Píchání v pravé straně podbřišku

klaudyse
21. srp 2016

Ahoj. Již druhý měsíc se mi stává, že mi v několika po sobě jdoucích dnech píchá stále jen v pravém místě podbřišku. Je to vysloveně píchavá bolest. Prosím o Vaše názory co vše to může být? Kde mám případně začít s vyšetřením? Jinak se již téměř rok snažíme o otěhotnění. Předem děkuji za vyjádření vašich zkušeností.

klaudyse
autor
21. srp 2016

Nikdo tady neporadí? :(

puutalo
21. srp 2016

@klaudyse Také mě to pobolívalo, bylo mi po prohlídce řečeno, že je to bolestivá ovulace.

maqggienka
21. srp 2016

@klaudyse Řekla bych, že ovulace. Jestli je to v místě vaječníku.

klaudyse
autor
21. srp 2016

Zapomněla jsem napsat, že jsem již po ovulaci, kterou jsem naměřila ovulačními testy již vícekrát. Teď jsem cca. Týden před MS.

puutalo
21. srp 2016

@klaudyse Také jsem to měla po ovulaci, cca týden před menstruací. Závěrem byla bolestivá ovulace. Nikdy jsem při menstruaci bolesti neměla, lékař říkal, že mě to může bolet i před příchodem menstruace. Prostě se to stává, pokud máš pochybnosti, zajdi na vyšetření. U mě to skončilo s otěhotněním. Teď to pobolívá při uhnizďování.

klaudyse
autor
21. srp 2016

@puutalo děkuji. Jsem ráda, že něco takového píšeš. Taky mě napadlo že mohu mít druhou ovulaci. Napadla mě cysta. Zaražené větry. Slepak. ... těhotenství si po tak dlouhém snažení nepřipouštím ... i když bych ráda.

puutalo
21. srp 2016

@klaudyse Jestli máš pochybnosti, zajdi na prohlídku. Může to být opravdu cokoliv. Na pohotovosti tvrdil, že to je předmenstruační bolest, obvodní gynekoložka myslela, že je to bolestivá ovulace (ovulaci jsem si nikdy neměřila, ani netestovala, ale otěhotněla jsem v polovině cyklu).

panceta
21. srp 2016

Díky moc, na ovu mi to zase ted prislo pozde, ale buh vi, jak budu mit ted dlouhy cyklus. Hlavne me to bolelo i dost dlouho, cca 7 dni. No snad to byla "jen" ovulka. Nakonec jsem si delala i test ale negativni. Mam cyklus opravdu rozdilny, a tak vubec nevim podle ceho se mam odpichnout. Po miminku moc touzime. 🙂

klaudyse
autor
21. srp 2016

@puutalo takže to u tebe skončilo tedy tak, že to ukázalo těhotenství?

klaudyse
autor
21. srp 2016

@panceta ahoj. A jak dlouho už se snazite? Nezkoušela jsi pravidelně měřit ovulačními testy? Třeba by to mohlo něco ukázat... a kam dal se odpíchnout

puutalo
21. srp 2016

@klaudyse No do otěhotnění jsem bolesti měla pravidelně každý cyklus. Teď to píchá taky, ale protože se uhnizďuje.

klaudyse
autor
21. srp 2016

@puutalo a jak máš teď potvrzeno, že se uhnizduje? Již ti vyšly// ?

puutalo
21. srp 2016

@klaudyse Jsem 7+6 a minulý týden bylo srdíčko, na další kontrolu jdu zítra. Vyšlo to půl roku po revizi, snažíme se od září 2015.

klaudyse
autor
21. srp 2016

@puutalo aha. Já myslela, že uhnizdovani je pár dní po oplodnění... ale asi jsi to tak i myslela... To je skvělý že ti to takhle vyšlo. Taky bych si uz přála, aby to už brzy vyšlo.

ivatko0406
21. srp 2016

Ovulace - mam to taky tak. Picha a boda na prave strane.

klaudyse
autor
21. srp 2016

@ivatko0406 já jsem týden po naměřené ovulaci a týden před MS ale ... proto hledám ještě jiné možnosti co by to mohlo být

puutalo
21. srp 2016

@klaudyse Ono se nejprve uhnizďuje a pak se pořad zvětšuje a to stále pobolívá, říkal mi to na prohlídce na konci 7. týdne, kdy jsem si na píchání stěžovala. Píchání prý po prvních dnech nezmizí, trvá dlouho. Moc vám to přeju, sama vím, jak je to čekání hrozné. Už jsem z toho bláznila. Teď bláznění neustálo, protože se bojím, že se těhotenství nevydaří. První bylo zamlklé.

ivatko0406
21. srp 2016

@klaudyse ano ja to mam take po ovulaci - spatne jsem se vyjadrila.

puutalo
21. srp 2016

@ivatko0406 Mně to gynekoložka také pojmenovala jako bolestivá ovulace, a moc dobře věděla, že ovulaci jsem už měla. Prostě se to stává po ovulaci.

prostejina
21. srp 2016

Tohle mi dělala střeva...

klaudyse
autor
21. srp 2016

@ivatko0406 ahaaa. Hmm. To mě nenapadlo. Při ovulaci mám teď často takové příznaky že to poznám... a nakonec fakt že jo. Ověřím to testem a je to tak.... jen mě mrzí že i přes tak vychytanou ovulaci se stále nedaří ty // :(

klaudyse
autor
21. srp 2016

@prostejina tohle mě právě taky napadlo ... mě tedy často nadýmá... ale takové pichani jsem tedy nikdy při střevních obtížích neměla.

puutalo
21. srp 2016

@klaudyse Tak nevychytávej ovulaci, ale hezké chvíle s partnerem. A neupínej se na to. Vím, že to není vůbec jednoduché, taky nám to nevycházelo. A pak se jednou úplně náhodou zadařilo.

klaudyse
autor
21. srp 2016

@puutalo no. Já jsem to v podstatě 3/4 roku neřešila... ale přijde mi to pak že takhle můžeme čekat hodně dlouho a my nejsme nejmladší.... tak jsem teď začala několikrát měřit i kvůli tomu abychom ve správné dny opravdu spolu byli a nebyl někdo z nás mimo domov 🙂 v podstatě se na to nijak zvlášť neupinam ale chci se připravit na to že po nějakém čase to budu už řešit u mě doktorky a ráda bych věděla jak u mě probíhá cyklus ať je od čeho se odpíchnout

prostejina
21. srp 2016

@klaudyse opravdu to bývá, střeva dokáží potrapit. Az to přijde, zkus jít na WC, dat si teplou vodu, nebo si na břicho lehnout a pod bolavy místo si dat třeba polštář. Jestli to jsou "větry", tak to tím posunes a udělá se ti lip. Nebo az to přijde, lenní si na zem, mírně pokrc nohy a místo si prohmatej, jestli ti tam neskrunda. Mne tyhle praktiky vždycky pomohly 🙂

ivatko0406
22. srp 2016

@klaudyse vsecko prijde 😉