dobry den prosim poradi mi nekdo mame doma chlapečka 4 roky a když začne plakat tak nejde vubec utešit ,spošteč plakani je uplne všecno unava ,pad, nebo se na neho jen nekdo podiva a začne třeba hned plakat neni to každy den ale jak začne tak to je tak na dobrou hodinku plače a nejde uklidnit je uplne mimo dekuji
to si nemyslim že to bude v komunikaci !!!!!!
@vecir Pláč je pro dítě základní komunikační prostředek. Pokud to není reakce na bolest, ale opakuje se na různé podněty a je nepřiměřeně dlouhá, je to naučená reakce, která patrně svědčí o bezradnosti, jak jinak sdělit své emoce nebo potřeby. Co všechno děláš, abys ho uklidnila, když k záchvatu pláče dojde?
@vecir mame doma stejny problem. Syn. 4 roky. Komunikaci jsem dospela jen k tomu ze mi rekne nejaky nauceny duvod jako treba boli me hlavicka a tim je vyreseny. Resime to uz pres rok. Byla jsem u psychologa. Zkouseli jsmenbachovky. Nic nepomohlo. Takze nepomuzu radou. Snad jen sdilenim problemu 🙂 preju pevne nervy ptz vim ze jsou treba 🙂
@vecir chapu dobre, ze ty sama nevis, kdy plac prijde? Ze je spoustecem vsechno mozne? Doporucuji se zamyslet nad spousteci a pak se synem pomalinku probirat jednotlive situace a domlouvat se s nim nad zmenou jeho chovani, ze neni potreba hned brecet, ale rict ti, ze by se treba rad napil...apod.
Tak to je jasny, jsou nauceny, ze knournou a vy pribehnete, pokud vidite, ze se nemel o co prastit, ze mu nikdo nic neudelal, tak mu reknete at nebreci a dal to ignorujte. Delate z nich rozmazlence, dalsi mamanky. Vyrostou z nich akorat neschopny chlapi. Hlavne, ze jste mu dali kapicky a byli u psychologa :D
@makronka222 dik za rady ;)
@vecir Chyba bude asi obecně v komunikaci s dítětem? Ve 4 letech by měl být schopen říct, co mu vadí / bolí apod. A je třeba to s ním vyřešit.