Po porodu podrážděné pysky. Co na to?

13. zář 2023

Ahoj holky, jsem 2 týdny po porodu.. omlouvám se za anonym, ale je to pro mě dost citlivé téma🙈
Když se podívám dolů, tak stale tam mám díru jako vrata.. kdy se to vrátí do normálu? Plus mám problém, že pysky mám suché a takové vrásčité a svědí to.. nemáte nějaké doporučení co na to? Nějakou mastičku? Předem děkuji 🙏🏻

lencaa11
13. zář 2023

Jste v 6 neděli tělo a děloha zažily docela náročné období dej te tělu čas muze to trvat i rok to ostatní řešit s lékařem poradí co na to

merope
13. zář 2023

Na ty pysky by mohla zabrat nějaká mastička či co, já měla podobné problémy po antibioticích (vymlácená mikroflóra v pochvě), jen jsem to teda pak už nějak neřešila (léto a podobně), tak dál nepomůžu. Ale určitě bych počkala minimálně šestineděli, teď se vše ještě srovnává, děloha se stahuje.

1pomnenka
13. zář 2023

Možná kalciová mast, ale počkala bych, až to bude 6 týdnů po porodu. Teď bych to neřešila.

ada22
13. zář 2023

Ty pysky bych se zeptala Dr nebo v porodnici třeba bude stačit nějaká mastička na zklidnění. Určitě nosit poporodní vložky ideálně síťované kalhotky. Jinak ostatní se za chvilku srovná. Dva týdny jsou krátká doba. Pak můžeš zařadit cviky na pánevní dno.

majda2023
19. zář 2023

Ahojky, já mám doma 6 měsíční miminko a měla jsem to podobně jako to máš teď ty. Srovnalo se to až časem. Cca kolem 4 měsíců po porodu....nemusíš se bát. V porodnici mě na tu suchost a svědění připravovali ( prý některým ženám se to stává, důvodu je hodně a nejčastějším je prý vložka a nebo voda, tím že se teď pořád tam dole myje ) Já jsem ani mastičku nezkoušela, protože u mě to byla zbytečnost, prakticky celé šestinedělí jsem curala do vany (roztrhla jsem si curaci trubici) a po každém kojením jsem musela taky do vany, abych neprotekla, takže mastička by mi moc nepomohla