PMS a psychika. Poradíte, prosím?

areh
21. srp 2019

Holky, prosím o radu. Po porodu mám psychiku jak na houpačce. Souvisí to hodně s MS. Nikdy jsem nic takového nezažila. Upřímně můžu říct, že jsem se kvůli tomu málem rozešla i s manželem. Prostě nechápal, co se se mnou děje. Byla jsem pořád naštvaná a on si to vztahoval na sebe (ale mě se nezeptal). Do toho se přidaly další věci. Až po tom, co jsme si pořádně promluvili jsem si začala uvědomovat, že je to PMS. Ale teď nevím, co s tím. Vždycky to v sobě dusím a někdy v posteli brečím. (jen to píšu, přijdu si jak blb :-/) Pomohlo vám na to něco. Ráda bych přestala brát HA, protože je to jeden z vedlejších účinků, ale pořád nevím jakou zvolit jinou antikoncepci. Pomohlo někomu vysazení? Jen doplním, že před těhotenstvím jsem taky HA brala a žádný PMS jsem neměla. Tak nevím... ☹

zuzanka26
21. srp 2019

Ahoj, PMS je bohužel něco, co mám jednou měsíčně taky. Prostě asi cca 5 dní před menstruací jsem lítostivá, většinou si nějaký důvod k pláči najdu, nebo jsem naštvaná, odnese to většinou manžel. Nic si z toho nedělej, myslím, že existují nějaké čaje nebo bylinné přípravky na zklidnění těchto projevů, ale prostě hodně žen s tím bojuje. Dokonce mi kamarád říkal, že je jeho žena úplně agresivní, když to má.
Je dobré o tom vědět a přizpůsobit tomu trochu - pokud to jde- program.
Držím palce, ať to dobře zvládáš.

aselluska
21. srp 2019

To je snad naše prokletí, chudáci muži ... Mě docela pomohla kyselina listová. Jsem pořád vysmátá a PMS se mi rozhodně zmírnil, už jsem naštvaná jen 2 dny v měsíci 😀

areh
autor
21. srp 2019

@zuzanka26 tyjo, čaje mě nenapadly a to jsem n ně kdysi v obchodě koukala, ale ještě jsem nic neřešila. Vyzkouším 🙂
@aselluska to můžu taky vyzkoušet, abych řekla pravdu jsem z toho zoufalá. Dřív jsem nic takovýho neřešila a teď než jsem si to spojila, tak to trvalo strašně dlouho 😢

balogis
21. srp 2019

@areh TRX,fitbox, Tabata , trochu sebezapření , komunikace a tolerance.to funguje u nás

widowblack
21. srp 2019

Zmenit HA , zkusit tělísko ( prec jen to je jen tam kde ma to být ...) a neovlivnuje to celé tělo - mě to pomohlo . A jak ti bylo raděno tak i sport 😉 vybijes negativni emoce

areh
autor
21. srp 2019

@balogis sportovala jsem před těhotenstvím, teď se mi na to nedaří navázat a chybí mi to. Když jednou za čas někam výběhu, cítím se úplně jinak. Ale pravidelně se mi to nějak nedaří...
@widowblack tělísko teď nechci. Časem je v plánu druhý dítko.

balogis
21. srp 2019

@areh chce to hned pravidelnost,pondělí fitbox či Tabata ,úterý TRX,čtvrtek pohoda fitko..mám dvě děti třetí na cestě a dá se,ale chce to zorganizovat a pomalu to půjde

widowblack
21. srp 2019

@areh já ho měla na 3 roky a vytahla ho po 2 s tim ze na tri sem si dala ze mozna casem bude dite .... a vytahla semhi a hned sem otehotnila 😉

areh
autor
21. srp 2019

@balogis já k dítěti ještě studuju a mám brigádu, takže toho času je pomálu. Ale jak jsem psala. Sport mi chybí, takže to musím nějak přeorgannizovat.
@widowblack Já vím, že jde vyndat dříve, ale myslím, že tak do roka se chceme začít snažit, tak to nemá cenu (nesnáším tohle plánování :D)

balogis
22. srp 2019

@areh jo chce to opravdu hodně organizace když toho je tolik 😊 chápu že k dítěti , studiu a brigádě to nebude jednoduché ale půjde to 😉

jannym
22. srp 2019

U me se stavy zlepsily po vysazeni antikoncepce, sice tyden pred uz manzel bezpecne pozna ze se blizi, jelikoz jsem vic podrazdena ale je mi lip fyzicky driv me strasne bolela prsa, mela jsem tyden do predu podrazdeny zaludek nebo spis zazivani celkove, hodne jsem otykala