Holky, mam dotaz... mam pco a cyklus 21-70 dni. Co vam pomohlo??? Piju kontryhel a nosifol,ale nelepsi se to. Co bych jeste mohla zkusit,nez mi dr.napise hormony? Radi bychom mimco.
Prave,ze uz nejakou dobu popijim,mozna 3,4 mesice 😒 porad si rikam,ze se to srovna sama a nebude treba nejaky radikalni zakrok,ale bojim se vic a vic.
chápu... mě taky strašili PCO, ale ono co doktor, to názor, já změnila doktorku a najednou jsem PCO neměla 🙂 Tak nevím. Inofolic jsem pila taky asi 3 - 4 měsíce, pak jsem zkusila tu jógu - byť jsem na józe nikdy předtím nebyla (já na tyhle cvičení moc nejsem). ale slyšela jsem na to pozitivní reakce a i doktorka mi to doporučila. Zadařilo se nakonec dost brzy, jestli tomu pomohl Inofolic nebo jóga ale samozřejmě nevím... asi to chce opravdu zkoušet různé věci, taky jsem se do hormonů moc nehrnula, takže chápu.
jo o té stravě jsem taky slyšela - že se to nemá přehánět se sacharidy, tj. nejen omezit sladký, ale taky pečivo atd.
Já teda beru Nosifol 2 sáčky denně, kontryhel 2x denně do ovulace, stejně tak lžičku lněného semínka (pomáhá na ovulační hlen a obsahuje látky podobné estrogenu) a zelený čaj (také pomáhá ovul. hlenu a navíc čistí tělo) si dávám místo kávy. Taky ještě cvičím hormonální jógu a dost jsem změnila stravu. Jednak vynechala cukry a snažím se jíst hodně zeleniny, ale hlavně jím hodně pohanky. Pohanka má totiž jednu zajímavou vlastnost, dokáže na sebe navázat přebytečné hormony (hlavně testosteron) a vyplavit je z těla.
Ještě jsem slyšela jednu věc, PCO může souviset i s játry, proto můžeš zkusit i nějakou detoxikační kůru. Jde o to, že játra pomáhají vyplavit z těla "použité" hormony, pokud játra nefungují správně, tak tyto věci v těle zůstanou a dělají pak neplechu. Já ale používám dlouhodobě ten zelený čaj, myslím, že to funguje úplně stejně.
Tyto věci mě osobně pomohly na zlepšení hormonálního profilu, původně jsem měla LH 14, teď mám 9. Taky žádná sláva, ale už to není tak hrozné.
Teď jsem měla poprvé po 7 letech ovulaci (po Clostilbegytu), co jsem slyšela, tak ten Nosifol pomáhá zvýšit pravděpodobnost, že na Clostil zareaguju. Bála jsem se, že nebude účinkovat, protože většina holek s PCO na nízkou dávku (1tbl denně) nezareagovala vůbec, já jsem zareagovala a navíc jsem měla 2 domininantní folikuly (vč. jednoho na vaječníku, který už nefungoval). "Výslek" budu vědět za týden. 😎
Jo, a vím, že je to klišé, ale hodně udělá psychika. Už jsem slyšela hodně případů holek s PCO, které otěhotněly až když nebyly vystresované, zkus se obrátit na něco, co tě uklidňuje. Někdo má procházky v přírodě, někdo relaxaci, my jsme s manželem věřící, tak my máme víru 🙂. Je faktem, že jsem se k tomu obrátila asi měsíc před druhým hormonálním profilem a je dost možné, že to pomohlo daleko víc než Nosifol, ptz už jsem nebyla prostě vystreslá 🙂.
Dekuju holky,mam co zkouset. 😉 snad neco zabere
byla jsem na ivf, brala clostilbegyt, podstoupila ovariální drilling a nic, pak jsem začala pít bylinky, přestala brát hormony, šla na kurz hormonální jógy a docházela jsem ještě na mojžíšovku a po x letech začala pravidelně ovulovat a menstruovat a zadařilo se, je to hodně o trpělivosti, ale určitě jde na tuto diagnózu vyzrát 🙂u mě to bylo hodně o motivaci, tlačil mě věk a prostě mimčo jsem chtěla a dřela a dřela na sobě a vyplatilo se
@1tetaberta vek je dneska hodne relativni,ale ja si myslim, ze uz mame nejvyssi cas.... vzhledem k dalsim zdr.problemum. bylinky piju,ake nejak se nic nedeje,ale vim, ze behem pulroku se to proste nesrovna
Tak abych popsala, co vše beru... Nosifol jsem vyměnila za isofolic, gynex kapu, kontryhel piju... cyklus je sicekrapet delší,ale krásně se ustálil, ale hlavní důvod toho všeho stále nenaplněn... dostala jsem utrogestan(který dost blbě snáším) a ted i clostil. Tak uvidíme... ještě si jdu dnes vyzvednout kotvičník, maliník s černým rybízem, eleuterokok a ořešák americký. Tak uvidíme.... ale na psychiku je to neskutečný záběr:( :(
já brala Inofolic (což je obdoba Nosifolu), ale doktorka říkala, že aby to mělo efekt, chce to brát 2 pytlíky denně, ne jen jeden. Pak můžeš zkusit hormonální jógu - jsou to většinou víkendové /dvoudenní kurzy a pak musíš doma denně civičit... Každýmu zabere něco jinýho, nebo kombinace více věcí, tak vyzkoušej 😉 Každopádně od ničeho bych nečekala zázrak do příštího měsíce, chce to trpělivost. Držím palce...