PMS. Co se s tím dá dělat?

28. pro 2021

Prosim, kdo poradi. Trapi me hodne silne PMS, jako ze jsem mega protivna. Porad dobry dobry, a pak jako kdyz mi z hodiny na hodinu prepne a vsechno mi zacne vadit, manzel je uplne prisernej, prace je priserna a cely muj zivot je na 💩. Do toho se mi nechce vubec nic delat, nejradsi bych sedela na posteli a brecela. Kazdy mesic se s manzelem strasne pohadame, nekolikrat jsme si rekli, ze se radsi rozvedeme a pak, blik, me zas prepne a vse je v pohode. Uz jsem se takhle rozhadala i a moji mamou i se segrou... Co se s tim da delat? Bojim se, ze se se mnou manzel opravdu rozvede

lv
28. pro 2021

Mě se s věkem PMS zhoršuje, pár dní před jsem na zabití. Zkus bylinky na cyklus, na zklidnění, snaž se být sama - taková procházka venku dělá divy. Varuj muže, že se to blíží. Breč, spi, zuř nejlip o samotě.

amazonkajanik
28. pro 2021

Jak padlo, bylinky. Zkus třeba na začátek pupalku dvouletou, ta dokonce zmírňuje menstruační bolesti, upravuje cyklus. A pak do zdravé výživy, kde jsou prodavačky fakt zkušené a poradí ty správné byliny...

novacek21
28. pro 2021

Mrkni na hormonální jógu, mě pomohla a přidala jsem k tomu vynechání kofeinu. Obecně pomáhá i nějaké cvičení a zdravější strava. Některému muži by pomohlo sdílet menstruační kalendář, že by třeba věděl, kdy to přijde... Ale u nás to nefungovalo.😅

autor
28. pro 2021

@novacek21 u nas to taky nefunguje 🙈 vi kdy to prijde, vi ze budu protivna a stejne je hadka 😒 vcera jsme se zase malem rozvadeli 😭😭😭

madbetka
28. pro 2021

Moc ráda bych ti poradila, ale s dovolením se tu spíš sama upíchnu pro radu. Moc ti rozumím, mám to stejně, v podstatě podle toho dokážu rozpoznat moment ovulace. Jakmile proběhne, v tu ránu se vystřídají hormony a já jsem úplně nesnesitelná. Upozornit manžela dopředu nepomáhá, on to ví, asi se i snaží, ale mně pak vadí i to, že vůbec dýchá... Asi už se naučil si to nebrat osobně a vydržet, protože ví, že zase bude líp. První den MS jak když mávne proutkem, jsem úplně v pohodě, veselá, milá, přítulná.
Snažím se mu to maximálně nahrazovat v období, když jsem v pohodě. A když nejsem, tak se snažím spíš stáhnout do sebe. Což šlo dřív, ale ne se třemi malými dětmi 😀 Snažím se s tím nějak pracovat, jde to podle toho, jak moc jsem unavená a ve stresu.
Pokud někdo zná něco, co aspoň trochu pomůže, budu vděčná 🙏🙂

nikoulinka
28. pro 2021

A nebereš třeba HA? Vyměnila jsem troje prášky, než mi ty jedny sedly. Do té doby jsem na tom byla jak ty. Protivná, všechno a všichni na ho*no, nechtěla jsem ani nikoho vidět a byla jsem abnormálně zdechla.

autor
28. pro 2021

@nikoulinka neberu HA uz roky. Mam nehormonalni telisko. Cim jsem starsi tim je to horsi 😒

lilian2111
28. pro 2021

No jéje. U nás pravidelně každý měsíc hotová Itálie. Udělali jsme to úplně jednoduše. Máme kalendář na lednici a týden před ms mám vždy červeně vyznačený, manžel ví, co čekat a když se schyluje k hádce, tak sw prostě sebere a někam jde 🤣 buď sám, nebo někam s dětmi. Já se mezitím hodím do klidu a když přijde už jsem ok 😀. Trvalo nám si to nějak nastavit, ale jde to a funguje to dobře. Museli jsme s tím něco dělat, byli jsme schopný se pozabíjet - a přitom máme super manželství, ale pms je peklo 😁

crejzy
7. bře 2023

Jak jsi to nakonec vyřešila? Já mám to co popisuješ a k tomu ještě přestanu spát. Proste v noci nejsem schopna usnout, klidně spím jen 3-4h/noc cely týden v kuse. Přijde ms a druhy den už spím zas jak normální člověk ( mám spanek ráda). Je to peklo a predstava že takhle budu žít dlasich 15-20let je nepřijatelná. Půjdu si k doktorce pro leky na spaní a gyndar nabízí hormonální telisko 🤷‍♀️

autor
7. bře 2023

@crejzy joo, presne, spat taky nemuzu 🙈🙈 me nakonec pomohl horcik. Magne B6 forte dlouhodobe a medunkovy caj. Nebo nevim jestli je to tim, ale od ty doby, co ho beru, tak jsem pry jak vymenena, rika manzel 🤣 je fakt, ze ja sama na sobe citim, ze jsem vic v pohode, tolik veci me nevytoci, takze nervu na manzela, tim padem je vic spokojeny on a je na me prijemnejsi a casteji spolu spime, coz je fajn zas pro me 🤣🙈 takze takovy zacarovany kruh. Jinak zadna zmena, porad nehormonalni telisko...