Holky,prosím,nemáte některa zkušenost s plicnimi chlamydiemi u dospělého?
On toho tenkrát měl víc. Takže těžko říct, ale já je prý taky prodělala, ale nějak lehce. Max kašel, horecks
Ja mela porad zvysene teploty a kasel, az pak na to prisli, tak jsem brala tri mesice nejaky antibiotika, ale ne v tahu, s nejakou pauzou, presne uz si to nepamatuju.
Měla jsem - bez příznaků. Atb jsem odmítla, tělo se s nima naštěstí vypořádalo samo.
@barulina @zanri @78marcela @kajalka No ja už od října trpím na různé zdravotní problémy (buseni srdce,bolest na hrudi, točení hlavy, brnění končetin, hrozna bolest zad,špatne se mi dýchá).Byla jsem na všech moznych vyšetření, ale v celku na nic nepřišli ☹.Výsledky testů na chlamydie IGG a IGA pozitivní a IGM negativní.,dělán WB a vysledek, že negativní. Jsem už z toho dost zoufala,je mi hrozne a jsem pry zdrava ☹.
@eeen v tech zkratkach se nevyznam a ani si to nepamatuju. Mela jsem to pred sesti lety. Ale taky jsem byla zoufala, proc se mi to porad vraci, ty teploty ,toceni hlavy, malatnost, bala jsem se, ze mam nejakou hnusnou nemoc..pak jsem se slozila uplne, znicehonic behem dvou hodin jsem mela ctyricitky horecky, skoncila jsem v nemocnici, kde mi delali celkove vysetreni a nasli toto.
Ahoj, tohle, co píšeš, je téměř dokonalý obraz panické úzkostné poruchy ..... (buseni srdce,bolest na hrudi, točení hlavy, brnění končetin, hrozna bolest zad,špatne se mi dýchá).Byla jsem na všech moznych vyšetření, ale v celku na nic nepřišli )
U lékaře se nic nenajde, přesto to trvá a čím víc se toho bojíš, tím spíš se to objevuje.
Mrkni na netu, je toho o tom spoustu, je to trápení, ale má to řešení. Držím palce.
@berenika39 byla jsem i na psychologickem vyšetření a i tam mi bylo řečeno, že jsem psychicky v pořádku...že zadnyma uzkostma netrpim... Ty chlamydie jsem někdy mít musela, když jsou pozitivní IGg a IGA.A našli mi degerativni změny na hrudni páteři.
Byla jsem na ně léčena asi 3roky zpět.....U mě se to projevovalo, že jsem začala mít častější záněty horních a dolních cest dýchacích. Rok jsem přecházela různé nemoci až to dopadlo tak, že si to sedlo na nohy. Objevily se mi fialové lymfy, které se postupně naplnili tekutinou a pak rády praskaly....natekly mě nehorázně nohy a nic na to nepomohlo. Ze začátku nevěděli co mi je ve špitále...nakonec pozitivní chlamydie. Tam mě dopovaly antibiotiky a různými kapačkami. Nakonec jsem odcházela s 5léky a 7vitamíny dom.
@lenysek1988 nejhorší je, že u každého jsou jiné projevy...
Ja mela-zpusobilo to zapal plic-horecky nad 39, obrovska unava a prakticky nonstop spavost. Poslech bez nalezu-az rtg potvrdilo velky zapal a rozbor krve a hlenu v nemocnici.
@eeen v té době přítel již manžel, mi hned hledal informace o tom a taky se moc nedopátral....byla jsem ráda, že si to sedlo do noh než do průdušek atd. Antibiotika a kortikoidy mi pomohly dost. Byla jsem na těch správných 3měsíce...asi 10dní jsem měla slabé antibiotika. Snažili se léčit,ale nevěděli co. Přeju brzké uzdravení
@anniesfibis já byla v tom říjnu na rtg a nic tam nebylo,dokonce jsem byla ba ct hrudníku a taky nic krom ty páteře...
@lenysek1988 děkuju, už je to opravdu vyčerpávající ☹
Já je prý někdy prodělala (nevím o tom), ale mám v těle nějaké zbytky, kvůli kterým mě vyloučili z dárcovství krve. Přišli ma na to kvůli tomu, že jsem se snažila zjistit, co mám s kyčlema - bolí, hlavně při změnách počasí a když je pršavo... Na rentgenu mi jeden dotor řekl, že tam mám sklerózu a blbě posazený, další nic takovýho neviděl a znovu rentgen, nic... takže na infekční, jestli to není borelióza a zjistili mi právě tyhle potvory. Tam mi řekli, že to tyhle projevy mít může, na ortopedii, že ne... a pak už jsem doktory vzdala 😖
Brácha mel