PCO a horší spermiogram

everyone
19. led 2018

Ahoj všichni,

prosím potřebuji trochu povzbudit :( V září 2017 mi z HP vyšel trochu vyšší testosteron a mám nejspíš i anovulaci a na upltrazvuku mi dr. ukazovala jasné příznaky PCO. Na gyndě mi paní doktorka chtěla dát clostillbegyt, ale první poslala na vyšetření partnera, aby věděla jestli to má cenu do mě cpát hormony. Spermiogram nedopadl úplně nejlíp. (viz obrázek)
Já už jsem zkoušela brát jeřáb ptačí, macu ale to nemělo žádný účinek. Delší dobu už užívám Inofolic, 2 měsíce gynex a piju kontryhel s maliníkem.
Měl to někdo podobně a miminko se přirozeně zadařilo? případně co by mohlo pomoct?
Moc děkuji za jakékoliv příspěvky.

uzivatelkapetra
19. led 2018

a partner vitamíny bere? Pokud má problém s hustotou, mohlo by prý pomoct ACC, které má ředit hlen a prý naředí kdeco🙂
A taky možná ten speciální lubrikační gel, který mrškám pomůže doplavat dál.
Možná by pomohla inseminace, kde taky spermiím připraví prostředí, než je aplikují.
Jinak mám taky pco ale ne kvůli testosteronu a došli jsme až k ivf:/

everyone
autor
19. led 2018

@uzivatelkapetra Partner nebere nic. Koupila jsem mu teď Selzink a zkusím tedy i ACC 🙂
Na ten lubrikační gel jsem neslyšela moc dobré ohlasy :/
Do CAR zatím jít nechceme, ale bojím se, že to bude nutné :/ přeji hodně štěstí 🍀🙂

renuliena
19. led 2018

@everyone tak ti musím napsat muj pribeh abych tě povzbudila, ...mám taky PCO a k tomu nadvahu, je pravda že jsem hodne zhubla ale PCO mám porad, asi od cervna do zari jsem brala inofolic ( docela mu verim) , manzel šel na spermiogram, taky dopadl vselijak, mudr rikala že nic moc, ale že na normalni oplodnění to nevidi, nicméně že je velice dostacujici a vyborny pro umele oplodnění... tak jsme se teda vydali do pronatalu v praze, kde uznali, že jedine umele oplodnění....mela jsem prijit asi druhy den menstruace na rozpis leku, tam jsem nedosla jelikoz mi mudr volala že budeme muset pockat do dalsi menstruace protoze neco zvorali na pojistovne a musí se to dat nejdriv do pořádku...tak jsem byla docela rozzlobena ale rekla jsem si co už...no a pak jsem marne cekala na menstruaci, už mě volali z centra proč neprijdu na rozpis leku a kdyz jsem jim rekla ze bych rada prisla, ale že jsem to nedostala tak mi řekli ať prijdu, no pichla mi vyvolavacku protoze prý tehotna urcite nejsem , mám vysokou sliznici ale tehotna urcire ne, pro jistotu, prý kdyz už tam jsem mi odebrali krev na hcg a odpoledne hned volala že jsem tehotna ať prijdu za tři dny, pak už tam byl gestacni Vacek a vsechno zatím pokracuje jak ma, nyni jsem v 16+5tt, a jeste podotykam že diky PCO jsem nemenstruovala a brala léky, abych vubec menstruaci mela, je mi 38 a zadařilo se Toni přesto vsechno, takže nezoufej, taky jsem dlouho cekala, ale nadeje umira posledni, držím moc palecky 😊

everyone
autor
19. led 2018

@renuliena to je presne to, co jsem si potrebovala precist!!😊 hrozne me to povzbudilo a stale verim, ze se jednou taky dockame! U vas to snad bylo znameni, kdyz to v pojistovne popletli 🙂. Uzasny pribeh a preji jen, at je vsechno v poradku a jak ma byt! Ja jsem po vysazeni antikoncepce pribrala asi 5 kg, takze ted se to snazim dat dolu, to by treba taky mohlo pomoct, aby telo fungovalo jak ma a na inofolic taky docela spoleham. Mockrat dekuji 🙂

renuliena
19. led 2018

@everyone nemas za co, když jsem cetla co jsi psala musela jsem ti to napsat, no to byl primo zazrak, že to v pojistovne popletli a kdybys videla jak jsem se rozcilila, jak se jim to mohlo stát, já se tady psychicky na to připravuju atd atd😂, ale ono to asi takhle mělo byt....a opravdu inofolic je super, nevzdavej ti s nim i kdybys to mela brat vic mesicu, ale já myslim, že to bude u tebe rychlejsi, já jsem vubec bez leku nemenstruovala a podivej se jak to krasne dopadlo, u tebe to bude urcite tak, moc ti to preji, moc na to nemysli, delej že zadny PCO nemas, já vím že je to těžké, ale já jsem to takhle mela, smirila jsem se s tím a i s tim že pujdu na ivf a podívej se😊...moc drzim palecky, ať se brzo zadari, neboj vsechno bude jak má být 😊

everyone
autor
20. led 2018

@renuliena ja si prave porad rikam, ze PCO nemam v nejakem tezkem stadiu :/ ze i testosteron mam mirne zvyseny. A partneruv spermiogram taky neni uplne katastrofalni. Zatim jsme stale mladi, tak to sakra jit musi :D snazim se na to nemyslet, ale vim, ze to neni uplne v poradku, takze mam strach :( ja tedy menstruaci mam sama od sebe, ale ne uplne pravidelnou. Nad umelym zatim ani neuvazuji, chci tomu dat jeste nejaky cas sanci, tak snad se nam to povede 🙂 dekuji moc 😊

renuliena
20. led 2018

@everyone urcite se to povede, neboj, když se to povedlo nam, tak tobe urcite, moc drzim palecky a dej vedet😊🍀

everyone
autor
20. led 2018

@renuliena moc dekuji 🙂 🙂 doufam ze jo