Je mi 27.let, mám za sebou před 3.lety akutní císařský řez, který naštěstí dopadl dobře pro mé dítě, mám krásného zdravého chlapečka. Za dva roky poté laparoskopie a odstranění ložiska endometriózy, za rok poté hysteroskopie a chirurgicky vyříznutí z podkoží nad císařským řezem větší ložisko endometriózy. Následně rok snažení o otěhotnení - marně! V lednu 2016 poprvé do IVF centra, odebrány vajíčka, oplodněno 5. krásných embryek a zamraženy, protože mi nerostla sliznice. V březnu 2016 mi bylo sděleno, že mi embryo nemůžou do dělhy vložit, protože moje stěna je strašně slabá a těhotenství by neudržela - 3mm děložní stěna. Navíc v děloze veliký útvar "kapsa", kde se hromadí krev a špína, proto také nerostla sliznice a moje menstruace bylo jen špinění. Bylo mi sděleno, že musím na operaci - plastiku dělohy, kde mi otevřou břicho, ani nevím, jestli v místě, kde mám řez nebo nad tím, a vevnitř mě pořádně sešijou a vyčistí. Po této operaci 1.-1 a půl roku klid a nepokoušet se těhotnět. Potom se uvidí, jestli stěna je lepší a srostla a budeme moci jít do kryoembryotransferu nebo už nebudu moci nikdy mít druhé dítě. Vše záleží na tom, jak mi děložní stěna sroste! Chci si popovídat s někým, kdo má či měl podobný problém jako já a navzájem se podpořit...
Dekuji moc a ty druhe neplanujes? Jak stare mas ditko? 🙂
já už mám dvě, o to víc Ti držím palce! Dceru mám císařem pro konec pánevní (i špatná poloha pro přirozený porod), té je 2,5r, a pak máme chlapečka 9m, toho jsem po 21 měsících od CS porodila přirozeně. S císařem jsem se srovnávala hooodně dlouho a je to jizva nejen na těle ale i na duši, ale zase mám trvalou památku na porod dcery... Ale doktoři umí zázraky, snad i v Tvém případě zázraky zafungují!
Tak to mas krasne. Dve deti jsou idealni a mas je pekne po sobe, take jsem to tak chtela, ale bohuzel. No hlavne, aby se nam druhe podarilo, ted uz nehraje roli, jestli bude o nejaky ten rok starsi jak muj prvni. 🙂 Dekuji moc za podporu, bude to jeste dlouha cesta, ale verim, ze uspesna. 5.embryek na me pocka. 🙂
@lenejewel89 ahojky teď jsem 10 měsíců po druhé sekci. První pro konec panevni a teď druhý pro velké bolesti v jizve. Taky jsem byla na vyriznuti ložiska endometriozy v jizve po první sekci ale otěhotnět nám šlo hned jak jsme se rozhodli. Bylo to cca 2 roky po zákroku. Teď při kontrole po sestinedeli mi dr zjistila neuzavreni jizvy ve větším rozsahu. byla jsem poslana k Apolinari a teď 30 tého jdu na utz. Tak jsem zvědavá jak dopadnu. Je mi 36 a chtěla bych ještě jedno miminko když přítel změní názor ☺
jsem jen po jednom CS, takže zkušenost nemám, ale MOC držím palce!!!...