Pálení řitního tovoru. Poradíte, prosím?

lupinek22
25. říj 2024

Zdravím ženy, obracím se k vám s velmi trapným problémem. Máte někdo zkušenosti s hemeroidy ? Poslední dny mě trápilo svědení a dnes to trochu u bolí, po ohledaní jsem zjistila,že je to nateklé ale ne uplně rudé nebo fialové/ černé jak píší na internetu… nekrvácí..je mi teprv 20 a je mi to velice trapné tohle řešit… předem děkuju moc za rady co dělat atd…jestli to po pár dnech přejde atd…

1pomnenka
25. říj 2024

@lupinek22 Samo to nepřejde, zajdi si do lékárny.

palja
25. říj 2024

@lupinek22 jsou nějaké masti, které můžou pomoct. Mast z dubové kury, faktu mast, hemo stop, procto glyvenol čípky. Dodržovat hygienu v oblasti konečníku.
Ty masti si můžeš objednat i online, pokud se stydíš koupit v lékárně. Ale v lékárně lepe poradí.
Můžeš mít i nějakou vnitřní ragadu, která může vadit.
Napřed bych zkusila samoléčbu doma a pokud nezabere, tak vyhledat proktologa. Tam jsou na to zvyklý a není to nic neobvyklého.
Já s tím mám problémy po prvním porodu. Používám dubovou kuru a faktu.

lupinek22
autor
26. říj 2024

@palja děkuju moc, byla jsem v lékárně a poradili mi nějakou mast na přírodní bázi,ať si to můžu mazat opakovaně i po wc atd. Bolest pomalu ustupuje, cítim, že je to lepší, jen jak dlouho to trvá než to úplně zmizí ? 🙂

palja
26. říj 2024

@lupinek22 tak já to třeba mám od porodu pořád, takže už nějakých 6 let. Otec to má už asi 30 let, byl i na operaci, měl i vnitřní hemeroidy.
Vždycky je nějaká doba, kdy je to dobré, ani o tom nevím a pak se to zase ozve, tak mažu. Ale trvá to cca týden a pak je klid. Pak zase třeba za 3 měsíce a pak zase klid.
Důležitá je i strava, dostatek vlákniny a dost pít, aby nebyla tuhá stolice.
To je vlastně taková křečová žila v oblasti konečníku, po té masti se zatáhne a nebolí to.

nel_ias
29. říj 2024

Měla jsem taky hemeroidy, ale popravdě, nepomáhalo mi nic dostupné z lékárny. alespoň tedy ne první, co jsem koupila, a to jsem zkusila neskutečně mnoho mastí, gelů a krémů. pomohly mi až pilulky.