Piha v intimních partiích

vaseli16
18. bře 2019

Ahoj,mam takovy trochu pro me zinantni problem.Mam pihu na velkem stydkem pysku.Cele roky byla plocha a nedavno jsem si vsimla.ze uz tomu tak neni a je vystoupla.Nevim s kym a jestli to resit?Neboli,nesvedi,nepali...neni zacervenala.Dekuji za jakekoli pouceni ci radu.

gruyerre
18. bře 2019

@vaseli16 S tím bys měla jít na dermatologii, určitě jdi, když pozoruješ změnu.

marketa1218
18. bře 2019

@vaseli16 Raději to nenechávej i přesto, že je to intimní věc. Pokud půjdeš třeba teď někdy na gyndu, tak se svěř a doktor tě určitě odešle na správné místo. Třeba to vůbec nic neznamená, ale ať máš jistotu.

vaseli16
autor
18. bře 2019

@gruyerre
@marketa1218 dekuji holky,takze na gyndu a ten me posle dal.ikdyz zapomnela jsem zminit ze jsem ve 4.mesici tak to asi bude hlidat a pak pripadne odstraneni po porodu ze?

marketa1218
18. bře 2019

@vaseli16 Viděla bych to tak no, já bych začala na gyndě, mému doktorovi řeknu hodně věcí, takže bych se zmínila tam. Držím palce, ať je to jenom prostě změna a nic víc k tomu. Taky jsem ve 4.měsíci 🙂

vaseli16
autor
18. bře 2019

@marketa1218 dekuji 😊😉 ja si myslim ze jsme spolu v zarijovkach no 🙂

eldrag
18. bře 2019

jestli si těhotna tak je to s nejvetsi pravdepodobnosti zpusobeno hormony, normalne jdi rovnou na kozni, protoze gyndar s tim nic neudela. Jinak na kozni resi i pohlavni choroby a dalsi, takze jsou zvykly. Me se udelal hemangiom po porodu a velka piha primo na tech nejblbejsich mistech. Doktorka byla naprosto v klidu jako by to videla uz milionkrat :D pihu mi po ukonceni kojeni odzirla laserem a hemangiom vzal za svy ziletkou v nestrezenem okamziku. :D bude to dobry neboj

vaseli16
autor
18. bře 2019

@eldrag dekuji moc za vysvetleni i sdileni tve zkusenosti 🙂

eldrag
18. bře 2019

@vaseli16 jen se priprav ze po dobu tehotenstvi a kojeni to budou jen hlidat.... me jeste pul roku po skonceni kojeni tak litaly hormony, ze se mi piha zvetsovala a menila tvar.

vaseli16
autor
18. bře 2019

@eldrag to ja ji mam prave furt stejnou...a asi uz dele...popravde jsem si toho vsimla pri holeni vzhledem ke kulaticimu se brisku jak nejsem zvykla tak musim tak vselijak.jinak neni na pohled videt jen na dotek a driv jsem si toho bohuzel nevsimla.tak uvidim co mi reknou na koznim.treba to ani na.odstraneni nebude ze ji tam mam vim uz leta tak uvidime jen nebyla vystoupla no.

petka345
18. bře 2019

I přesto že mám gynekologa chlapa, tak bych i s takto citlivou záležitostí prvně zašla za ním 😉

marketa1218
18. bře 2019

@petka345 Já právě taky no, už jsem si na něho tak zvykla, že jsem s ním schopná probrat úplně všechno 😀 Někdy si tam připadám jako u psychologa 😀 Ale jo, stejně by jí někam s tím poslal, ale já prostě vím, že bych šla za ním no. 😀

vaseli16
autor
18. bře 2019

@petka345
@marketa1218 ja vim ze od toho k nemu k chodim aby mi poradil i v tomto...ze pro nej je to vicemene banalita ale ja jsem hrozne stydliva😂a je to k smichu kdyz posledni 4 mesice jsem tam skakala do kresla s holou julcou aby zkontroloval mimco😂😂😂😂uz jsem mu to mohla rict davno jsem tele no 🙇😀

marketa1218
18. bře 2019

@vaseli16 Já se taky stydím, to se neboj, ale mám ho už trošku i jako psychoterpeuta, už jsem tam i bulela a tak nějak mám pocit, že je to takovej taťka 😃 Takže jsem se otrkala docela.. Je to moje první těhotenství, tak mě všechno vyplaší 🙂

vaseli16
autor
18. bře 2019

@marketa1218 no ja nemam problem mluvit s nim skrz těhotenství a ohledne tohohle jsem se stydela no.ja to mam těhotenství druhe ale miminko bude prvni.

ter
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
vaseli16
autor
19. bře 2019

@ter dekuji za mila slova a povzbuzeni 😊urcite vyhledam zenu 🙂

odula
19. bře 2019

@vaseli16 hele ja byla na derma a bylo mi řečeno, že se takhle někdy pihy chovají, že se prostě zkrátka můžou trochu zvýšit - s přibývajícím věkem a někdy i podrážděním. pokud nemění tvar, barvu, jsou pravidelný atd, tak se nic neděje. dokonce mi ji i zkoukli 🙂 Ja si nechala takhle pro klid jednu vykuchnout a poslat na rozbor a samozřejmě v pohodě. Ale pro klid a jistotu si určitě dojdi, klidně si jí nech i odstranit, jestli to pro tebe bude úleva. Píšu hlavně abys byla v klidu a nebála se mezitím co to budeš řešit. Stává se to a tak jak to popisuješ je to většinou úplně ok. 🙂

leilinka1234
19. bře 2019

Měla jsem pihu taky v této partii. Kvůli holení jsem si jí nechala odstranit, byla vystouplá. Šla jsem rovnou na kožní a ta mě poslala na chirurgii.

vaseli16
autor
19. bře 2019

@odula takhle mi jako male rezali pihu na zadechvelkem,ale ta byla nejen vystoupla,ale i "rozpita".tak snad to bude okdo tahle je pravidelna.jinak moc dekuji za odpoved a uklidneni 🙂

vaseli16
autor
19. bře 2019

@leilinka1234 dekuji za info,pujde se mi tam lepe kdyz vim ze nejsem jedina kdo resil takovou situaci.

leilinka1234
19. bře 2019

@vaseli16 já to neřešila... Kamarádka mi řekla, že ten chirurg odstraňuje třeba hemoroidy... Zlatá piha tam dole :D

mandala
22. bře 2019

@vaseli16 Mě se v těhu taky kodně pih zvětšilo. Na kožním mi řekli, že je to běžné, na odstranění jsem nebyla...