco spustilo.

gaaaby
autor
26. led 2023

@nazka no ja porad cekam a dpufam ze me se taky spusti .. ale tezko rict, ted to teda vazne nevypada ani trosku..
spis sibteda ted rikam zda je v poradku cekat do stredy..
pripadne pondeli, ze bych zavolala na gynekologii aby me vzali drive..
bolesti bricha nemam
Teploty taky ne.. ale to jsem nemela ani v pripade ponechaneho kousku placenty…

shirilka
26. led 2023

@gaaaby Mi očistky u obou porodů odcházely jen prvních pár dní, pak jsem tak max tři týdny lehce špinila a výjimečně ještě vypadl větší kousek co vypadal jak nějaká sraženina.

nazka
26. led 2023

@gaaaby svagrova měla kus placenty celé šestinedělí a žádný zánět ji to nezpůsobilo.. Takže myslím, že by se nic stát nemělo. Na druhou stranu, by tě gyndař měl vzít dřív. Mně vzal hned druhý den tehdy. Držím palce

martulka88
26. led 2023

@gaaaby Po prvním porodu jsem měla očistky jen pár dnů a po zbytek 2-3týdnů jen špinění, zavinování dělohy jsem nějak nezaregistrovala (rodila jsem vyvolávaně a nakonec jsem šla na sál, kvůli přirostlé placentě).
U druhého porodu, přesně po roce od prvního jsem měla plánovanou sekci. Očistky asi taky nějak pár dnů a 2týdny dočišťování a zavinování jsem opět necítila. Dodnes (synovi bude rok) mám zbytek přirostlé placenty (při císaři jsem ztratila hodně krve a doktor nechtěl riskovat), takže to hlídají. Naštěstí nekrvácím víc než obvykle. Jinak bych musela na sál.

michelle_01
26. led 2023

Me ocistky odchazely neco pres tyden, dalsi tyden jsem jen spinila. Do trech tydnu od porodu jsem mela klid. Mela jsem klasicky porod. Zavinovani jsem necitila. Byla jsem z toho prekvapena, ale nikde jsem to neresila.

vikysek0987
26. led 2023

Po prvním porodu jsem očistky neměla vůbec,krvácela jsem prvních pár dní,pak pár dní špinění a dál nic....
U druhého očistky pár dní,slabé krvácení asi dva týdny a další týden špinění....
Vše v pořádku v obou případech....

kyti75
26. led 2023

@gaaaby Já to měla taky, před 9lety. Pak jsem zvedla koš s prádlem a jak jsem to měla v břiše nahromaděné, málem jsem cestou zpět do nemocnice vykrvácela. Šly ze mě obrovské kusy, kyretáž nepomohla, tak později na zákrok a až pak to přestalo. Něco ve mně zůstalo. Snad to u tebe bude v pořádku.

leymea
26. led 2023

U prvniho jsem mela ocistky a nasledne spineni vic jak 6 tydnu. Zavinovani delohy jsem necitila. Po druhem porodu jsem hned mela slabe ocistky a nasledne spineni. Trvalo to mozna ten tyden (nepamatuju presne, mozna trosku dyl) Bylo to zvlastni, hlavne kdyz jsem si vzpomnela na to jake to bylo po prvnim porodu. Nechapala jsem. I MS byla horsi nez tohle 😀 ale zavinovani delohy jsem tentokrat citila, a dost (pri kojeni jsem trpela). Trvalo to tak 3 dny.

gaaaby
autor
26. led 2023

@leymea tak to se zda byt stejne jako to me… no tak uvidime co dr v pristim tydnu.. kdyz by se neco zmenilo ( teplota, bolest bricha ) tak vyrazim do porodnice.

gaaaby
autor
26. led 2023

@kyti75 tak to je priserny scenar.. ja porad spoleham na to ze kdyz mw hned po porodu kontrolovali utz tak snad by videli kdyz by tam neco zustalo… ale dokud mi to asi nekdo nepotvrdi tak nebudu v klidu.. snad se komolikacim ktere potkali tebe vyhnu a kyretaz ani nic podobneho nebude n programu dne. Ale teda brrrr az me z toho prejel mraz po zadech!! To muselo byt strasny ta cesta do nemocnice…

ladyhacek
27. led 2023

Prvního syna jsem měla očista max 14 dní, týden to bylo jen špinění.
Po šestinedělí jsem dostala klasickou menstruaci.
Jak spí miminko? Nejsi unavená? Zimnice může být i z únavy.
Jak tu padlo kdyby se něco nezdálo, stav se zhoršoval tak nemocnice

leymea
27. led 2023

@gaaaby ja to nijak neresila, to me spis trapilo po prvnim porodu, ze spinim vic jak 6 nedel. Ale zimnici jsem nemela, citila jsem se normalne, nic mi nebylo. Takze me ani nenapadlo to resit. Uvidis, ale pokud by jsi se fakt necitila nebo byl nejaky problem tak radeji vyraz. Snad to bude dobry 🍀 🙂